1 dollárt kellene érjen, de ma 25 dollárcentre süllyedt – folytatódik az UST-saga

-

Senki nem mer már fogadni rá, teljes volatilitás uralkodott el a Terra stablecoinján, és a dollárhoz való visszatérés még csak láthatáron sincs.

A kriptopiacokon május 11-én éjjel pánik látszott kialakulni, mivel a Terra blokkláncprotokoll nem volt képes stabilizálni a vérző kriptoeszközöket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint mind a cég házon belüli tokenje, a LUNA, mind a stabilcoin, a TerraUSD (UST) újabb súlyos veszteségeket szenvedett a nap folyamán.

Kétes új „történelmi csúcs” a Bitcoin esetében

A tömeges eladást követően, amely egyesek szerint „összehangoltan” a Terra ökoszisztéma elpusztítására irányult, az UST elvesztette az amerikai dollárhoz való kötöttségét.
A LUNA és a Bitcoin (BTC) tartalékokkal való megerősítésére tett kísérletek kudarcot vallottak, és mivel a piacot bizonytalanság övezte, mind az UST, mind a LUNA olyan szintre zuhant, amely még néhány nappal korábban elképzelhetetlen volt.
Do Kwon társalapító azt mondta, hogy egy „helyreállítási terv” kiadására van szükség, amelynek részletei a cikk írásakor még mindig nem ismertek teljesen.
Az interneten keringő pletykák szerint más nagy kriptocégek is hajlandóak lehetnek pénzzel hozzájárulni a peg támogatásához.

UST/USD 1 órás gyertya grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

Május 11-én az UST-vel mindössze 0,27 dolláron kereskedtek, miután rövid időre 0,25 dolláros mélypontra süllyedt, 75%-kal a dollárparitás alá.

A LUNA/USD 6 dolláron állt, ami csak májusban több mint 90%-os csökkenést jelentett.

LUNA/USD 1 napos gyertya diagram (Binance). Forrás:TradingView

A turbulencia további nem szándékos következménye az volt, hogy a BTC/UST a Binance-en majdnem 140.000 dolláros szinteket ért el, amely május 9-én felfüggesztette a LUNA- és UST-kivonásokat.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

A Bitcoin „figyelemre méltóan jól teljesít”

Reagálva, az elemzők gondolatait a sokk és a piac fellendülésével kapcsolatos idegesség keveréke hatotta át.
A figyelem a legnagyobb USD stabilcoinra, a Tetherre (USDT) is irányult, mivel a cég technológiai vezetője, Paolo Ardoino ugyanilyen meglepettnek tűnt a közelmúlt eseményein.
A magára a bitcoinra nehezedő potenciális eladási nyomás ellenére azonban a legnagyobb kriptopénz a cikk írásakor elkerülte a 30.000 dollár alá való újabb merülést.

„Úgy gondolom, hogy a bitcoin figyelemre méltóan jól tartotta magát a Luna-saga kontextusában, a BTC kényszerű eladásával. Továbbra is nagy a bizonytalanság a piacon, de egyelőre a 30.000 dolláros szinten nagyjából jól tartja magát a Bitcoin” – mondta Philip Swift, a LookIntoBitcoin elemzőplatform létrehozója a Cointelegraph-nak egy privát kommentár során.

„A LookIntoBitcoinon számos olyan mérőszámot látunk, amelyek azt mutatják, hogy a BTC közeledik a főbb „érték” szintekhez, ahol a történelmileg erős kezek értékárakon halmozzák fel a bitcoint. Számos bizonyíték van arra is, hogy a hosszú távú tulajdonosokat nem zavarja ez a rövid távú volatilitás”.

A BTC/USD a többi kockázatos eszközhöz hasonlóan a nap folyamán egy másik volatilitási forrással is szembesült, mivel az amerikai CPI-adatok közzétételére is sor került.

BTC/USD 1 órás gyertyás chart (Bitstamp). Forrás: TradingView

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!