A Világbank nem akar részt venni El Salvador bitcoinos kezdeményezésében

-

Az ország hivatalosan is felkérte a világbankot, hogy működjön közre a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való bevezetésében, de ők jófejek voltak, és elutasították a segítséget.
Indoklásul a környezetterhelési aggodalmakat és az átláthatóság hiányát hozták fel, ezek miatt ugyan sajnálkozva, de nem tudnak részt venni a BTC hivatalossá tételében az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerkesztői megjegyzés: a bányászathoz használt energia nagyjából háromnegyede megújuló forrásból érkezik, semmilyen más szektor sem dolgozik ilyen magas aránnyal, az átláthatósággal kapcsolatban pedig annyit kell csak mondani, hogy a blokklánc eredeti neve elosztott nyilvános főkönyv.
A bank szóvivője egyértelműen megfogalmazta, hogy mit is gondolnak erről:

„El Salvador vezetése hivatalosan is megkeresett minket, hogy működjünk közre az átmenetben, de a környezetvédelmi, átláthatósági aggodalmaink tükrében nem tudunk támogatni egy ilyen ügyet.”

Más téren, például szabályozási oldalon viszont szívesen nyújtanak segítséget.
Az ország pénzügyminisztere, Alejandro Relaja elmondta, megkísérelték felvenni a kapcsolatot a Világbankkal ebben az ügyben:

„Hivatalosan is elmondhatom, hogy a Világbank közreműködését kértük, hogy az országunkban megfelelő szabályok mellett hivatalos fizetőeszközként használhassuk a bitcoint.”

A bitcoin-közösség nagy része nem örül a visszautasításnak, de a legtöbben pontosan erre számítottak.
Anthony Pompliano szerint „a Világbank nem tudott rájönni, hogyan csinálhatna pénzt a bitcoinból”, Samson Mow, a Blockstream egyik vezetője szerint a Világbank maga idejétmúlttá vált.


Bukele elnök lépését örömmel fogadták a kriptoiparban, a hagyományos pénzügy és gazdaság területéről viszont jobbára csak kritikák érkeztek, van, aki az ország gazdaságának a teljes összeomlását vizionálja a bitcoin bevezetésétől.
Az IMF sem örül túlságosan ennek az eseménynek, ráadásul a jelenleg is folyó, 1 milliárd dolláros kölcsönről szóló tárgyalásokat is megakaszthatja.
A szóvivőjük, Gerry Rice szerint a bitcoin bevezetése rendkívül alapos elemzést igényel a lehetséges pénzügyi, jogi, és gazdasági kockázatok miatt.

Vannak viszont, akik nem haboznak segítséget nyújtani. A bitcoin-ATM üzletben aktív Athena Bitcoin mielőbb szeretne beüzemelni 1000 készüléket az országban, persze az elnök inkább 1500-at kért Twitteren.
Az ország munkaügyi minisztere, Rolando Castro pedig a napokban eloszlatta a pletykákat, amelyek szerint a fizetést is bitcoinban kapnák a lakosok az országban.
Szerinte egyszerűen még túl korai arról beszélni, hogy a fizetések ügyében mi változna.

Olvastad már? „Milliomos” bálnák zabáltak fel 90.000 bitcoin az elmúlt 25 napban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!