Dánia legnagyobb bankja óvatos a kriptóval, de nem avatkozik be

-

A Danske Bankot nem igazán érdekli a kriptopiac, de állításuk szerint nem fogják megakadályozni ügyfeleiket a kriptoplatformok használatában.
Dánia legnagyobb bankja, a Danske Bank június 17-én fogalmazta meg a kriptovalutákkal kapcsolatos hivatalos álláspontját, melyben egy négypontos közleményt tett közzé, felhívva a figyelmet a digitális eszközök kereskedelmével kapcsolatos veszélyekre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bank egyrészt óvatosságra intette a felhasználókat, továbbá kijelentette, hogy nem tervez kriptovaluta-szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek, másrészt viszont elmondta azt is, hogy nem akadályozzák meg a kriptoplatformokról érkező tranzakciókat.

„A kriptovaluta befektetésekből származó pénzt, ugyanúgy fogjuk kezelni, mint bármely más típusú befektetésekből származó pénzeszközt” – jelentette ki a bank.

A bank azt is elmondta, hogy nem találja problémásnak, hogy a kriptovaluta-kereskedési platformokon is használják a hitelkártyáit, feltételezve, hogy a pénzmosás elleni törvények be vannak tartva.

„Továbbá nem tiltjuk a Danske Bank által kibocsátott hitelkártyák használatát a kriptovaluták kereskedelme kapcsán. Az összes többi hitelkártya-tranzakcióhoz hasonlóan az ügyfeleknek is be kell tartaniuk az alkalmazandó pénzmosás elleni szabályokat és az alkalmazandó törvényeket.”

A bank elismerte, hogy a kriptovaluták „jelentős digitális innovációt jelentenek a pénzügyi szolgáltatások terén”, és elmondta, hogy számos ügyfele mutatott érdeklődést a technológia iránt.
A bank dicsérte a blokklánc-technológia lehetőségeit is, de végül négy okot fogalmazott meg a kriptovalutákkal kapcsolatos óvatos megközelítés alkalmazására.
A bank rámutatott az átláthatóság hiányára a pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatban.

Megállapította továbbá a szabályozás és a fogyasztóvédelmi intézkedések hiányát, a kriptovaluta-árképzés ingatag jellegét és a „nagy mennyiségű számítási teljesítményt igénylő” technológia környezeti hatásait.
A Danske Bank közölte, hogy nem ajánlja a kripovalutákkal történő kereskedést, ugyanakkor hozzátette, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a kriptoteret, és ha kialakult a megfelelő szabályozás, újra felülvizsgálja álláspontját.

Olvastad már? Még Elon Musk sem tudja megmenteni Dogecoint az újabb összeomlásától

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

A Bitcoin újra túlszárnyalja magát, 2023 a BTC éve?

A Bitcoin meredek növekedése az amerikai bankválság közepette megerősítette a régóta támogatott narratíváját, miszerint biztonságos eszköz. Az elmúlt hónapokban a világ legnagyobb piaci tőkeértékű kriptoeszközének számító...

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz azonnal. A kriptovaluták, különösen az...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!