A kanadai kosárlabda-bajnokság bitcoinos fizetést kínál a játékosoknak

-

„A lehetőség, hogy a fizetésem egy része közvetlenül egy olyan befektetéssé váljon, amelyről úgy gondolom, hogy növekedni fog a következő 10-30 évben, egyértelmű választás” – mondta Kimbal Mackenzie, a Guelph Nighthawks támadója.
A Canadian Elite Basketball League (CEBL) hét csapatának játékosai számára lehetővé teszi, hogy fizetésük egy részét a jövő héttől bitcoinban kapják.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy csütörtöki bejelentés szerint a CEBL a torontói székhelyű Bitbuy kriptovaluta-tőzsdével kötött szerződést a kosárlabdázók meglévő fizetésének kanadai dollárból bitcoinba váltása céljából.
A liga közölte, hogy gondoskodik az alapok eljuttatásáról a játékosok személyes kriptopénztárcájába.
Az Edmonton Stingers, a Fraser Valley Bandits, a Guelph Nighthawks, a Hamilton Honey Badgers, az Ottawa Blackjacks, a Niagara River Lions és a Saskatchewan Rattlers aktív listáján szereplő több mint 70 játékos jogosult a kriptós fizetésekre, a Bitbuy pedig hivatalos szponzorként csatlakozik a CEBL-hez.
Kimbal Mackenzie, a Nighthawks játékosa elmondta, hogy ő lesz az első olyan játékos, aki elfogadja a CEBL ajánlatát.
A 24 éves támadó a közelmúltban újból aláírta szerződését a csapathoz a június 24-én kezdődő 2021-es CEBL-szezonra.
„Hihetetlenül izgatott vagyok a lehetőségért, hogy bitcoinban kapom a fizetésem” – mondta Mackenzie.

„Hiszem, hogy a kriptovaluták jelentik a jövőt. A lehetőség, hogy a fizetésem egy része közvetlenül egy olyan befektetéssé váljon, amelyről úgy gondolom, hogy növekedni fog a következő 10-30 évben, egy egyértelmű választás”.

Habár számos sportfranchise és szervezet lépett együttműködésre kripto- és blokklánc-cégekkel, sokan közülük hangot adtak aggodalmuknak a bitcoin áringadozásai miatt.

Mackenzie egy külön interjúban hozzátette, hogy fizetésének felét bitcoinban kérte, és látszólag nem aggódik a potenciális volatilitás miatt:

„[Ha a bitcoin lezuhan], legyen. Ez egy olyan döntés volt, amelyet kész voltam meghozni. Másrészt, ha emelkedik, talán két év múlva nyugdíjba megyek.”

Amióta áprilisban elérte 64.899 dolláros rekordárfolyamát, a bitcoin jelentősen visszaesett, miután Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója felvetette, hogy vállalata környezetvédelmi aggályok miatt nem támogatja tovább a bitcoinnal történő fizetést járműveiért.

Olvastad már? Miami megpróbálja elcsábítani a kínai Bitcoin bányászokat — Vajon sikerül?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!