Egy Bitcoin-felhasználó adománnyal segíti Julian Assange-ot – hírösszefoglaló

-

Julian Assange végre szabadlábon van, de segítségre van szüksége a speciális utaztatása miatt.

Folyamatosan nőtt az etherkínálat az utóbbi két hónbapban. A VanEck egy lépéssel közelebb került a spot ether ETF elindításához. Hírösszefoglalónkat olvashatjátok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy Bitcoin-felhasználó adománnyal segíti Julian Assange-ot

A WikiLeaks társalapítója, Julian Assange 14 éves harc után szabadlábra került, miután 14 éven át küzdött az Egyesült Államoknak való kiadatása ellen.

Végső erőfeszítésként egy névtelen Bitcoin-felhasználó több mint 8 bitcoint, mintegy 500.000 dollár értékben adományozott, hogy segítsen Assange családjának kifizetni az utazási és rendezési költségeket.

Június 24-én Assange-ot kiengedték az Egyesült Királyságban lévő, szigorúan őrzött Belmarsh börtönből, miután vádalkut kötött az amerikai hatóságokkal.

Nem sokkal szabadulása után egy londoni repülőtérről magángéppel távozott az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokhoz tartozó Észak-Mariana-szigeteken található Saipanra.

Assange június 26-án jelent meg a saipani kerületi bíróságon, ahol bűnösnek vallotta magát az amerikai kémkedési törvény megsértésének egyik vádpontjában, amiért titkos dokumentumokat szivárogtatott ki. Az utazást úgy tervezték, hogy Assange ne lépjen amerikai földre.

Egy interjúban Stella Assange, Assange felesége kijelentette, hogy „a szabadságnak ára van”. Assange-nak 520.000 dollárt kell fizetnie az ausztrál kormánynak a VJ199-es járat „kényszerű” bérléséért, hogy Saipanra és Ausztráliába utazhasson.

Az adományozási linket június 25-én tette közzé Stella Assange, és 10 órán belül egy névtelen Bitcoin-felhasználó több mint 8 bitcoint fizetett be az alapba, ezzel majdnem elérve az 520.000 dolláros célt.

Emellett eddig több mint 300.000 brit font (380.000 dollár) fiat adományt is kapott.

Az etherkínálat 73 egymást követő napon keresztül emelkedett

Az új etherkínálat a leghosszabb folyamatos inflációs szériát produkálta a 2022 szeptemberi egyesülés óta, április közepe óta több mint 112 000 ETH-t adtak hozzá a teljes kínálathoz.

Az ultrasound.money elemzőplatform adatai alapján az ETH kínálata április 14-e körül inflációsba fordult.

ether-készlet növekedése április 14. óta
Az etherkészlet április 14. óta folyamatosan növekszik. Forrás: ultrasound.money.

A közelmúltbeli inflációs nyomás nagy része az Ethereum Dencun frissítéséből származik, amely számos Ethereum Improvement Proposals (EIP) bevezetését eredményezte, köztük leginkább az EIP-4844-et, amely számos díjcsökkentő és adatmegtakarítási mechanizmust vezetett be.

Az EIP-4844 bevezette a „blobs” mechanizmust, amely lehetővé tette a tranzakciós adatok elkülönítését és ideiglenes tárolását, ami az Ethereum 2. rétegű hálózatain, például az Arbitrumon és az Optimismon a tranzakciókért fizetett díjak jelentős csökkenését eredményezte.

A közelmúltbeli inflációs hullám ellenére az ETH teljes kínálata még mindig jelentős csökkenő tendenciát mutat a merge óta – ez volt az a frissítés, amely során az Ethereum Proof-of-Work-ról Proof-of-Stake konszenzusmechanizmusra váltott.

Összesen valamivel több mint 345.000 ETH – ami jelenlegi árakon számolva valamivel több mint 1,1 milliárd dollárnak felel meg – égett el az egyesülés óta.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

VanEck benyújtotta a 8-A formanyomtatványt a spot ETH-ETF-hez

A VanEck benyújtotta a 8-A formanyomtatványt a spot ether ETF-hez az amerikai tőzsdefelügyelethez (SEC), ezzel a befektetési alapkezelő egy lépéssel közelebb került az élő kereskedési termék bevezetéséhez.

A Bloomberg ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint a 8-A űrlap „csak egy része a folyamatnak” az ether ETF bevezetése előtt, de az időzítés azt sugallja, hogy a SEC közelebb áll ahhoz, hogy zöld utat adjon a kereskedésnek, mint azt sokan gondolnák.

Eric Balchunas Twitter/X
Forrás: Erich Balchunas/X.

Ahogy Balchunas megjegyezte, a VanEck pontosan hét nappal a bevezetés előtt nyújtotta be a 8-A űrlapot a Bitcoin ETF-hez. Ugyanezt az ütemezést feltételezve a spot Ether ETF-ek július 2-án kezdhetik meg a kereskedést.

Május 23-án a SEC jóváhagyta a VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy és Bitwise spot Ether ETF kérelmét. A döntés annak ellenére született meg, hogy a spekulációk szerint az értékpapír-felügyelet fontolgatja az ether értékpapírként való megjelölését.

Olvastad már? Robert Kiyosaki: az emberek többségének el kellene adnia a bitcoinját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Évente 1000 csúcsszakember kiképzésére készül a nigériai kormány

A nigériai kormány éves képzési programot indított 1000 állampolgár számára a mesterséges intelligencia és a blokklánc területén, hogy Nigériát a globális gazdaságok elé helyezze, és...

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!