Az amerikai kormány megbüntette a BitPayt amiért szankcionált országokat szolgált ki

-

A bitcoinfizetésekkel foglalkozó BitPay kifizeti az 507,375 dolláros büntetést, amiért 2102 alkalommal szegték meg a nemzetközi szankciókat.

Az Amerikai Kincstár Külföldi Eszközökkel foglalkozó irodája (OFAC) indított eljárást a BitPay ellen mert 2013 és 2018 között Kuba, Észak-Korea, Irán és Szíria is használta a cég szolgáltatásait.

Ez a büntetés egy újabb emlékeztető arra, hogy a bitcoin decentralizált hálózata ugyan megkerülheti a törvényeket, de a centralizált cégeknek továbbra is be kell tartaniuk a törvényeket.
A BitPay kereskedők számára kezel kriptopénz-tranzakciókat. Amikor valaki kriptopénzzel vásárol, a BitPay rendezi a szükséges papírmunkát, és elvégzi a tranzakciót, majd a pénzt fiat pénzre váltja, és átadja a kereskedőnek.
A cég összesen 129.000 dollárnyi tranzakciót bonyolított le a szankcionált országokkal.

„Teljes mértékben együttműködtünk az OFAC-vel, és örülünk, hogy pontot tehetünk az ügy végére.” – mondta Jan Jahosky, a BitPay szóvivője.

Hozzátette, „nagyon kevés tranzakcióról van szó.”
Az OFAC elmondása szerint a BitPay tudta, hogy szankcionált országokkal üzletel, mivel ismerte az ügyfelek egyes adatait, például IP-címüket.

„A BitPay nem tartotta be a megfelelő előírásokat, így lehetővé tette, hogy öt éven keresztül illegálisan használják a szolgáltatásait, annak ellenére, hogy ezt meg tudták volna akadályozni.”

A büntetés akár 620 millió dollár is lehetett volna, de a BitPay megegyezett az OFAC-vel, és további képzésekre küldte alkalmazottjait, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló hibákat.
A kriptocégek gyakran kerülnek az amerikai törvényhozók célkeresztjébe. a Paxful 2020 szeptemberében szankciók miatt kényszerült felhagyni venezuelai szolgáltatásival.

Emellett az SEC számos tokeneladást kaszált már el még indulásuk előtt.
Joe Biden elnöksége elején befagyasztotta a szövetségi törvényhozást, de egyértelmű, hogy a kormány tovább dolgozik majd a kiskapuk bezárásán.

Olvastad már? A Wedbush elemzője szerint nem fog eltűnni a bitcoinmánia

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!