Az új befektetők nem akarják 40 ezerért eladni a coinjaikat

-

A Glassnode úgy következteti az adataiból, hogy a jelenlegi bikafutam vásárlóinak nagy része nem siet az eladással.
A kisebb befektetők száma növekvő ütemű, és a jelek szerint azok sem nagyon akarják most eladni, akik alacsonyabb áron vették a bitcoint még idén.
A blokklánc-elemző cég a legutóbbi hírlevelében osztotta meg ezeket a következtetéseket, amelyek alapján a mostani vásárlók még egy darabig nem lesznek eladók.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csökken a „fiatal” készlet

A BTC volumene viszonylag kicsi mostanában, az árfolyam pedig a 30-40 ezer közötti sávban oldalazik. Az elmúlt napokban mintha visszatérne a volatilitás, de a kereskedők számára így sincsen sok lehetőség, hogy profitot érjenek el.
A Glassnode az úgynevezett hodl-hullámokat vizsgálta meg, ez az indikátor kimutatja, hogy adott bitcoin-készlet mikor mozdult meg utoljára.
Ehhez a BTC árfolyamát nézik az utolsó végrehajtott tranzakció, illetve a megvásárlás pillanatában, összevetve az éppen aktuális árral. Ezek a hodl-hullámok pedig most megerősítik, hogy a készlet öregszik, kevés vásárló ad el.

„Nem csak arról van szó, hogy csökken a fiatal coinok száma. Ezek a coinok azoknál a hodlereknél vannak, akik a tavaly kezdődött, és idén januárban is folytatódó bikapiacon vásároltak be.”

Forrás: Glassnode

Az érdekes része pedig az, hogy ezeknek a coinoknak a jelentős része profitos, a nagyja pedig a dupláját éri a beszerzési árának.

„Biztos lesz olyan hodler, aki profitot realizál. Az a megszokott, hogy a felfutás gyorsulásával a hodlerek eladják a coinjaik nagy részét, és mikor megérkezik a visszahúzódás, ez az eladási nyomás is lecsökken.”

Egyre több a kisbefektető

Mind rövid, mind hosszú távon egyre több a lakossági kisbefektető.
Az 1 bitcoinnál kisebb egyenleggel rendelkező tárcák száma folyamatosan emelkedik, a teljes készlet egyre nagyobb részét adják.
Az ő jelenlétük, és a készletre való hatásuk az elemzők szerint „a Bitcoin, mint eszközosztály evolúciójának köszönhető”.

Forrás: Glassnode / Twitter

A szalagcímeket egyértelműen dominálja a különböző nagy cégek beszállása a kriptoiparba, vagy éppen országoké, de akik a valódi tömeges beáramlást produkálták ebben az évben a piacra, azok a kisemberek.

Olvastad már? Steve Hanke arra figyelmeztet, hogy a BTC miatt „teljesen összeomolhat” Salvador gazdasága

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!