Az osztrák hatóságok szigorúbban szabályoznák a kriptovalutákat

-

A befektetési csalások nagy része a kriptóhoz köthető Ausztriában.
Az osztrák szabályozók szigorúbb kriptotörvényeket követelnek a nagyszámú befektetési csalás miatt, melyek főszereplői a kriptovaluták és egyéb digitális eszközök.

A Bloomberg pénteki jelentése szerint az Osztrák Pénzügyi Piacfelügyelet (OPP) feltárta, hogy az összes bejelentett pénzügyi csalás több mint 60%-a kriptotermékekkel kapcsolatos.
Az OPP szerint a kriptocsalók olyan közösségimédia-platformokat használnak ajánlataik hirdetésére, mint a Telegram és a TikTok.
Reagálva a számtalan esetre, a hatóság szerint szigorúbb kriptoszabályozás szükséges a befektetési csalások megfékezése érdekében.

„Abszolút szükségesnek látjuk a szigorúbb szabályozást. A részvényekre és az aranyra vonatkozó átverések már régóta köztünk vannak, és ezek a csalások most a digitális eszközökre terelődnek a hájp miatt.” – jegyezte meg Klaus Grubelnik, az OPP szóvivője.

Még 2018-ban Hartwig Löger, osztrák pénzügyminiszter a páneurópai uniós kriptoszabályozás bevezetését szorgalmazta a pénzmosás elleni küzdelem érdekében.
Abban az időben Löger észrevételei a nemrégiben felderített „Optioment Bitcoin” piramisjáték derekán érkeztek, amely összesen több mint 12.000 BTC-vel húzta le áldozatait.
A növekvő számú kriptobefektetési csalás ellenére, az ország hagyományos tőzsdéi továbbra is a digitális eszközök kereskedelmének középpontjában állnak.
Az olyan platformok, mint a bécsi tőzsde, számos kriptotőzsdén forgalmazott terméket listázott oldalán, ami nagyban eltér az Egyesült Államokban látottaktól, ahol a szabályozók egyelőre nem engedélyezik a kripto-ETF-ek kereskedését.

A szabályozott kereskedelem mellett új kriptofizetési lehetőségek is feltűntek Ausztriában. Az ország egyik legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetője még 2020 júliusában bevezette kriptovaluta-fizetési lehetőségét az A1 Payment alkalmazáson keresztül.
A blokkláncelfogadás frontján élen jár az Iota Alapítvány, amely 2020 novemberében a Bécsi Műszaki Egyetemmel együttműködve kezdett további kutatásokba a blokklánc-technológia területén.

Olvastad már? A bitcoin és az ether is menetel, a BNB pedig megszerezte a harmadik helyet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!