Dogecoin- és Litecoin-bányászgépeket dob piacra a Bitmain

-

A Bitmain kiadta új zászlóshajó Litecoin-bányászgépét – majdnem hússzor erősebb, mint az előző.
A pekingi székhelyű Bitmain bányászhardver-óriás egy Csengtuban megrendezett kiállításon egy új, Dogecoin- és Litecoin-bányászatra tervezett bányászgépet adott ki – derült ki Colin Wu blokklánc-újságíró tweetjéből.


Wu arról számolt be, hogy az új bányász, az Antminer L7 9500MH/s hashrátával rendelkezik, és 3425 wattot igényel a működése – ez 19 Antminer L3+ bányászgépnek felel meg.
Az L3+ a Bitmain korábbi zászlóshajója a Litecoin-bányászatban, és az Amazonon még mindig „a legerősebb Litecoin-bányászként” hirdetik 504MH/s hashrátával.
A Bitmain új modellje állítólag 100.000 jüan (kb. 15.000 dollár) egységáron kerül a kiskereskedelmi forgalomba, és a vállalat 13%-os tengerentúli kedvezményt kínál. Az első bányászgépek leszállítása idén novemberre várható.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bányászati hardver 2021

Hogy a lehető legtöbbet hozzák ki az idei bikafutamból, a bányászok felszivattyúzták a világ grafikus chip- és CPU-kínálatát.
A Bitmain weboldalán szereplő egyetlen bányász, az S19j már elfogyott. A többi a „hamarosan megjelenő” listán szerepel.
A chiphiány azonban nem csak a Bitmaint érinti. A PC-játékosok is nehezen jutnak hozzá az új Nvidia-chipekhez. Az olyan nagy teljesítményű GPU-k, mint a GeForce RTX 3080, RTX 3070 és RTX 3060 Ti a játékosok szerencsétlenségére nagyon hatékonyak a kriptovaluták (különösen az Ethereum) bányászatában.
Májusban az Nvidia bejelentette, hogy csökkenti ezeknek az egységeknek a hashrátáját. Ezután bejelentette saját, kifejezetten Ethereum-bányászatra szánt gépét, a CMP-t, vagyis a Crypto Mining Processort.
A múlt hónap végén a Quartz arról számolt be, hogy az Nvidia chipek globális hiánya akár 300%-kal is felpumpálta a viszonteladási árakat.
Bár a kriptopiactól nem idegen az ingadozás, az új hardverek iránti lázas kereslet azt jelzi, hogy legalábbis bányászkörökben nem várható visszavonulás.

Olvastad már? Bitcoin és Dogecoin ATM-ek érkeznek egy texasi áruházba

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mike Novogratz azt állítja, hogy a kripto lustálkodik

Mike Novogratz, a Galaxy Digital alapítója és vezérigazgatója a CNBC-nek adott június 1-jén adott interjújában őszintén értékelte a kriptovaluták jelenlegi helyzetét. "A kriptók " - jegyezte...

A Bitcoin robbanásszerű emelkedése jöhet

Henrik Zeberg prominens kereskedő bikás kilátásait fejezte ki a Bitcoinról, több kulcsfontosságú tényezőre hivatkozva, amelyek alátámasztják álláspontját. Egy nemrégiben közzétett tweetjében Zeberg kiemelte a Bitcoin és...

Ethereum technikai elemzés 06.01.

Prémium Ethereum Az Ethereum árelemzése azt tükrözi, hogy a medvék átvették az irányítást a piac felett, miközben a bikák küzdenek a lendület visszaszerzéséért. Az eladási nyomás hatására...

Az amerikai befektetési bank TD Cowen bezárja kripto üzletágát

Az amerikai befektetési bank, a TD Cowen bejelentette, hogy egy évvel az indulás után bezárja kriptopénzekkel foglalkozó egységét, a Cowen Digitalt. A bank 2022 márciusában indította...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!