Megnyomorítja a szecsuáni bányászokat a tartomány tiltórendelete

-

Kína tovább folytatja a népszerű kriptovaluták elleni kemény fellépését, miközben az állam saját digitális valutája egyre nagyobb szerepet kap.
A legnagyobb kínai Bitcoin-bányászati poolok közül néhánynak a hashrátája akár 37%-kal is visszaesett, miután Szecsuán elrendelte, hogy az energiacégek ne szolgáltassanak több villanyáramot a tartomány bányászfarmjainak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A leállítási rendeletről szóló hírek tegnap jelentek meg, miután az ország Tudományos és Technológiai Hivatala és a Szecsuáni Ya’an Energiahivatal találkozót tartott.
Az energiavállalatok június 20-ig (pekingi idő szerint vasárnap) kaptak határidőt az áramszolgáltatás leállítására.
A kínai bányászpoolok a globális kriptoökoszisztéma szerves fogaskerekei, és a poolok bányászai közül sokan Szecsuán bőséges vízenergiájából táplálkoznak.
A bányászpoolok olyan kriptopénzbányász kollektívák, amelyben a kisebb bányászok számítási teljesítményüket megosztva közösen, ezáltal biztos jövedelmezőséggel bányásznak kriptopénzeket.
Az energiavállalatokhoz eljuttatott leállítási utasítás 26 bányászpoolt érint Szecsuán tartományban.
„Molly”, a Hashkey Hub kínai blokkláncvállalat marketingvezetője Twitteren azt írta, hogy a hashráta „máris jelentősen csökkent”, miután a szecsuáni kormány bejelentette, hogy lekapcsolja az áramot a Bitcoin-bányászfarmoktól.


A bányászpoolok hashrátája szabadesésben van. Molly tweetje óta néhány bányászpool hashrátája tovább zuhant.
A legjobb bányászfarm, az AntPool bányászati részesedése 27,53%-kal csökkent, míg a BTC.com sebessége 18,34%-kal, a Huobi.poolé pedig 36,79%-kal esett vissza.
Kína az elmúlt hónapokban keményen fellépett a kriptovaluták ellen. Ez kihatott a kriptók globális árfolyamára is.
A Bitcoin 12 évének legsúlyosabb zuhanása a múlt hónapban tovább súlyosbodott, amikor a fizetési szövetségek megismételték a kriptotranzakciók 2017-es betiltásának támogatását.
Az állam következő célpontja a bányászati műveletek voltak. Június 9-én Hszincsiang tartomány több kriptobányászt is leállásra utasított.
Az értesítésben Hszincsiang a „Helyhez kötött befektetési projektek energiatakarékossági vizsgálatára vonatkozó intézkedésekre” hivatkozott – ez a rendelet először 2016-ban jelent meg.

Az ország masszív fellépése az olyan trükkös szabályozhatóságú valuták ellen, mint a Bitcoin és az Ethereum, előkészíti a terepet az állam központi bank által támogatott valutája, a digitális jüan számára.
Kína jelenleg kísérleti jelleggel alkalmazza a coint, amelyet tegnaptól kezdve több mint 3000 pekingi ATM-nél lehet átváltani fiat pénzre.
Tekintettel Kína mélyreható befolyására a kriptobányászatban és a piaci értékre, a mai esés súlyosan átformálhatja az általunk eddig ismert Bitcoin-bányászati ökoszisztémát.

Olvastad már? Miami megpróbálja elcsábítani a kínai Bitcoin bányászokat — Vajon sikerül?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin technikai elemzés 06.04.

Prémium Dogecoin A Bitcoin, a kriptopiac többi szereplőjével együtt, múlt hétfőn (május 29.) fényesen indult a hét, de a következő napokban veszteségeket könyvelhetett el. A Bitcoin közel...

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!