Egy New York-i digitálismédia-vállalat is bitcoint vásárol

-

Míg a vásárlás eltörpül a más cégek által birtokolt milliárdos értékű bitcoinmennyiség mellett, a vállalat szerint 1,2 millió dollárt kereshetett volna, ha az első negyedév végén eladja a tulajdonát.
A Townsquare Media, egy New York-i székhelyű digitális marketinggel és rádióállomásokkal foglalkozó vállalat a legújabb vállalkozás, amely az eredeti kriptovaluta mögé állt, mivel 5 millió dollár értékű Bitcoint (BTC) vett fel a mérlegébe.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Townsquare Bitcoin-vásárlását nyilvánosságra hozó, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott bejelentést először egy intézményi kereskedésre összpontosító Twitter-fiók, a Macroscope kapta fel, amely május 10-én tette közzé a leletet.


A bejelentés szerint a vállalat „összesen 5 millió dollárt fektetett be Bitcoinba” 2021 első negyedévében, és magyarázatot adott arra, miért döntött a kriptobefektetés mellett, mondván:

„A vállalat hisz a digitális eszközökben mint befektetésben rejlő hosszú távú potenciálban. A társaság bármikor növelheti vagy csökkentheti a digitális eszközökben való részesedését a piaci feltételekről alkotott véleményünk alapján”.

Míg a bitcoin árfolyamát a vásárlás időpontjában nem hozták nyilvánosságra, a Townsquare azt mondta, hogy 400.000 dollár értékvesztést számolt el, amely a digitáliseszköz-állományának „valós értékében bekövetkezett változásokból” származik a negyedév során.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az úgynevezett veszteség a jelek szerint annak köszönhető, hogy a cégeknek szokatlan módon kell beszámolniuk a kriptobirtoklásokról.
A Townsquare azt is közölte, hogy március 31-én összesen 6,2 millió dollárért adhatta volna el a bitcoinját, a kriptopénz ára ugyanis aznap 45.500 dollár körüli áron zárt.

A vállalat kijelentette, hogy a Bitcoin-befektetését likvidnek tekinti, mivel azt könnyen készpénzre lehet váltani egy kriptotőzsde segítségével.
Bár a vásárlás kicsi a MicroStrategy közel 3 milliárd dollár értékű bitcoinkészletéhez képest, a Townsquare Media a lista közepe táján van a tőzsdén jegyzett vállalatok által tartott kriptó mennyiségét tekintve.
A vállalatok által birtokolt bitcoinok mennyiségét mérő Bitcoin Treasures szerint, a Townsquare valahol a 4,3 millió dollár körüli összeggel rendelkező Cleanspark Inc. és a valamivel több mint 5 millió dollár értékű bitcoint birtokló Cathedra Bitcoin Inc. körül helyezkedik el.
Mivel a Bitcoin árfolyama idén lecsúszott, és nemrég 10 hónapos mélypontra esett, más, a világ legnagyobb kriptovalutájában nagy pozíciókkal rendelkező vállalatok is veszteségekről számoltak be.
Május elején a Galaxy Digital Holdings kriptobefektetési kezelő 111,7 millió dolláros veszteségről számolt be 2022 első negyedévében a kriptopénz-portfóliójának nem realizált vesztesége miatt.

A MicroStrategy vezérigazgatójának és Bitcoin-párti Michael Saylornak is biztosítania kellett a befektetőket arról, hogy a vállalat képes fedezni az adósságait a márciusban felvett 205 millió dolláros Bitcoin-alapú hitel miatt.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!