Hollywoodi producerek digitális valuta segítségével finanszíroznák a filmkészítést

-

Hollywoodban nem könnyű pénzt csinálni. A filmstúdiók – illetve még inkább a streamelő szolgáltatások – kapuőrként működnek, bíráskodva afölött, hogy ki és milyen tartalmat készíthet.
Szóval, miért is ne vegyék inkább saját kézbe az irányítást?
Egy Oscar-díjas és Emmy-jelölt producereket is magában foglaló csapat éppen ebbe kezdett bele az utóbbi időben.

A „decentralizált filmfinanszírozási (DeFiFi) platformként” működő Mogul Productions tegnap jelentette be elindulását.
Az érdeklődő alkotók és filmszerelmesek már regisztrálhatnak a szolgáltatásra, és amint a mainnet életbe lép, használhatják is a csapat saját blokklácalapú tokenjét, a STARS-t.
Gagan Grewal vezérigazgató, a Three Equity Capital volt ügyvezető partnere, korábban így nyilatkozott a Decryptnek:

„A nézők STARS tokenjeik lekötésével szavazhatnak arról, hogy mely filmeket szeretnék látni a jövőben. A szavazás lebonyolítására a Mogul egy másodfokú szavazási rendszert használ, aminek lényege, hogy egy adott film esetén, minden azonos felhasználó által leadott szavazat exponenciálisan drágábbá válik. Így, a sok STARS tokennel rendelkező „gazdagabb” felhasználók sem szerezhetnek indokolatlanul nagy befolyást a szavazásban.”

(A másodfokú szavazás a klasszikus szavazás egy olyan típusa, amely lehetővé teszi a szavazók számára, hogy véleményük erősségét rangsorolják.)
Grewal számos TV- és filmproducer nagyágyúval vette körül magát – közéjük tartozik Cindy Cowan és David Cormican is.
Cormican produkciós stúdióját a nemzetközi Emmy-díjra is jelölték 2016-os Tokyo Trial című minisorozatáért.
Legutóbbi munkája pedig a Northern Rescue című Netflix-sorozat, William Baldwin főszereplésével. Cowan a New York Emmyt nyerte el Miracle on the 42nd Street című dokumentumfilmjével, melynek főszereplői Samuel Jackson és Larry David. Cowan előző produkciós irodája nagy szerepet vállalt Steven Soderbergh Traffic című filmjének elkészítésében is.
A két producer az említett példákon felül is számos sikeres munkán van túl, akkor miért is alapítanak új produkciós irodát?
Grewal szerint mindez a filmfinanszírozási opciók átláthatóságának hiánya miatt van.
És ez nem minden:

„Egy film megjelenése után az alkotók és szponzorok számára nem könnyű feladat megállapítani a nyereség elosztását.” – mondta el Grewal.

„A filmkészítés jóváhagyási folyamata sem ismert, ráadásul az egész a rajongók hozzájárulása nélkül történik. Továbbá semmi, vagy kevés magyarázatot adnak az alkotóknak arról, hogy miért nem támogatják filmjüket, vagy miért hagyják őket teljesen figyelmen kívül.”


A Mogul ajánlata, hogy a blokklánc segítségével központi szerepet kapjanak ezek a folyamatok, illetve hogy szükség esetén megreformálják őket.

„A tisztességes kormányzás előmozdítása és a választói közöny csökkentése érdekében, a tömegek erejét kiaknázva a STARS-tulajdonosok jutalmazva lesznek szavazataik lekötéséért.” – folytatta Grewal.

„A STARS-tulajdonosok képesek lesznek irányítani a Mogul platform egyéb aspektusait is, beleértve a pénzügyi támogatások méretét, amelyet pl. marketingre, fejlesztésre, vagy a tokenek saját maguk számára történő visszaosztásra használhatnak.”

A projekt sokban hasonlít a Levellerhez – egy Ethereum-alapú befektetési platformhoz – amelyet a mesemondás sokszínűségének növelésére terveztek.
A Levellerhez hasonlóan a Mogulnak is nagyok az ambíciói a kevésbé ismert filmrendezők megsegítését illetően.

„Az összes nagy streamelő platform nézőszámaiban hatalmas növekedést láthattunk 2020-ban, és a jelenlegi 50,11 milliárd dolláros piac éves előrejelzései további 21%-os növekedést mutatnak. Így egyértelmű, hogy óriási az igény a minőségi tartalom iránt, azonban a független alkotók számára mégis hihetetlenül nehéz finanszírozni és filmekké alakítani történeteiket.” – mondta Grewal sajtóközleményében.

Olvastad már? Március 1-én indul a Cardano Mary hard fork

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!