Az SEC tovább késlelteti a VanEck Bitcoin ETF kérelmét

-

Az SEC továbbra sem hagy jóvá Bitcoin ETF-et – ezúttal augusztus végéig tolta el a határidőt.

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottsága (SEC) késleltette a VanEck Bitcoin Trust névre keresztelt tőzsdén kereskedett alapjáról (ETF) szóló döntését.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A héten ez a második alkalom, hogy a bizottság elhalasztja döntését egy Bitcoin ETF-ről. Június 15-én a Kryptoin ETF-bejelentésével kapcsolatos döntést halasztották el.
Az SEC egyelőre még nem hagyott jóvá egy Bitcoin ETF-et sem, vezetői általában a piaci manipulációt, és az átláthatóság hiányát emlegetik érvként.
Sokak szerint döntő fontosságú lenne az eszközosztály számára egy Bitcoin ETF megalakulása a folyamatos elfogadás szempontjából.
Ez a kriptovalutákban kevésbé jártas hagyományos befektetők számára egy szabályozott és hagyományos eszközt kínálna a bitcoin kitettség megszerzésére.
Ez alkalomból az SEC arra is felkérte a nyilvánosságot, hogy számos kulcsfontosságú kérdésben kommentálja a VanEck bejelentését.
A bizottság a következőket kérdezi a nyilvánosságtól: a beadvány kiszolgáltatott-e a manipulációnak; változott-e a kriptovaluta-ipar 2016 óta; a VanEck beadványa korlátozza-e a manipuláció bármely lehetőségét; illetve, hogy transzparens-e a bitcoin.
A nyilvánosságnak a következő 20 nap áll rendelkezésére, hogy észrevételeket tegyen a fentiekkel kapcsolatban.
A hozzászólók elektronikus úton nyújthatják be válaszaikat az SEC portálján, de megtehetik postán vagy e-mailen keresztül is.

A VanEck Bitcoin ETF útja

A VanEck először 2018 júniusában a VanEck SolidX Bitcoin trust-al próbálkozott, végül azonban 2019 szeptemberében visszavonták ezt a beadványt.
A New York-i befektetési vállalat 2020 decemberében új beadványt dolgozott ki, VanEck Bitcoin Trust néven. 2021 márciusában VanEck ezután javaslatot tett a beadvány módosítására.
Az SEC 2021 áprilisában egyszer már eltolta bejelentését, a tegnapi alkalom pedig ugyanennek a bejelentésnek a második halasztása volt.
A VanEck Bitcoin Trust olyan részvényekkel kereskedne, amelyek tükrözik az MVIS CryptoCompare Bitcoin Benchmark Rate teljesítményét. Ez az árfolyam egy amerikai dollárban megadott érték, amely a bitcoin öt tőzsdén mért medián árát követi.
Az ilyen típusú áraggregátorokat gyakran használják, amikor egy alapkezelő vagy egy tőzsde pénzügyi termék megalkotására törekszik, és megbízható árkövetésre van szüksége.

A beadvány szerint a trust részvényei a Cboe BZX tőzsdén lennének elérhetők, a konkrét letétkezelőről azonban nem esik szó.
Sokak szerint 2021 lesz az év, amikor az SEC végre jóváhagyja az első amerikai Bitcoin ETF-et, azonban ilyen extrém óvatosság mellett semmi sem biztos.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!