A Világbank nem akar részt venni El Salvador bitcoinos kezdeményezésében

-

Az ország hivatalosan is felkérte a világbankot, hogy működjön közre a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való bevezetésében, de ők jófejek voltak, és elutasították a segítséget.
Indoklásul a környezetterhelési aggodalmakat és az átláthatóság hiányát hozták fel, ezek miatt ugyan sajnálkozva, de nem tudnak részt venni a BTC hivatalossá tételében az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szerkesztői megjegyzés: a bányászathoz használt energia nagyjából háromnegyede megújuló forrásból érkezik, semmilyen más szektor sem dolgozik ilyen magas aránnyal, az átláthatósággal kapcsolatban pedig annyit kell csak mondani, hogy a blokklánc eredeti neve elosztott nyilvános főkönyv.
A bank szóvivője egyértelműen megfogalmazta, hogy mit is gondolnak erről:

„El Salvador vezetése hivatalosan is megkeresett minket, hogy működjünk közre az átmenetben, de a környezetvédelmi, átláthatósági aggodalmaink tükrében nem tudunk támogatni egy ilyen ügyet.”

Más téren, például szabályozási oldalon viszont szívesen nyújtanak segítséget.
Az ország pénzügyminisztere, Alejandro Relaja elmondta, megkísérelték felvenni a kapcsolatot a Világbankkal ebben az ügyben:

„Hivatalosan is elmondhatom, hogy a Világbank közreműködését kértük, hogy az országunkban megfelelő szabályok mellett hivatalos fizetőeszközként használhassuk a bitcoint.”

A bitcoin-közösség nagy része nem örül a visszautasításnak, de a legtöbben pontosan erre számítottak.
Anthony Pompliano szerint „a Világbank nem tudott rájönni, hogyan csinálhatna pénzt a bitcoinból”, Samson Mow, a Blockstream egyik vezetője szerint a Világbank maga idejétmúlttá vált.


Bukele elnök lépését örömmel fogadták a kriptoiparban, a hagyományos pénzügy és gazdaság területéről viszont jobbára csak kritikák érkeztek, van, aki az ország gazdaságának a teljes összeomlását vizionálja a bitcoin bevezetésétől.
Az IMF sem örül túlságosan ennek az eseménynek, ráadásul a jelenleg is folyó, 1 milliárd dolláros kölcsönről szóló tárgyalásokat is megakaszthatja.
A szóvivőjük, Gerry Rice szerint a bitcoin bevezetése rendkívül alapos elemzést igényel a lehetséges pénzügyi, jogi, és gazdasági kockázatok miatt.

Vannak viszont, akik nem haboznak segítséget nyújtani. A bitcoin-ATM üzletben aktív Athena Bitcoin mielőbb szeretne beüzemelni 1000 készüléket az országban, persze az elnök inkább 1500-at kért Twitteren.
Az ország munkaügyi minisztere, Rolando Castro pedig a napokban eloszlatta a pletykákat, amelyek szerint a fizetést is bitcoinban kapnák a lakosok az országban.
Szerinte egyszerűen még túl korai arról beszélni, hogy a fizetések ügyében mi változna.

Olvastad már? „Milliomos” bálnák zabáltak fel 90.000 bitcoin az elmúlt 25 napban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Litecoin technikai elemzés 05.28.

Prémium Litecoin Az elmúlt 48 órában a kriptopiac rövid távú rallyja során a Litecoin 7,9%-os nyereséget ért el. Ez határozott visszapattanást eredményezett a 85 dolláros támaszszintről, és...

A Bitcoin felébredt, a cím aktivitás szárnyal

A Bitcoin aktív címei háromhetes csúcsra emelkedtek, ami a Santiment portál szerint a használhatóság jelentős fellendülését jelzi. Május 3. óta először fordult elő, hogy a BTC...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!