Kína tovább folytatja a népszerű kriptovaluták elleni kemény fellépését, miközben az állam saját digitális valutája egyre nagyobb szerepet kap.

A legnagyobb kínai Bitcoin-bányászati poolok közül néhánynak a hashrátája akár 37%-kal is visszaesett, miután Szecsuán elrendelte, hogy az energiacégek ne szolgáltassanak több villanyáramot a tartomány bányászfarmjainak.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A leállítási rendeletről szóló hírek tegnap jelentek meg, miután az ország Tudományos és Technológiai Hivatala és a Szecsuáni Ya’an Energiahivatal találkozót tartott.

Az energiavállalatok június 20-ig (pekingi idő szerint vasárnap) kaptak határidőt az áramszolgáltatás leállítására.

A kínai bányászpoolok a globális kriptoökoszisztéma szerves fogaskerekei, és a poolok bányászai közül sokan Szecsuán bőséges vízenergiájából táplálkoznak.

A bányászpoolok olyan kriptopénzbányász kollektívák, amelyben a kisebb bányászok számítási teljesítményüket megosztva közösen, ezáltal biztos jövedelmezőséggel bányásznak kriptopénzeket.

Az energiavállalatokhoz eljuttatott leállítási utasítás 26 bányászpoolt érint Szecsuán tartományban.

„Molly”, a Hashkey Hub kínai blokkláncvállalat marketingvezetője Twitteren azt írta, hogy a hashráta „máris jelentősen csökkent”, miután a szecsuáni kormány bejelentette, hogy lekapcsolja az áramot a Bitcoin-bányászfarmoktól.

A bányászpoolok hashrátája szabadesésben van. Molly tweetje óta néhány bányászpool hashrátája tovább zuhant.

A legjobb bányászfarm, az AntPool bányászati részesedése 27,53%-kal csökkent, míg a BTC.com sebessége 18,34%-kal, a Huobi.poolé pedig 36,79%-kal esett vissza.

Kína az elmúlt hónapokban keményen fellépett a kriptovaluták ellen. Ez kihatott a kriptók globális árfolyamára is.

A Bitcoin 12 évének legsúlyosabb zuhanása a múlt hónapban tovább súlyosbodott, amikor a fizetési szövetségek megismételték a kriptotranzakciók 2017-es betiltásának támogatását.

Az állam következő célpontja a bányászati műveletek voltak. Június 9-én Hszincsiang tartomány több kriptobányászt is leállásra utasított.

Az értesítésben Hszincsiang a „Helyhez kötött befektetési projektek energiatakarékossági vizsgálatára vonatkozó intézkedésekre” hivatkozott – ez a rendelet először 2016-ban jelent meg.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az ország masszív fellépése az olyan trükkös szabályozhatóságú valuták ellen, mint a Bitcoin és az Ethereum, előkészíti a terepet az állam központi bank által támogatott valutája, a digitális jüan számára.

Kína jelenleg kísérleti jelleggel alkalmazza a coint, amelyet tegnaptól kezdve több mint 3000 pekingi ATM-nél lehet átváltani fiat pénzre.

Tekintettel Kína mélyreható befolyására a kriptobányászatban és a piaci értékre, a mai esés súlyosan átformálhatja az általunk eddig ismert Bitcoin-bányászati ökoszisztémát.

Olvastad már? Miami megpróbálja elcsábítani a kínai Bitcoin bányászokat — Vajon sikerül?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!