Az osztrák hatóságok szigorúbban szabályoznák a kriptovalutákat

-

A befektetési csalások nagy része a kriptóhoz köthető Ausztriában.
Az osztrák szabályozók szigorúbb kriptotörvényeket követelnek a nagyszámú befektetési csalás miatt, melyek főszereplői a kriptovaluták és egyéb digitális eszközök.

A Bloomberg pénteki jelentése szerint az Osztrák Pénzügyi Piacfelügyelet (OPP) feltárta, hogy az összes bejelentett pénzügyi csalás több mint 60%-a kriptotermékekkel kapcsolatos.
Az OPP szerint a kriptocsalók olyan közösségimédia-platformokat használnak ajánlataik hirdetésére, mint a Telegram és a TikTok.
Reagálva a számtalan esetre, a hatóság szerint szigorúbb kriptoszabályozás szükséges a befektetési csalások megfékezése érdekében.

„Abszolút szükségesnek látjuk a szigorúbb szabályozást. A részvényekre és az aranyra vonatkozó átverések már régóta köztünk vannak, és ezek a csalások most a digitális eszközökre terelődnek a hájp miatt.” – jegyezte meg Klaus Grubelnik, az OPP szóvivője.

Még 2018-ban Hartwig Löger, osztrák pénzügyminiszter a páneurópai uniós kriptoszabályozás bevezetését szorgalmazta a pénzmosás elleni küzdelem érdekében.
Abban az időben Löger észrevételei a nemrégiben felderített „Optioment Bitcoin” piramisjáték derekán érkeztek, amely összesen több mint 12.000 BTC-vel húzta le áldozatait.
A növekvő számú kriptobefektetési csalás ellenére, az ország hagyományos tőzsdéi továbbra is a digitális eszközök kereskedelmének középpontjában állnak.
Az olyan platformok, mint a bécsi tőzsde, számos kriptotőzsdén forgalmazott terméket listázott oldalán, ami nagyban eltér az Egyesült Államokban látottaktól, ahol a szabályozók egyelőre nem engedélyezik a kripto-ETF-ek kereskedését.

A szabályozott kereskedelem mellett új kriptofizetési lehetőségek is feltűntek Ausztriában. Az ország egyik legnagyobb mobilhálózat-üzemeltetője még 2020 júliusában bevezette kriptovaluta-fizetési lehetőségét az A1 Payment alkalmazáson keresztül.
A blokkláncelfogadás frontján élen jár az Iota Alapítvány, amely 2020 novemberében a Bécsi Műszaki Egyetemmel együttműködve kezdett további kutatásokba a blokklánc-technológia területén.

Olvastad már? A bitcoin és az ether is menetel, a BNB pedig megszerezte a harmadik helyet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!