A Bitcoin-bányászok magyarázzák a Decryptnek, hogy a Miamiba való áttelepülés milyen előnyös lehet a számukra.

A kínai Bitcoin-bányászok adják a hálózat hashrátájának 65%-át. De mivel kormányuk az iparág nagy részét megpróbálja kivonnni a forgalomból, a kínai bányászfarmoknak külföldre kell költözniük, hogy talpon maradjanak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Gyertek Miamiba – mondja Francis Suarez polgármester, aki a CNBC-nek adott, június 17-én megjelent interjúban üdvözölte az üldözött kínai bányászokat a Magic Cityben.

A bányászoknak, akik belefáradtak abba, hogy számítógépeket hurcolnak fel a hűvös hszincsiangi hegyekbe vagy a nedves szecsuáni vízerőművek gátjain keresztül, amelyeket mindig a kormány elnyomása fenyeget, Suarez közel korlátlan mennyiségű olcsó nukleáris energiát és stabil otthont ígér.

„Az a tény, hogy van atomenergiánk, azt jelenti, hogy van nagyon olcsó energiánk” – mondta Suarez a héten a CNBC-nek. „Megértjük, hogy ez mennyire fontos […] a bányászok el akarnak jutni egy bizonyos kilowatt/órárig. Ezért dolgozunk velük ezen”.

Miamiban 10,7 centbe kerül egy kilowattóra (kWh) villamos energia, ami alacsonyabb az országos 13,3 centes átlagnál.

Az amerikai kormány szerint az atomenergia nagy fölénnyel a legmegbízhatóbb energiaforrás, és az egyik legkörnyezetbarátibb is.

Suarez pedig erőteljesen reklámozta Miamit Bitcoin Cityként.

Feltöltötte a város weboldalára a Bitcoinról szóló fehér könyvet, és egy megyei biztos egy „Bitcoinnak szentelt kampuszt” lobogtatott be a hónap elején egy nagy Bitcoin-konferencia közönsége előtt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Suarez reklámja egyelőre nem győzte meg a kínai Bitcoin-bányászokat. Max Hu, a Power360 kínai Bitcoin-bányász cégtől a Decryptnek elmondta, hogy Miami áramára „meglehetősen versenyképtelen”.

Kazahsztán, egy másik pályázó, 0,03 és 0,033 dollár közötti árat számít fel kWh-nként. A ventilátorok működtetése, amelyek megakadályozzák, hogy a bányászati gépek leégjenek Miami tűző napsütésében, csak növelné a költségeket, mondta.

Ben Gagnon, a Bitfarms kanadai Bitcoin-bányászati vállalat vezető bányászati igazgatója szerint Miamiban kevés olyan omladozó gyár vagy elhagyott katonai bázis található, amelyet a kínai bányászok Bitcoin-bányászati farmokká alakítottak át.

Ezek a létesítmények általában már rendelkeznek energiahálózattal; Miamiban a semmiből kezdeni az egészet drága és időigényes lenne – magyarázta.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Wayne Lin, a Bitcoin-bányászatba befektető Axia8 Ventures kínai kockázatitőke-befektető alapítója azonban úgy véli, hogy ezek a hátulütők nem elégségesek ahhoz, hogy kizárják Miamit. A legfontosabb dolog a politikai stabilitás – mondta.

„Nem szeretnék dollármilliókat költeni a létesítményem létrehozására, ha a politika hirtelen megváltozhat” – mondta a Decryptnek.

Az Egyesült Államokban a politika kedvezőbb lehet, mint Kínában. Florida kedveli az atomenergiát, Miami pedig szerelmes a Bitcoinba.

Lin szerint „aggasztó” lenne, ha Suarez polgármestert a következő választáson leszavaznák, de egyelőre jól állnak a dolgok.

A környezetbarát Bitcoin-bányászat olyan befolyásos amerikai befektetőket is megnyugtathat, mint Elon Musk, akinek az energiaéhes Bitcoin-bányászattal kapcsolatos kritikái a múlt hónapban elsüllyesztették a Bitcoin árfolyamát.

Szóval, irány Miami?

Olvasdtad már? Még Elon Musk sem tudja megmenteni Dogecoint az újabb összeomlásától

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!