Az új befektetők nem akarják 40 ezerért eladni a coinjaikat

-

A Glassnode úgy következteti az adataiból, hogy a jelenlegi bikafutam vásárlóinak nagy része nem siet az eladással.
A kisebb befektetők száma növekvő ütemű, és a jelek szerint azok sem nagyon akarják most eladni, akik alacsonyabb áron vették a bitcoint még idén.
A blokklánc-elemző cég a legutóbbi hírlevelében osztotta meg ezeket a következtetéseket, amelyek alapján a mostani vásárlók még egy darabig nem lesznek eladók.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Csökken a „fiatal” készlet

A BTC volumene viszonylag kicsi mostanában, az árfolyam pedig a 30-40 ezer közötti sávban oldalazik. Az elmúlt napokban mintha visszatérne a volatilitás, de a kereskedők számára így sincsen sok lehetőség, hogy profitot érjenek el.
A Glassnode az úgynevezett hodl-hullámokat vizsgálta meg, ez az indikátor kimutatja, hogy adott bitcoin-készlet mikor mozdult meg utoljára.
Ehhez a BTC árfolyamát nézik az utolsó végrehajtott tranzakció, illetve a megvásárlás pillanatában, összevetve az éppen aktuális árral. Ezek a hodl-hullámok pedig most megerősítik, hogy a készlet öregszik, kevés vásárló ad el.

„Nem csak arról van szó, hogy csökken a fiatal coinok száma. Ezek a coinok azoknál a hodlereknél vannak, akik a tavaly kezdődött, és idén januárban is folytatódó bikapiacon vásároltak be.”

Forrás: Glassnode

Az érdekes része pedig az, hogy ezeknek a coinoknak a jelentős része profitos, a nagyja pedig a dupláját éri a beszerzési árának.

„Biztos lesz olyan hodler, aki profitot realizál. Az a megszokott, hogy a felfutás gyorsulásával a hodlerek eladják a coinjaik nagy részét, és mikor megérkezik a visszahúzódás, ez az eladási nyomás is lecsökken.”

Egyre több a kisbefektető

Mind rövid, mind hosszú távon egyre több a lakossági kisbefektető.
Az 1 bitcoinnál kisebb egyenleggel rendelkező tárcák száma folyamatosan emelkedik, a teljes készlet egyre nagyobb részét adják.
Az ő jelenlétük, és a készletre való hatásuk az elemzők szerint „a Bitcoin, mint eszközosztály evolúciójának köszönhető”.

Forrás: Glassnode / Twitter

A szalagcímeket egyértelműen dominálja a különböző nagy cégek beszállása a kriptoiparba, vagy éppen országoké, de akik a valódi tömeges beáramlást produkálták ebben az évben a piacra, azok a kisemberek.

Olvastad már? Steve Hanke arra figyelmeztet, hogy a BTC miatt „teljesen összeomolhat” Salvador gazdasága

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!