Egy elemző szerint a tőzsdék eladják a bitcoint – reagáltak a platformok

-

Egy kriptoelemző azt állította, hogy a tőzsdéken belül a bitcoin stake-elése lehetővé teszi számukra, hogy eladják azt másnak. A Cointelegraph megkereste a platformokat további információkért.
A biztonsági rések és a hackek gyakran rávilágítanak a Bitcoin (BTC) központi tőzsdéken való tárolásának kockázataira. Egy elemző most azt is állítja, hogy a BTC tőzsdéken való tartása az áresés egyik tényezője is.

Rufas Kamau, a Scope Markets Kenya kutatási és piaci elemzője kifejtette gondolatait arról, hogy a BTC tőzsdén tartása hogyan csökkenti a coin árát.
Kamau úgy véli, hogy a BTC vásárlása a tőzsdéken csak egy „I Owe You” (IOU) vásárlásával egyenlő, amit ő „papírbitcoin”-nak nevez.


Az elemző arra is rámutat, hogy a tőzsdék számos módot teremtenek arra, hogy elriasszák a BTC kivonását, például magas kiutalási díjakkal.
Másrészt a tőzsdék a BTC-t a tőzsdén belül tartásra ösztönzik azzal, hogy stake-elési szolgáltatásokat nyújtanak.
Kamau szerint ez azért történik, mert a tőzsdék képesek eladni a tőzsdéken tartott Bitcoint más vevőknek, miközben a Bitcoin IOU tulajdonosa boldog marad, és éves százalékos hozamot keres a BTC-jén.

E folyamat miatt Kamau azt állítja, hogy azok a befektetők, akik BTC-t vásárolnak és azt a tőzsdéken belül tartják, hiányt szenvednek, mivel a folyamat lehetővé teszi a tőzsdék számára, hogy „nyomtassák” a Bitcoint, és ahogy a kínálat növekszik, az ár úgy csökken.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Arra is sürgette a felhasználókat, hogy tartsák távol a tőzsdéken lévő állományukat, ez a „logikus dolog, ha meg akarják változtatni a világot a bitcoinnal”.
Bár sokan kedvelték és retweetelték Kamau üzeneteit a Twitteren, nem mindenki értett egyet a megjegyzéseivel. Koning_Marc Twitter-felhasználó azt válaszolta Kamaunak, hogy a gondolatai „legfeljebb vad spekulációk”.
Emellett Felipe Encinas Twitter-felhasználó is azt válaszolta, hogy ha ez így van, akkor a tőzsdék képesek shortolni a BTC-t anélkül, hogy rendelkeznének vele. Encinas szerint ez „nem történhet meg”.
A kriptotőzsdék azonban nem tagadták, hogy ez egyes platformoknál valóban megtörténhet. Az LBank elnöke, Eric He azonban azt mondta a Cointelegraph-nak, hogy azokat a tőzsdéket, amelyek ezt a gyakorlatot folytatják, megleckéztetik.
Elmagyarázta, hogy:

„A piac meg fogja leckéztetni azokat a tőzsdéket, amelyek eladják a felhasználók bitcoinjait, mert nem fogják tudni visszavásárolni az eladott bitcoinokat. Az ilyen tőzsdék biztosan megbuknak”.

Kifejtette továbbá, hogy a jelenleg virágzó és bővülő digitáliseszköz-váltók „szilárd kriptohívők”.
Ők azok, akik hisznek abban, hogy a BTC elérheti a 100.000 dolláros határt, és ezért BTC-t vásárolnak ahelyett, hogy olyan kétes dolgokat csinálnának, mint mások bitcoinjainak eladása a tulajdonos tudta nélkül.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Binance szintén mérlegelte a kérdést. Egy nyilatkozatban a tőzsde szóvivője a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a tőzsdéknek nincs felhatalmazásuk arra, hogy a felhasználóik pénzét hozzájárulás nélkül mozgassák.
Cégükön belül azt mondták, hogy nem vesznek fel pozíciókat, és hogy „a felhasználók kriptoeszközeit biztonságosan tárolják és őrzik offline hidegtárcákban, amelyeket a tőzsdén belül tartanak fenn”.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!