Dogecoin- és Litecoin-bányászgépeket dob piacra a Bitmain

-

A Bitmain kiadta új zászlóshajó Litecoin-bányászgépét – majdnem hússzor erősebb, mint az előző.
A pekingi székhelyű Bitmain bányászhardver-óriás egy Csengtuban megrendezett kiállításon egy új, Dogecoin- és Litecoin-bányászatra tervezett bányászgépet adott ki – derült ki Colin Wu blokklánc-újságíró tweetjéből.


Wu arról számolt be, hogy az új bányász, az Antminer L7 9500MH/s hashrátával rendelkezik, és 3425 wattot igényel a működése – ez 19 Antminer L3+ bányászgépnek felel meg.
Az L3+ a Bitmain korábbi zászlóshajója a Litecoin-bányászatban, és az Amazonon még mindig „a legerősebb Litecoin-bányászként” hirdetik 504MH/s hashrátával.
A Bitmain új modellje állítólag 100.000 jüan (kb. 15.000 dollár) egységáron kerül a kiskereskedelmi forgalomba, és a vállalat 13%-os tengerentúli kedvezményt kínál. Az első bányászgépek leszállítása idén novemberre várható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bányászati hardver 2021

Hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az idei bikafutamból, a bányászok felszivattyúzták a világ grafikus chip- és CPU-kínálatát.
A Bitmain weboldalán szereplő egyetlen bányász, az S19j már elfogyott. A többi a „hamarosan megjelenő” listán szerepel.
A chiphiány azonban nem csak a Bitmaint érinti. A PC-játékosok is nehezen jutnak hozzá az új Nvidia-chipekhez. Az olyan nagy teljesítményű GPU-k, mint a GeForce RTX 3080, RTX 3070 és RTX 3060 Ti a játékosok szerencsétlenségére nagyon hatékonyak a kriptovaluták (különösen az Ethereum) bányászatában.
Májusban az Nvidia bejelentette, hogy csökkenti ezeknek az egységeknek a hashrátáját. Ezután bejelentette saját, kifejezetten Ethereum-bányászatra szánt gépét, a CMP-t, vagyis a Crypto Mining Processort.
A múlt hónap végén a Quartz arról számolt be, hogy az Nvidia chipek globális hiánya akár 300%-kal is felpumpálta a viszonteladási árakat.
Bár a kriptopiactól nem idegen az ingadozás, az új hardverek iránti lázas kereslet azt jelzi, hogy legalábbis bányászkörökben nem várható visszavonulás.

Olvastad már? Bitcoin és Dogecoin ATM-ek érkeznek egy texasi áruházba

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

Elérkezett végre a D-nap - a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget - Azokra,...

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!