Egy kriptocég vezérigazgatója szerint az idei rali nem ugyanolyan, mint a 2017-es

-

A StormX vezérigazgatója szerint a 2021-es piac eltér a 2017-es ralitól.
A kriptovaluták számos bika- és medvecikluson mentek keresztül az iparág 2009-es megalakulása óta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg 2017-ben a kriptopiac főként az ICO-k és a növekvő bitcoinárfolyam körül forgott, 2021-re mindez kibővült a decentralizált pénzügy (defi) és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) területeire.
Ezúttal a kriptopiac iránti kiskereskedelmi és intézményi érdeklődés minden korábbinál szélesebb elfogadás előtt nyitotta meg az utat – állítja egy kriptovállalat vezérigazgatója.

„A kriptopénzek népszerűsége folyamatosan nőtt az évek során, de 2017 keserű ízt hagyott sok ember szájában, amikor a piaci visszaesés megindult” – mondta Simon Yu, a StormX vezérigazgatója a Cointelegraph-nak. „De tekerjünk előre 2021-ig, és egyértelmű, hogy változnak az idők.”

Yu reagált az Egyesült Királyság pénzügyi hatósága (FCA) által készített friss felmérésre, mely alapján 2,3 millió embernek van kriptovalutája az Egyesült Királyságban.
2017-ben a BTC ára 20.000 dollárra rúgott, 2021-ben pedig a közel 65.000 dolláros árat ért el a TradingView.com adatai alapján.
„A kriptovaluták integrálása a mindennapi életünkbe megteremti a növekedés és a megszilárdulás lehetőségét, nem csupán eszközként – de egy komoly alternatív pénzügyi rendszerként is a fiat valutákkal szemben, és az emberek ezt kezdik észrevenni” – mondta Yu, hozzátéve:

„Ma már nem önkényes felhasználási esetekkel bukkannak fel a cégek, hanem inkább hasznos előnyöket adnak a fogyasztók életéhez a kriptovaluták területén kívül. Mindez egy globális járvány közben történt, ahol az embereknek volt idejük felmérni pénzügyeiket, és most alternatívákat keresnek, hogy ne csak befektessék a pénzüket, de keressenek is vele.”

A 2017-es bikapiacot követően 2018-ban egy éven át tartó medvepiac következett.
Ami a jelenlegi piacot illeti, a bitcoin a cikk írásakor a 30.000-40.000 USD közötti tartományban mozog, jelentősen elmaradva eddigi rekordjától.

Az idő majd eldönti, hogy a kriptopiac további lejtők felé veszi-e az irányt.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!