A Bitcoin feleződése közeledik, így keresik a profitot az emberek

-

A Bitcoin (BTC) bányászok és a tőzsdei forgalom aktivitása megugrott az április közepére tervezett következő feleződés előtt, derült ki a láncadatokból.

Az előre programozott esemény felére csökkenti egy blokk bányászatáért járó jutalmat, és célja az infláció megfékezése az új Bitcoin-kibocsátás korlátozásával.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CryptoQuant adatai szerint a BTC bányászok tartalékai február 26-a óta lassan csökkennek. Ez a mérőszám a csatlakozott bányászok tárcájában tartott coinok mennyiségét méri.

Amikor az értéke csökken, az arra utal, hogy a bányászok eladják a coinjaikat.

A BTC bányászok tartaléka az elmúlt két hétben közel 2%-kal csökkent, a jelenlegi érték 2 millió BTC volt.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Egy új jelentésben a CryptoQuant elemzője, Joao Wedson megjegyezte, hogy a március eddig a következőkkel jellemezhető,

„A bányászok pénztárcáiból a tőzsdékre áramló Bitcoinok egyenletes a forgalma”.

Ha a bányászok és a tőzsdék közötti aktivitás fellendül a Bitcoin-hálózaton, az arra utal, hogy a bányászok több BTC-t adnak el, mint amennyit bányásznak.

A CryptoQuant adatai szerint a bányászok tárcáiból a tőzsdékre irányuló napi BTC-áramlás az elmúlt hét napban több mint 1000%-kal nőtt.

Ezt a mostani emelkedést Wedson szintén a közelgő felezési eseménynek tulajdonítja.

A bányászati jutalmak várható csökkenése miatt a Bitcoin-hálózat bányászai jelenleg nyomás alatt vannak, hogy értékesítsék állományukat és profitot realizáljanak, mielőtt a bányászati költségek meghaladják a jutalmakat.

Wedson szerint:

„A logika e mögött egyszerű: a jutalmak csökkenésével nőhet a nyomás az eladásra és a nyereségesség biztosítására, mielőtt a bányászati költségek aránytalanná válnak a jutalomhoz képest. Ezzel a megelőző intézkedéssel a bányajövedelmek csökkenésével járó kockázatok mérséklésére lehet kísérletet tenni”.

A 70.000 dollár feletti rally

A cikkírás idején a BTC 68.369 dolláron állt. Március 8-án rövid időre a 70.000 dolláros árfolyam felett kereskedett, és ezzel új történelmi csúcsot döntött a CoinMarketCap adatai szerint.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Miután a határidős piac többnyire pozitív Funding Rate-eket regisztrált, a 70 000 dollár feletti árugrás a Coinglass adatai szerint 58 millió dollár értékű short pozíciók felszámolását eredményezte.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanazon a napon a long likvidálások összesen 50 millió dollárt tettek ki.

Olvastad már? 90 ezer dollárig emelkedhet a bitcoin árfolyama

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A jegybankok 94%-a saját digitális valuta bevezetésén dolgozik

A Nemzetközi Fizetések Bankja, a BIS legújabb felmérése szerint a jegybankok 94%-a vizsgálja egy jegybanki digitális valuta, más néven CBDC bevezetésének lehetőségét. Különösen a fejlett...

A Raboo árak emelkednek, mivel a Shiba Inu és a NEAR továbbra is lefelé ívelő spirálban maradnak

A Bitcoin és más altcoinok számára a kriptopiacon a Bitcoin feleződése utáni rali kezdetének tűnő időszak után az utóbbi időben más-más szerencse érte a kriptopiacot. Az...

Ausztráliában jóváhagyták az első spot Bitcoin ETF-et

Az ausztrál értékpapír-tőzsde, az ASX jóváhagyta az első spot Bitcoin ETF-et, a kereskedés pedig június 20-án kezdődik. Új piacokat hódít meg a VanEck Ausztrália legnagyobb értéktőzsdéje, az...

A 99Bitcoins és a ZKsync szuper airdropot tart

Sokak örömére két hamarosan bevezetésre kerülő kriptovaluta, a ZKsync és a 99Bitcoins még az árfolyam-emelkedéssel tarkított CEX-jegyzésük előtt tart egy nagyszabású airdropot. A kriptovaluták kedvelői folyton...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!