Dánia legnagyobb bankja óvatos a kriptóval, de nem avatkozik be

-

A Danske Bankot nem igazán érdekli a kriptopiac, de állításuk szerint nem fogják megakadályozni ügyfeleiket a kriptoplatformok használatában.
Dánia legnagyobb bankja, a Danske Bank június 17-én fogalmazta meg a kriptovalutákkal kapcsolatos hivatalos álláspontját, melyben egy négypontos közleményt tett közzé, felhívva a figyelmet a digitális eszközök kereskedelmével kapcsolatos veszélyekre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank egyrészt óvatosságra intette a felhasználókat, továbbá kijelentette, hogy nem tervez kriptovaluta-szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek, másrészt viszont elmondta azt is, hogy nem akadályozzák meg a kriptoplatformokról érkező tranzakciókat.

„A kriptovaluta befektetésekből származó pénzt, ugyanúgy fogjuk kezelni, mint bármely más típusú befektetésekből származó pénzeszközt” – jelentette ki a bank.

A bank azt is elmondta, hogy nem találja problémásnak, hogy a kriptovaluta-kereskedési platformokon is használják a hitelkártyáit, feltételezve, hogy a pénzmosás elleni törvények be vannak tartva.

„Továbbá nem tiltjuk a Danske Bank által kibocsátott hitelkártyák használatát a kriptovaluták kereskedelme kapcsán. Az összes többi hitelkártya-tranzakcióhoz hasonlóan az ügyfeleknek is be kell tartaniuk az alkalmazandó pénzmosás elleni szabályokat és az alkalmazandó törvényeket.”

A bank elismerte, hogy a kriptovaluták „jelentős digitális innovációt jelentenek a pénzügyi szolgáltatások terén”, és elmondta, hogy számos ügyfele mutatott érdeklődést a technológia iránt.
A bank dicsérte a blokklánc-technológia lehetőségeit is, de végül négy okot fogalmazott meg a kriptovalutákkal kapcsolatos óvatos megközelítés alkalmazására.
A bank rámutatott az átláthatóság hiányára a pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatban.

Megállapította továbbá a szabályozás és a fogyasztóvédelmi intézkedések hiányát, a kriptovaluta-árképzés ingatag jellegét és a „nagy mennyiségű számítási teljesítményt igénylő” technológia környezeti hatásait.
A Danske Bank közölte, hogy nem ajánlja a kripovalutákkal történő kereskedést, ugyanakkor hozzátette, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a kriptoteret, és ha kialakult a megfelelő szabályozás, újra felülvizsgálja álláspontját.

Olvastad már? Még Elon Musk sem tudja megmenteni Dogecoint az újabb összeomlásától

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!