Az euró-CBDC tiszteletben tartaná a magánéletet, ellentétben az „instabil coinokkal”

-

Az Európai Központi Bank vezetője, Fabio Panetta úgy véli, hogy a digitális euró megőrizné az emberek magánéletét – ellentétben a Facebook által támogatott Diem „instabil coinnal”.
Az Európai Központi Bank (EKB) igazgatótanácsának tagja, Fabio Panetta úgy véli, hogy egy digitális euró jobban tiszteletben tartaná a magánéletet, mint egy nagy technológiai cég által kibocsátott stabilcoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Ha a központi bank bekapcsolódik a digitális fizetésekbe, a magánélet jobban védve lesz […], mert mi nem olyanok vagyunk, mint a magáncégek” – mondta a Financial Timesnak adott, ma megjelent interjúban.

„Nem fűződik kereskedelmi érdekünk a felhasználók adatainak tárolásához, kezeléséhez vagy pénzzé tételéhez.”
A múlt hónapban a Facebook által támogatott Diem Association azt mondta, hogy a stablecoin – egy 1:1 arányban valamilyen fiat valutához kötött digitális valuta – kísérleti változata már úton van.
Panetta az FT szerint a Diemet – korábbi nevén a Librát – „instabil coinnak” nevezte.
Ezzel szemben az EKB digitális eurója egy központi banki digitális valuta (CBDC) lenne. Csak az érme tervezésének kidolgozása két évet venne igénybe, mondta Panetta.
Az interjú két héttel azután hangzott el, hogy az EKB azt tanácsolta a kormányoknak, hogy figyeljenek oda a CBDC-kre.
Egy június 2-i jelentésében az EKB azt mondta, hogy azok a kormányok, amelyek ódzkodnak a CBDC-ktől, azt kockáztatják, hogy pénzügyi rendszerüket és monetáris autonómiájukat kiteszik „a jövőben potenciálisan mesterséges valutákat kínáló külföldi technológiai óriásoknak”.
Ez a jelentés azonban konkrétan nem említette a Diemet.

Panetta nem magyarázta meg, hogy a digitális euró hogyan védené, de azt sugallta, hogy az EKB nem lenne olyan éhes a fogyasztói adatokra, mint egy magánvállalat.

„A fizetés végbemegy, de a fizetési láncban senki sem férne hozzá az összes információhoz” – mondta.

A kriptovalutákkal ellentétben a CBDC-k általában nem decentralizáltak.
Áprilisban az EKB felmérést végzett a CBDC terveiről, és azt találta, hogy a válaszadók fele szerint a blokklánc képes lenne kezelni a hamisítványokat és megoldani a technikai hibákat.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!