„Milliomos” bálnák zabáltak fel 90.000 bitcoin az elmúlt 25 napban

-

Úgy tűnik, hogy a bálnák a magasabb árakra várva halmoznak, a „milliomos” pénztárcák mindössze 25 nap alatt 90.000 BTC-vel növelték állományukat.
A Bitcoin-bálnák felhalmozzák a készleteiket, a „milliomos” címek az elmúlt 25 napban mintegy 90.000 Bitcoin értékben növekedtek –ez átszámítva 367 milliárd dollárt jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felhalmozódást a Santiment kriptopiaci adataggregátor azonosította. Mint megállapították, a 100 és 10.000 BTC közötti BTC-t birtokló tárcák – amelyeket a Santiment „milliomos szintű” címeknek nevez – jelenleg a Bitcoin-halmozók legnagyobb szegmensét alkotják, és a teljes Bitcoin-kínálat 48,7%-át teszik ki.
A legutóbbi vásárlási hullámmal a milliomos címek héthetes csúcsra emelkedtek a birtokolt bitcoinok számának tekintetében, és ezzel összesen már több mint 9,11 millió BTC van a tulajdonukban – mindössze néhány százalékkal lemaradva az április közepi csúcsértéktől.


Úgy tűnik, hogy a bányászok is felhalmozzák a BTC-t. A Glassnode on-chain analitikai szolgáltató megállapította, hogy a bányászcímekről történő heti Bitcoin-kiáramlás június 16-án öt hónapos mélypontra, nagyjából 1,7 millió dollárra esett vissza.
A bálnákkal ellentétes végletet vizsgálva a Glassnode megjegyezte, hogy az egy bitcoinnál kevesebbet birtokló címek által képviselt coinok aránya 2017 decembere óta megduplázódott, és a Bitcoin piaci értékének nagyjából 5%-át teszi ki.


Miközben úgy tűnik, hogy sok bálna és bányász a magasabb árakra számítva bújtatja érméit, a tranzakciókat figyelő Whale Alert június 14. óta két, nagyjából 5000 BTC vagy egyenként 200 millió dollár értékű, a Coinbase-nek szánt átutalást azonosított, ami arra utal, hogy legalább néhány nagybefektető szeretné eladni Bitcoinját.

Olvastad már? A Morgan Stanley egyre nagyobb jövőt lát a Bitcoinban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A június lehet az Ethereum hónapja?

A júniusban induló hongkongi zöld út a kriptók számára megnyitja az utat a likviditás beáramlása előtt, de ez nem feltétlenül lesz. A kriptovaluták, különösen az ETH...

Polygon technikai elemzés 06.01.

Prémium Polygon Május közepétől kezdve a Polygon egy erőteljes fellendülést mutatott, 0,8177 dollárról 0,95 dollár fölé emelkedett. A 0,95 dolláros árszint azonban január végétől áprilisig egy makacs...

Roger Ver úgy véli, az Ethereum több felhasználót fog hozni a kriptoiparba, mint a Bitcoin

A kifejezetten korai támogatói tevékenysége miatt néha Bitcoin-Jézusként is emlegetett Ver egy podcast során osztotta meg a gondolatait. Elmondta, hogy az Ethereum tényleg kisebb kapitalizációval...

A Coinbase szerint Kína jár jól az amerikai kriptós szigorral

A MarketWatch a hétvégén publikálta a Coinbase ügyvezetője, Brian Armstrong cikkét, amelyben a vállalkozó arra figyelmeztetett, az USA elvesztheti a pénzügyi vezető szerepet, ha nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!