3 ok, amiért az ethereum rövid távon alulteljesítheti a bitcoint

-

Az ETH 2.0-ra való átállással kapcsolatos bizonytalanságok és az intézményi befektetők fenntartásai miatt akár 12 hónapnál is hosszabb időt vehet igénybe, hogy az ether visszanyerje helyét a bitcoinnal szemben.
Az ether (ETH) árfolyama március 28. és május 15. között 173%-kal teljesítette túl a Bitcoin (BTC) árfolyamát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hihetetlen bikahatásra a token elérte a 4380 dolláros történelmi csúcsot. Mivel azonban a kriptopénzpiacok május 12-én meredek esésbe kezdtek, a trend elkezdett megfordulni, azóta pedig 25%-os alulteljesítésről beszélhetünk a BTC-vel szemben.
Egyesek azt mondhatják, hogy ez egy technikai kiigazítás egy erős rali után. Bár ez részben megmagyarázza a mozgást, kizár néhány kritikus tényezőt, köztük az okosszerződéses hálózat versenytársainak gyors előretörését és a bitcoin első alkalommal történő hivatalos valutaként való elfogadását.
Forrás: TradingView

Figyeljük meg, hogy az ETH/BTC pár június 8-án ismét emelkedett, és elérte a 0,077-es értéket annak ellenére, hogy az ethereum ára 36%-kal az eddigi csúcs alatt maradt, és 2800 dollár közelében mozgott.

Sokan félreérthették, amit Mike Novogratz mondott

Az ether bikafutama potenciálisan kapott egy extra felhajtóerőt az intézményi befektetők intenzív dicsérete miatt.
A kereskedők felkaphatták a FOMO-nak nevezett sürgető érzést, és azonnal a vezető altcoin felé továbbították Bitcoin-kitettségüket.
Május 13-án a New Yorker magazin interjút közölt Mike Novogratz-cal, a Galaxy Digital alapítójával, vezérigazgatójával.
A beszélgetésben Novogratz azt mondta:

„Hirtelen decentralizált pénzügyek és NFT-k kerültek az Ethereumra, nagyjából egyszerre, vadul gyorsuló növekedéssel”.

Novogratzot ezután arról kérdezték, hogy mennyivel magasabbra juthat az ether, amire azt válaszolta:

„Tudod, veszélyes jóslatokat adni a csúcsokra. De elérheti az 5000 dollárt? Persze, hogy elérheti.”

Míg egy Ethereum-tulajdonos ezt jóslatként értelmezhette, addig mások vad találgatásként tekintettek rá, valószínűleg az általános kriptopiaci viszonyoktól függően.
Nagyjából egy héttel később azonban a Goldman Sachs jelentéséből kiderült, hogy a globális befektetési bank szerint az Ether „nagy eséllyel megelőzi a Bitcoint, mint domináns értéktároló”.
Érdekes módon a jelentés egyik fő idézete közvetlenül Novogratznak a New Yorkerben adott interjújából származik.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Csúcson a Binance Chain, a DEX volumenének 40%-a ment rajta keresztül

Míg az Ethereum megtartotta 80%-os dominanciáját a decentralizált pénzügyi (defi) alkalmazásokban zárolt nettó érték tekintetében, addig a Binance Smart Chain (BSC) a DEX tőzsdéken elérte a 40%-os piaci részesedést.

Forrás: DeBank

A defi-iparág és a nem helyettesíthető tokenek (NFT) piacának sikeres növekedése intenzív torlódást okozott az Ethereum hálózatán, ami május közepén 37 dollárra emelte a díjak mediánját.
Ez a szűk keresztmetszet megnövekedett aktivitást eredményezett a konkurens hálózatok felé, és a PancakeSwap volt a legjobb helyzetben, hogy ezt az áramlást megragadja.
És ha ez nem lenne elég, fontos defi-projektek terjeszkedtek a Binance Smart Chainre, beleértve a Harvest Finance-t és a 1inch-et.
A befektetők gyorsan rájöttek, hogy a trend folytatódhat, mivel a konkurens okosszerződéses platformok könnyű megoldást nyújtottak az olcsóbb alternatívákat kereső dApp-ok számára.

Egyetlen ország sem fogadja el az „Ethereum-szabványt”

A Bitcoin az elmúlt 30 napban talán azért teljesített gyengébben, mert többször nem sikerült áttörnie a 42.000 dolláros ellenállást.
Fontos mérföldkőhöz érkezett azonban, amikor Salvador június 12-én elsőként tette törvényes fizetőeszközzé a Bitcoint.
Miután a közép-amerikai ország jogerőre emelte a döntést, egy maroknyi más közép- és dél-amerikai ország is egy hasonló út előnyeinek megvitatásába kezdett.
Az Ethereum olyan újratervezésre készül, amely a Proof of Work modellről való eltávolodással megváltoztatja a kibocsátási arányt és azt, hogy az entitások hogyan kapnak fizetést a hálózat biztosításáért.
Eközben a Bitcoin gondoskodik arról, hogy minden frissítés visszafelé is kompatibilis legyen, és fenntartsa szigorú monetáris politikáját.
Ez lehet a fő oka annak, hogy az ether nem fogja felülmúlni a bitcoint a következő 12 hónapban, vagy legalábbis addig, amíg nem lesz pontosabb kép arról, hogy az Ethereum hálózatának dominanciája az okosszerződések terén mekkora lesz.

A profi befektetők mindenáron kerülik a bizonytalanságokat, és a kriptopénzpiacok már most is rengeteg ilyet mutatnak.
Egyszerűen nincs okuk az intézményi befektetőknek figyelmen kívül hagyni a kockázatokat, miközben a konkurens hálózatok „megeszik az Ethereum ebédjét”.

Olvastad már? Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!