Eljött a Bitcoin-csúcs? A legfontosabb BTC ciklus mutatói, amelyeket figyelemmel kell kísérni

-

A Bitcoin (BTC) ismét az örök csúcs felé közeledett, miután március 5-én a 69 ezer dolláros szintnél elutasítással szembesült.

A bálnák megvették a dipet, és a napi bányászdíj 2021 decembere óta a legmagasabb volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek alapján a mérőszámok alapján egy bikafutás kellős közepén vagyunk.

Amint a Bitcoin az árfeltárás területére emelkedik, honnan fogja tudni az átlagbefektető, hogy mikor kell kiszállnia?

A kerek számok célértékei nem a barátod

Lehet, hogy néhány befektető kitűzött magának terveket, valami olyasmit, hogy „ha a Bitcoin eléri a 150 ezer dollárt, eladom az összes BTC-állományomat”.

Ez lehet bármely más kriptoeszköz is, amely 1, 10 vagy akármilyen más kerek számot céloz meg.

Ezeket a célokat azonban nem adatok vagy technikai elemzés alapozza meg.

Míg az egyéneknek talán nincs idejük vagy szaktudásuk arra, hogy megpróbálják időzíteni a cikluscsúcsokat, néhány mutató és mérőszám segíthetne meghozni ezt a döntést az ember számára.

bitcoin
Forrás: TradingView

Írjad be a Pi Cycle Top indikátort. Ez egy egyszerű mozgóátlagok halmaza a napi grafikonon.

A hosszabbik 350*2 időszak, míg a rövidebbik 111 időszak. A rövidebbiknek a hosszabbik fölötti keresztezése jelzi, hogy a ciklus csúcsa volt.

A 2021-es, a 2017-es és a 2013-as ciklusokat is helyesen jelezte előre ez az indikátor. Ez nem azt jelenti, hogy néhány nyereség még mindig elmaradt volna.

A 2021-es rally során a csúcsjelzés 64 ezer dolláros árakon jelent meg, míg a Bitcoin végül 2021 novemberében elérte a 69 ezer dollárt.

Az indikátor egyik kritikája, hogy nem ad információt a lehetséges aljáról. A másik, hogy nem előremutató.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant 3,7 feletti MVRV-aránya 2011 óta szintén tisztességes csúcsindikátor, bár a fenti adatok csak 2016 januárjáig terjednek.

A 2021. február 20-án 3,9-es értéket mutatott, a BTC ára 57,5 ezer dolláron volt a legmagasabb aznap.

Ez megint csak nem olyan közel van a 69.000 dolláros csúcshoz, mint amilyet a befektetők szeretnének, de még mindig elég közel van.

Nem minden Bitcoin mutató felelhet meg a célnak

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A fent látható Puell Multiple egy másik megbízható mutató. A 6-os vagy annál magasabb érték egy lehetséges csúcsot jelez, a 0,4-es vagy annál alacsonyabb érték pedig egy lehetséges mélypontot.

Bár a mérőszám nagyszerűen segített a 2023-as mélypont időzítésében, a 2021-es futás során nem emelkedett 3 fölé. Így a pontossága rosszabb, mint a másik két, korábban tárgyalt mutatóé.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az MVRV 3,7-es olvasata, vagyis a Pi Cycle Top jelzése nem okozza a Bitcoin-árak zuhanását.

Ez csupán egy kis része annak az összetett hálónak, amelyen a kereskedőknek és a befektetőknek végig kell járniuk, és megalapozott döntéseket kell hozniuk a kritikus csomópontokon.

2023 decemberében, hogy a következő Bitcoin-ciklus csúcs időzítésének egy másik módja a Rainbow diagram használata. Ez még több ellenzővel rendelkezik, mint a Pi-ciklus indikátor.

Az elemzésünk azonban megállapította, hogy a Rainbow chart szerint a jelenlegi bikafutás célértéke a BTC esetében 192 000 dollár 2025 februárjában.

Olvastad már? Beindultak a Bitcoin bálnák, az árfolyam átlépte a 67 ezer dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!