Még Elon Musk sem tudja megmenteni Dogecoint az újabb összeomlásától

-

A mémkriptopénz több mint 60%-ot zuhant a május 8-i csúcsához képest, és egy elemző szerint még 60%-kal mélyebbre kell mennie.
Ha valaki egy technikai elemző szemszögéből nézi a Dogecoin (DOGE) grafikonjait, akkor egy klasszikus medvés struktúra riasztó jelenlétét veszi észre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tyler Durden elemző például kiemelte a „fej és váll” alakzatnak tűnő mintázatot. Ez a kereskedési struktúra akkor alakul ki, amikor egy eszköz három csúcsot képez ugyanazon a támaszszinten.
Ennek során a középső csúcs magasabbra kerül, mint a másik kettő.
Durden a Head and Shoulder-szerű mintázatot villantotta fel, hogy 67%-os árzuhanást jósoljon a Dogecoin piacán.
Az elemző „programozottnak” nevezve a mintát, utalt arra, hogy a minta hajlamos lesz összeomlasztani az eszközöket, amint azok a 0,299 dolláros támaszszint alá törnek.
https://twitter.com/TylerDurden/status/1405865163656294400
Jellemzően a lefelé irányuló célpont ilyen esetben a minta magasságától függ. A Dogecoin esetében a Head and Shoulder minta csúcsa és a támaszszint közötti maximális hossz 0,197 dollár volt.
Ez eltolja a Head and Shoulder mintázat lefelé irányuló célpontját, amely a 0,05 $ közelében leselkedik, ahogy Durden kiemelte.

„Ezt még Elon [Musk] sem tudja megmenteni a tweetjeivel. Megpróbálta, és minden alkalommal csak egy újabb, alacsonyabb csúcsot hozott létre” – mondta. „A 0,05 dollár be van programozva.”

Ideiglenes támaszok

Részletezve, a DOGE/USD árfolyam valamivel több mint 60%-kal korrigált, miután május 8-án 0,76 dolláron tetőzött.
Maga a 0,76 dolláros csúcsra való felfutás egy 16.462%-os árfolyamrobbanás részeként történt, ha 2021 elejétől mérjük.
Eközben a 2020. márciusi, 0,00112 dolláros járványszerű mélypontjától kezdve a Dogecoin nettó hozama a 0,76 dollárig 67.757,14%-ra jött ki.
A hatalmas emelkedés a kutyacoint a bolygó legjobban teljesítő pénzügyi eszközévé tette, amely még a Bitcoin (BTC), az S&P 500, a Nasdaq Composite és az arany együttes hozamát is felülmúlta.
Ami a Dogecoin bikakatalizátorként működött, az nem más volt, mint Elon Musk milliárdos vállalkozó tweetelései, aki a kriptopénz több ezer százalékos árfolyam-ralija során különböző támogató üzeneteket küldött a kriptopénz javára.


Április 28-án a Tesla vezérigazgatója „Dogefather”-nek kiáltotta ki magát, aminek hatására a Dogecoin árfolyama még aznap 18%-kal emelkedett.
Ezt megelőzően Musk döntése, miszerint együttműködik a Dogecoin fejlesztőivel a tranzakciók hatékonyságának javítása érdekében, május 13-án 25,25%-os napközbeni árfolyampumpot eredményezett.
De az őrületszerű, Musk vezette pumpálás a Dogecoin számára is kevés lehetőséget hagyott a fenntartható árfolyampadló kialakítására.
Kivételt jelent, amikor, a DOGE/USD 2021 február-márciusában tartotta a 0,040-0,047 dolláros területet, miután az akkori 0,1 dolláros történelmi csúcsról 50%-os medvés korrekciót hajtott végre.
Miután nyolc hétig tartotta a tartományt támaszként, a pár folytatta felfelé irányuló raliját, és végül elérte a 0,76 dollárt.
Ezért mielőtt elérné Durden 0,01 dolláros árcélját, a Dogecoin várhatóan vevőkre talál a 0,040-0,047 dolláros tartományban, köszönhetően annak rövid, de történelmi jelentőségű támasztótartományának.
Eközben a DOGE/USD is fenntartja a 0,25-0,27 dolláros tartományt és a 20 hetes exponenciális mozgóátlag (20 napos EMA; a fenti grafikonon a zöld hullám) által meghatározott átmeneti támaszösszefolyást.

Zéró?

Eközben a The Asian Investor, egy álneves elemző nem számít arra, hogy a technikai szintek megakadályozzák a Dogecoin keményebb zuhanását.
A Seeking Alpha e hónap elején megjelent írásában az álnéven tevékenykedő elemző a Dogecoint pump-and-dump tokennek nevezte, hozzátéve, hogy a kriptopénz végül nullára fog zuhanni. Mint mondta:

„Mivel minden második nap új pump-and-dump „lehetőségek” bukkannak fel, nem túl vonzó befektetni [egy] olyan „eszközbe”, amely már ennyire sokat emelkedett. Számítsunk arra, hogy a Dogecoin idén 0 dollár felé esik, és lassú halált hal.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!