Egy kriptocég vezérigazgatója szerint az idei rali nem ugyanolyan, mint a 2017-es

-

A StormX vezérigazgatója szerint a 2021-es piac eltér a 2017-es ralitól.
A kriptovaluták számos bika- és medvecikluson mentek keresztül az iparág 2009-es megalakulása óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg 2017-ben a kriptopiac főként az ICO-k és a növekvő bitcoinárfolyam körül forgott, 2021-re mindez kibővült a decentralizált pénzügy (defi) és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) területeire.
Ezúttal a kriptopiac iránti kiskereskedelmi és intézményi érdeklődés minden korábbinál szélesebb elfogadás előtt nyitotta meg az utat – állítja egy kriptovállalat vezérigazgatója.

„A kriptopénzek népszerűsége folyamatosan nőtt az évek során, de 2017 keserű ízt hagyott sok ember szájában, amikor a piaci visszaesés megindult” – mondta Simon Yu, a StormX vezérigazgatója a Cointelegraph-nak. „De tekerjünk előre 2021-ig, és egyértelmű, hogy változnak az idők.”

Yu reagált az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága (FCA) által készített friss felmérésre, mely alapján 2,3 millió embernek van kriptovalutája az Egyesült Királyságban.
2017-ben a BTC ára 20.000 dollárra rúgott, 2021-ben pedig a közel 65.000 dolláros árat ért el a TradingView.com adatai alapján.
„A kriptovaluták integrálása a mindennapi életünkbe megteremti a növekedés és a megszilárdulás lehetőségét, nem csupán eszközként – de egy komoly alternatív pénzügyi rendszerként is a fiat valutákkal szemben, és az emberek ezt kezdik észrevenni” – mondta Yu, hozzátéve:

„Ma már nem önkényes felhasználási esetekkel bukkannak fel a cégek, hanem inkább hasznos előnyöket adnak a fogyasztók életéhez a kriptovaluták területén kívül. Mindez egy globális járvány közben történt, ahol az embereknek volt idejük felmérni pénzügyeiket, és most alternatívákat keresnek, hogy ne csak befektessék a pénzüket, de keressenek is vele.”

A 2017-es bikapiacot követően 2018-ban egy éven át tartó medvepiac következett.
Ami a jelenlegi piacot illeti, a bitcoin a cikk írásakor a 30.000-40.000 USD közötti tartományban mozog, jelentősen elmaradva eddigi rekordjától.

Az idő majd eldönti, hogy a kriptopiac további lejtők felé veszi-e az irányt.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!