„Milliomos” bálnák zabáltak fel 90.000 bitcoin az elmúlt 25 napban

-

Úgy tűnik, hogy a bálnák a magasabb árakra várva halmoznak, a „milliomos” pénztárcák mindössze 25 nap alatt 90.000 BTC-vel növelték állományukat.
A Bitcoin-bálnák felhalmozzák a készleteiket, a „milliomos” címek az elmúlt 25 napban mintegy 90.000 Bitcoin értékben növekedtek –ez átszámítva 367 milliárd dollárt jelent.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felhalmozódást a Santiment kriptopiaci adataggregátor azonosította. Mint megállapították, a 100 és 10.000 BTC közötti BTC-t birtokló tárcák – amelyeket a Santiment „milliomos szintű” címeknek nevez – jelenleg a Bitcoin-halmozók legnagyobb szegmensét alkotják, és a teljes Bitcoin-kínálat 48,7%-át teszik ki.
A legutóbbi vásárlási hullámmal a milliomos címek héthetes csúcsra emelkedtek a birtokolt bitcoinok számának tekintetében, és ezzel összesen már több mint 9,11 millió BTC van a tulajdonukban – mindössze néhány százalékkal lemaradva az április közepi csúcsértéktől.


Úgy tűnik, hogy a bányászok is felhalmozzák a BTC-t. A Glassnode on-chain analitikai szolgáltató megállapította, hogy a bányászcímekről történő heti Bitcoin-kiáramlás június 16-án öt hónapos mélypontra, nagyjából 1,7 millió dollárra esett vissza.
A bálnákkal ellentétes végletet vizsgálva a Glassnode megjegyezte, hogy az egy bitcoinnál kevesebbet birtokló címek által képviselt coinok aránya 2017 decembere óta megduplázódott, és a Bitcoin piaci értékének nagyjából 5%-át teszi ki.


Miközben úgy tűnik, hogy sok bálna és bányász a magasabb árakra számítva bújtatja érméit, a tranzakciókat figyelő Whale Alert június 14. óta két, nagyjából 5000 BTC vagy egyenként 200 millió dollár értékű, a Coinbase-nek szánt átutalást azonosított, ami arra utal, hogy legalább néhány nagybefektető szeretné eladni Bitcoinját.

Olvastad már? A Morgan Stanley egyre nagyobb jövőt lát a Bitcoinban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!