Beindultak a Bitcoin bálnák, az árfolyam átlépte a 67 ezer dollárt

-


Vendégbejegyzés


A Bitcoin (BTC) ára csütörtökön 67.000 dollár fölé lőtt ki, igaz, pár napja, március 5-én egy új történelmi csúcsot is sikeresen megdöntött, amikor 69.170,63 dolláros értéken jegyezték a tőzsdék.

Ez a méretes emelkedés a nagybefektetői roham számlájára írható, akik mostanában azt a szokást vették fel, hogy felhalmozzák a tokent. 

Az érme rallyja természetesen címlapot érdemel, és első helyen szerepel a kriptohírek között. Az elemzők bizakodóak, szerintük a BTC hamarosan még az e hét keddi rekordját is megdöntheti.  

A Bitcoin tehát dübörög, de a kereskedők közül néhányan a Green Bitcoin-t (GBTC) is felettébb érdekes projektnek tartják.

Erről az új érméről elöljáróban annyit illik tudni, hogy ötvözi egymással a BTC remek alapjait, és az Ethereum környezetbarát jellegét.

A Bitcoin átlépte a 67 ezer dollárt, az ATH is hatalmasra duzzadt 

Az, hogy a Bitcoin 67.000 dollár fölött suhan, egyrészt egy kiemelkedő mérföldkő, másrészt híven bemutatja azt a növekvő mainstream elfogadottságot és bullish hangulatot, mely körbelengi a tokent.

Az érme száguldása egyébként nem légből kapott, ami főként a közelgő Bitcoin-felezési eseménynek, és a hatalmas intézményi befektetéseknek köszönhető. 

Természetesen már megindultak az elemzői találgatások arról, hogy milyen hatásai lesznek majd a BTC felezésnek.

Erre az eseményre egyébként négyévente kerül sor, és jelentősen csökkenti az új BTC-k forgalomba kerülésének ütemét.

bitcoin

Forrás: CoinMarketCap

A múltban ezeket a BTC-felezéseket mindig jókora árfolyam-emelkedés követte, hiszen a csökkenő kínálat keresztezte a befektetők növekvő keresletét. 

A dolgok viszont most egészen másként festenek, mint a múltban, hiszen a Bitcoin árfolyam-dömpingje a korábbi ciklusokhoz viszonyítva jóval a feleződés eseménye előtt vette a kezdetét.

A cikk írásakor a BTC értéke 67 013 dollár körül mozog, ami egy hónapra visszatekintve több, mint 55%-os emelkedést jelent. 

Azt is itt említjük meg, hogy a Bitcoin határidős ügyletek rekordszintű érdeklődést mutattak, és a kereskedők kifejezetten számítanak az emelkedő trend folytatására.  

A bálnák vásárlásáról szóló hírek még magasabbra nyomják fel a Bitcoin árfolyamát

A kriptobálnák belépésével kapcsolatos találgatások is előre lendítik a Bitcoin árfolyamát.

Szóbeszéd kering például egy titokzatos Bitcoin-vásárló kilétéről, mely mögött egy nemrégi Forbes-cikk a katari szuverén vagyonalapot vagy a milliárdos Jeff Bezos-t sejti.

A pletykák igazak lehetnek: Max Keiser, El Salvadorral együttműködő híres Bitcoin-befektető decemberben úgy nyilatkozott, hogy hallomása szerint a katari szuverén vagyonalap 500 milliárd dollár értékben kíván BTC-t vásárolni. 

Ezt a hírt Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója is megerősítette, aki a közösségi médiában mondott köszönetet Keisernek. Így nem csoda, hogy további találgatások láttak napvilágot.

A helyzet az, hogy a fenti pletykákat még nem erősítették meg, de arra jók voltak, hogy felkeltsék a befektetők BTC iránti érdeklődését, azaz a vásárlói aktivitást. 

Amíg a hasonló, meg nem erősített híreknek tulajdonítanak egy csipetnyi hitelességet, addig a Bitcoin bika valószínűleg tovább fog menetelni.

A játékos staking modellel felszerelt környezetbarát Green Bitcoin eddig 2,2 millió dollárt gyűjtött 

A kriptopiac igencsak pezseg amiatt, mert a Bitcoin 67 000 dollár fölé került, és a befektetők igyekeznek a BTC mellett olyan más, ígéretes projekteket is keresni, amelyek szintén profitálhatnak ebből a bikás hangulatból.

Az egyik ilyen reményteljes ökoszisztéma a környezetbarát Green Bitcoin (GBTC). Ez a friss kriptovaluta remekül mixeli a Bitcoin hírnevét az Ethereum blokklánc fenntarthatóságával.

A Green Bitcoin jelenleg előértékesítést tart, és az már most szembetűnő, hogy mennyire kedvelik a környezetbarát alternatívát kereső befektetők.

Mivel a Green Bitcoin az Ethereum Proof-of-Stake (PoS) konszenzusmechanizmusát veti be működése során, drámai módon csökken a Bitcoin Proof-of-Work (PoW) modelljéhez kapcsolódó energiafogyasztás. Ez a megfelelő válasz a BTC szénlábnyomával kapcsolatos aggodalmakra.

A projekt egyik különleges értékesítési pontja a játékosított Green Staking modell, mely során a felhasználók egyrészt passzív jövedelemre tehetnek szert a tokenek lekötésével, másrészt van módjuk a bevételük megsokszorozására is.

bitcoin

A Green Bitcoin fehér könyvében részletesen olvashatsz arról, hogyan zajlik a játékos napi árfolyam-előrejelzés menete, mellyel jókora hozamokat érhetsz el.

A kriptopiac jelenleg igencsak forró, így a Green Bitcoin, és a hozzá hasonló projektek kiváló helyzetben vannak.

Ha szeretnél vásárolni az ökoszisztéma natív érméjéből, a GBTC-ből, igyekezz, hiszen az előértékesítésen keresztül most kedvezményes áron, 0,6502 dollárért kaphatod meg.

Figyelem, az ár szakaszról szakaszra növekedik. A gyűjtés állása cikkünk írásakor 2,2 millió dollár.

Látogass el a Green Bitcoin előértékesítésére

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!