Megnyomorítja a szecsuáni bányászokat a tartomány tiltórendelete

-

Kína tovább folytatja a népszerű kriptovaluták elleni kemény fellépését, miközben az állam saját digitális valutája egyre nagyobb szerepet kap.
A legnagyobb kínai Bitcoin-bányászati poolok közül néhánynak a hashrátája akár 37%-kal is visszaesett, miután Szecsuán elrendelte, hogy az energiacégek ne szolgáltassanak több villanyáramot a tartomány bányászfarmjainak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A leállítási rendeletről szóló hírek tegnap jelentek meg, miután az ország Tudományos és Technológiai Hivatala és a Szecsuáni Ya’an Energiahivatal találkozót tartott.
Az energiavállalatok június 20-ig (pekingi idő szerint vasárnap) kaptak határidőt az áramszolgáltatás leállítására.
A kínai bányászpoolok a globális kriptoökoszisztéma szerves fogaskerekei, és a poolok bányászai közül sokan Szecsuán bőséges vízenergiájából táplálkoznak.
A bányászpoolok olyan kriptopénzbányász kollektívák, amelyben a kisebb bányászok számítási teljesítményüket megosztva közösen, ezáltal biztos jövedelmezőséggel bányásznak kriptopénzeket.
Az energiavállalatokhoz eljuttatott leállítási utasítás 26 bányászpoolt érint Szecsuán tartományban.
„Molly”, a Hashkey Hub kínai blokkláncvállalat marketingvezetője Twitteren azt írta, hogy a hashráta „máris jelentősen csökkent”, miután a szecsuáni kormány bejelentette, hogy lekapcsolja az áramot a Bitcoin-bányászfarmoktól.


A bányászpoolok hashrátája szabadesésben van. Molly tweetje óta néhány bányászpool hashrátája tovább zuhant.
A legjobb bányászfarm, az AntPool bányászati részesedése 27,53%-kal csökkent, míg a BTC.com sebessége 18,34%-kal, a Huobi.poolé pedig 36,79%-kal esett vissza.
Kína az elmúlt hónapokban keményen fellépett a kriptovaluták ellen. Ez kihatott a kriptók globális árfolyamára is.
A Bitcoin 12 évének legsúlyosabb zuhanása a múlt hónapban tovább súlyosbodott, amikor a fizetési szövetségek megismételték a kriptotranzakciók 2017-es betiltásának támogatását.
Az állam következő célpontja a bányászati műveletek voltak. Június 9-én Hszincsiang tartomány több kriptobányászt is leállásra utasított.
Az értesítésben Hszincsiang a „Helyhez kötött befektetési projektek energiatakarékossági vizsgálatára vonatkozó intézkedésekre” hivatkozott – ez a rendelet először 2016-ban jelent meg.

Az ország masszív fellépése az olyan trükkös szabályozhatóságú valuták ellen, mint a Bitcoin és az Ethereum, előkészíti a terepet az állam központi bank által támogatott valutája, a digitális jüan számára.
Kína jelenleg kísérleti jelleggel alkalmazza a coint, amelyet tegnaptól kezdve több mint 3000 pekingi ATM-nél lehet átváltani fiat pénzre.
Tekintettel Kína mélyreható befolyására a kriptobányászatban és a piaci értékre, a mai esés súlyosan átformálhatja az általunk eddig ismert Bitcoin-bányászati ökoszisztémát.

Olvastad már? Miami megpróbálja elcsábítani a kínai Bitcoin bányászokat — Vajon sikerül?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!