John McAfee: „Nincs semmim”, eltűnt a kriptovagyonom

-

John McAfee a Spanyolországban tartott kiadatási meghallgatáson azt állította, hogy az ellene felhozott adócsalási vádak politikai indíttatásúak.
John McAfee, a szoftvervírusirtók úttörője közölte egymillió Twitter-követőjével, hogy a teljes kriptovagyona eltűnt – bár elismeri, hogy nem mindenki fogja elhinni, hogy igazat mond.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Adobe által sokáig spammelt McAfee vírusirtó alapítója 2020 októbere óta rács mögött van Spanyolországban – mióta adócsalás miatt letartóztatták –, de ez nem akadályozta meg abban, hogy szinte naponta posztoljon a Twitteren.
A 76 éves férfi a mai nap folyamán azt tweetelte, hogy „Nincs semmim. Mégsem bánok semmit”, és megjegyezte, hogy:

„Az USA azt hiszi, hogy kriptókat rejtegetek. Bárcsak lenne, de ez feloldódott a McAfee-csapat sok-sok kezén keresztül (a hited nem szükséges), és a megmaradt vagyonom mind lefoglalták. A barátaim elpárologtak a társulástól való félelem miatt”.

Az amerikai kormány jelenleg McAfee kiadatását kéri, a döntés a következő napokban várható a spanyol bíróságoktól.
McAfee ellen vádak egész sora irányul, többek között két „pump and dump” típusú kriptocsalás állítólagos működtetése, amelyekkel 13 millió dollárt csaltak ki a befektetőktől.
Ha kiadják, McAfee bíróság elé fog állni a 2014 és 2018 közötti adóelkerülés vádjával, miután nem jelentette be a többféle bevételi forrásból származó jövedelmét, mint például a kripto-nyereségek, fizetett kriptopromóciók, tanácsadói munka és az élettörténetéről szóló dokumentumfilmje jogainak eladása.


McAfee rácsok mögött töltött élete a jelek szerint az elmélkedésről szól, mivel rendszeresen tweetel olyan üzeneteket, amelyeknek a hangnemében váltakozik a bánat, a körülményei elfogadása és az amerikai kormányzati szervek felé irányuló agresszió.
A június 9-i tweetben megjegyzi, hogy „a megszámlálhatatlan per és a Fed hatósugarai után most már semmije sincs.
„De ezeken a börtönrácsokon belül még soha nem éreztem magam szabadabbnak. A dolgok, amikről azt hiszed, hogy a tiéd, a valóságban a tiéid”.


Ez szöges ellentétben áll McAfee korábbi éveivel, amikor is nettó vagyona 100 millió dollárra nőtt sikeres vírusirtó szoftvercégéből. McAfee-nek korábban több mint 5 millió dolláros kúriája volt Colorado Springsben, és még egy luxusjachton is élt a Dominikai Köztársaság vizein, amelyet „szabadsághajónak” nevezett el.
Az igazságügyi minisztérium adóügyi részlegének és a Tennessee állambeli ügyészség 2020. júniusi vádiratának értelmében McAfee-re az adócsalás minden egyes vádpontja miatt legalább öt év, az adóbevallás szándékos elmulasztása miatt pedig legalább egy év börtönbüntetés vár.

Tekintettel életkorára, a sorozatvállalkozó valószínűleg élete hátralévő részét rácsok mögött fogja tölteni, ha bűnösnek találják.
McAfee a héten a spanyol legfelsőbb bíróságon beszélt a kiadatási perének első meghallgatásán, és azt állította, hogy az amerikai kormányzati szervek vádjai politikai indíttatásúak, mivel kétszer is megpróbált a Libertariánus Párt jelöltjeként indulni az amerikai elnökválasztáson.
Állítása szerint 2018-ban akkor hívta fel magára az IRS figyelmét, amikor:

„Én is bejelentettem, hogy az IRS-t és annak korrupcióját veszem célba, és két hónappal később az IRS vádat emelt ellenem”.

A spanyol ügyész, Carlos Bautista elutasította ezt az állítást, és McAfee-t „adóügyi lázadónak, semmi másnak” nevezte. „Egy milliomos, aki nem akar adót fizetni” – mondta.

Olvastad már? Steve Hanke arra figyelmeztet, hogy a BTC miatt „teljesen összeomolhat” Salvador gazdasága

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!