A Grayscale Investments kriptoeszköz-kezelő 13 további befektetési terméket vizsgál. A csütörtökön bejelentett listán a piaci tőkeérték alapján három top 20-as kriptovaluta szerepel: ezek a Solana (SOL,) Polygon (korábban Matic Network) (MATIC) és Internet Computer (ICP) tokenek.

Az eszközkezelő emellett a 1inch (1INCH), a Bancor (BNT), a Curve (CRV), a Kava (KAVA), a Kyber Network (KNC), a Loopring (LRC), a NEAR (NEAR), a Ren (REN), a Universal Market Access (UMA) és a 0x (ZRX) coinokat is vizsgálja.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Grayscale több mint 33 milliárd dollárnyi vagyont kezel (AUM). A vagyonkezelő Bitcoin Trust nevű terméke (GBTC) 24,5 milliárd dolláros AUM-jával egyértelműen vezető helyen áll a jelenleg kínált 13 befektetési termék között. A Trust részvényeit azonban február óta a Bitcoin árfolyamához képest árengedménnyel kereskedik.

A 13 új, potenciális bevezetés előtt álló eszközalapon túl a vállalat még 18-at vizsgál, vagyis a Grayscale összesen 31 befektetési terméket fontolgat.

A Grayscale februárban jelentette be, hogy 23 új eszközt vezetnek majd be a jövőben, és márciusban ötöt indítottak el: Basic Attention Token (BAT), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Filecoin (FIL) és Livepeer (LPT).

Az új befektetési termékek felvétele „jelentős felülvizsgálatot és megfontolást igényel, és jelentős belső ellenőrzésektől, kellően biztonságos letétkezelési megállapodásoktól és szabályozási megfontolásoktól függ” – áll a Grayscale legutóbbi közleményében.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Grayscale-hez hasonló befektetési alapok kriptovalutákban való kitettséget biztosítanak a vállalatok számára anélkül, hogy a mögöttes eszköz letétbe helyezésére lenne szükség. A nyilvános tőzsdéken forgalmazott termékek a kriptovaluta árfolyamát követik – bár egyes alapokat a mögöttes eszközökhöz képest felárral vagy árengedménnyel kereskedhetik.

A Grayscale legutóbbi bejelentése mindössze néhány nappal az után történt, hogy a Morgan Stanley bejelentette, miszerint bővíteni fogja az általa kínált Bitcoin-alapok lehetőségeit. Márciusban ők voltak azok, akik első nagy amerikai bankként kriptobefektetési alapot indítottak – a Grayscale nyomába eredve ezzel.

Olvastad már? Az SEC tovább késlelteti a VanEck Bitcoin ETF kérelmét

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂