Az amerikai alapkezelők 81%-a gondolja úgy, hogy a bitcoin jelenleg egy lufi

-

A Bank of America legfrissebb Global Fund Manager felmérése szerint a „long bitcoin” már csak a második legnépszerűbb fogadás.
Ezenkívül a befektetési menedzserek többsége úgy érzi, hogy a bitcoin egy spekulatív buborék, és egyetért a Fed-del abban, hogy az infláció csak átmeneti.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az alapkezelők úgy vélik, hogy a bitcoin egy buborékban van

Ezen a héten a Bank of America nyilvánosságra hozta júniusi globális alapkezelői felmérésének eredményeit.
A június 4. és 10. között elvégzett tanulmány 224 alapkezelőt kérdezett meg, akik összesen 667 milliárd dollár vagyont kezelnek.
Az alapkezelőket különböző, befektetőket érintő témákban kérdezték meg, többek között például arról, hogy merre halad a gazdaság és a piac, mennyi készpénz van portfóliójukban, és mely ügyleteket tartják a leginkább zsúfoltnak.
Az alapkezelők mintegy 81%-a úgy véli, hogy a bitcoin egy buborékban van, még a májusi 35%-os zuhanás után is – derül ki a Bank of America Global Fund Manager felméréséből.
Annak ellenére, hogy számos fedezeti alap és nagy bankok, mint a Wells Fargo is egyértelműen érdeklődnek a bitcoin iránt, a megkérdezett 224 alapkezelő szkeptikus.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA


A jelentés szerint az alapkezelők 72%-a úgy gondolja, hogy az infláció közelmúltbeli növekedése csak átmeneti jellegű.
A bitcoint gyakran inflációs fedezeti ügyletnek tekintik, és sok kriptopiaci elemző az infláció emelkedésével kapcsolatos aggodalommal magyarázza a kriptovaluta éves hozamát.
A Bank of America felmérésének eredménye arra utalhat, hogy az ilyen aggodalmak alábbhagytak.
Jerome Powell, a Federal Reserve elnöke többször is használta az „átmeneti” kifejezést az amerikai gazdasági infláció jellemzésére, azonban sokan kijelentették, hogy ezzel nem értenek egyet – köztük ismert hedge fund menedzser, Paul Tudor Jones és a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon is.
A felmérés továbbá megállapította azt is, hogy az alapkezelők már nem a bitcoint tartják a „legzsúfoltabb fogadásnak”.
A „long árucikkek” népszerűsége megnőtt, kiszorítva ezzel a „long bitcoin” fogadást, amely az előző havi felmérésekben rendre az első helyet foglalta el. A májusi visszaesés óta a bitcoin ára stagnál, míg a nyersanyagok ára, mint az olaj és a vasérc, növekedett.
A Bank of America felmérése szerint a zsúfolt fogadások mindig is a „csúcsokhoz kapcsolódtak”. Így volt ez a technológiai részvényeknél 2020 szeptemberében és 2018 szeptemberében, az amerikai kincstárjegyeknél 2020 márciusában, valamint az amerikai dollár esetében 2017 januárjában és 2015 februárjában is.
Mire az alapkezelők a májusi felmérésekben zsúfoltnak nevezték a bitcoint, az 33%-ot zuhant az április közepén elért 64.829 dolláros csúcshoz képest. Azóta a kriptovaluta további 6%-ot veszített értékéből.

A Goldman Sachs felmérésből kiderült, hogy a CIO-k nem szeretik a bitcoint

Két kerekasztal-beszélgetést tartott a fedezeti alapok befektetési vezetőinek (CIO) a Goldman Sachs befektetési bank.
A bank szerint jelenleg a bitcoin a legkevésbé preferált befektetésük. A legzsúfoltabb fogadás a „long bitcoin” volt, a Bank of America Fund Manager felmérése szerint.
Timothy Moe, a Goldman Sachs elemzője a következőket írja:

„Két kerekasztal-ülést tartottunk a hét elején, amelyeken 25 CIO vett részt különféle fedezeti alapoktól. Kedvencük a növekedési stílus, de legkevésbé a bitcoinon.”

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Egy VR projekt most a befektetők favoritja

A kriptovaluta piacok az egyre növekvő, makroszintű ellenszél közepette éppen esnek, és a lassuló spot Bitcoin ETF-beáramlásoknak köszönhetően is csökken az izgalom. A kripto befektetők...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!