Pantera-vezérigazgató: most van itt az ideje vásárolni

-

A Pantera Capital vezérigazgatója, Dan Morehead bízik abban, hogy a nagy kriptopiaci kiárusítás lelassul, mert szerinte „a pánikból már a legtöbbet láttuk”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kockázati tőkés a június 14-én megjelent havi hírlevelében úgy fogalmazott, hogy a legjobb időszak a vásárlásra az, amikor a piacok „jóval a trend alatt vannak”.
A Bitcoin trendeltérési grafikonja alátámasztotta ezt az állítást, mivel azt mutatta, hogy az eszköz csak életciklusának egyötödében volt ilyen „olcsó” az aktuális trendhez képest.


Azt is állította, hogy az éves hozamok sem jelzik, hogy a Bitcoin túlértékelt lenne.

„Az évenkénti hozam soha nem ment szó szerint ki az ablakon, mint a korábbi csúcsoknál. Jelenleg 281%-os éves szintű hozammal kereskedik – ami teljesen hihetőnek tűnik, tekintve az ebben az időszakban történt pénznyomtatást”.

Morehead a továbbiakban kifejtette, hogy három híresemény konvergenciája okozta a piacok ilyen meredek esését.
Az egyik nagy tényező egy újabb kínai szigorítás volt, de mint Morehead rámutatott, ez már többször is megtörtént korábban.

„Oké, vizsgáljuk meg a legutóbbi kínai „bitcoin betiltás” dolgot egy szélesebb lencsével. Olyan érzés, mintha  ezt  a filmet is láttuk volna már korábban”.

Ugyanennyi év alatt nyolc különálló esetet sorolt fel, amikor Kína betiltotta a Bitcoint vagy keményen fellépett az iparág ellen, majd egy grafikon következett, amely a Bitcoin hatalmas nyereségét ábrázolja azután.
Peking az energiafogyasztással kapcsolatos aggodalmak miatt is keményen fellépett a Bitcoin-bányászati műveletekkel szemben, mivel az ország szén-dioxid-semlegességre törekszik.
A Pantera Capital főnöke által említett második ok az amerikai adónap volt, amely hagyományosan hatással van a piacokra, mivel a befektetők úgy döntöttek, hogy likvidálják állományaik egy részét, hogy pénzt gyűjtsenek az adószámlájukra.

„A korábbi adónap-ciklusok hét nappal az adónap előtt érték el a helyi mélypontokat. Ennek óriási értelme van. Körülbelül ennyi időbe telik, amíg a pénzedet kiveszed a tőzsdéről, és a bankodba viszed.”

A harmadik tényezőként Elon Muskot nevezett meg, de nem részletezte, hogy a Tesla vezérigazgatójának tweetjei milyen hatással voltak a piacra.
Musk május 17-én „tweet-háborút” okozott, amikor arra utalt, hogy a Tesla az energiafogyasztással kapcsolatos környezetvédelmi aggályok miatt eladhatja BTC-részesedéseinek egy részét.

A kriptoeszközök piacai 43%-ot zuhantak a május közepén elért 2,5 billió dolláros történelmi kapitalizációs csúcsukról, és az azt követő hetekben több mint egybillió dollárnyi piaci kapitalizációt veszítettek el.
A piacok azóta konszolidálódtak, majd május 24-én elérték a mélypontjukat ebben a visszaesésben, és jelenleg 1,6 billió dollár körül állnak.

Olvastad már? Michael Saylor nem csak Bitcoin maximalista: Mindenkinek van helye

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!