Dél-Koreában erőre kapott a kriptopiac, a kereskedők nagyra növelték a részesedésüket

-

A CCData legutóbbi jelentésében arra keresték a választ, hogy miért indult meg a közelmúltban a kriptopiaci erősödés, a választ pedig a koreai kereskedőknél találták meg.

Egyszerű oka van, hogy októberben és novemberben jó idők köszöntöttek a tőzsdei spekulánsokra, és minden eddiginél többen kezdtek kereskedni Dél-Koreában, és a befektetők növekvő száma csak az egyik fele a történetnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szakértők szerint a növekedés elsődleges mozgatórugója az amerikai bitcoin ETF-et övező várakozás, hiszen az információk alapján akár már a közeljövőben engedélyt kaphat egy ilyen termék a hatóságoktól.

A pletykák szerint az intézményi befektetők részéről hatalmas mennyiségű pénz várja, hogy beléphessen a kriptopiacra, és ez a kereskedők nézetei szerint jelentős áremelkedéssel járhat majd.

A bitcoin árfolyama 40%-ná is többet erősödött az elmúlt hónapban, néhány altcoin pedig ennél is nagyobb mértékben emelkedett.

A Dél-Koreai CryptoQuant elemzőcég úgy nyilatkozott, hogy a növekedésben nagy szerepet játszanak a Dél-koreai kereskedők, akikből egyre több van, és akik egyre nagyobb mértékben lépnek be az altcoinok piacára.

Chung Hochan, a CryptoQuant marketing igazgatója szerint ennek az az oka, hogy az országban nincsen olyan határidős kriptotőzsde, amely a lakossági kisbefektetők számára is nyújtana szolgáltatásokat, így a helyi kriptokereskedők túlnyomó többsége az altok között keresi a nagy hozammal kecsegtető lehetőségeket.

A többi eszközosztállyal összehasonlítva így az altcoinok piaca így lényegesen nagyobb emelkedést tapasztalt.

Erősödik a Dél-koreai kriptoközösség

A távol-keleti ország jól ismert a kriptósok között, hiszen kifejezetten nagy létszámú, és elhivatott kriptoközösséggel rendelkezik, és az iparág mérete is jelentős.

Mindez annak ellenére is említésre méltó, hogy a hírekbe sokszor inkább az olyan nevek kerülnek bele, mint a bedőlt Terraform Labs, valamint annak az alapítója, Do Kwon.

A 2022-es Terra csőd alaposan rányomta a bélyegét a kriptopiacra, ennek ellenére mégis rengeteg cég gondolja úgy, hogy a koreai terjeszkedés nagy előnyökkel járhat, és ezek a nézetek különösen felerősödtek, mióta az USA hatóságai még inkább erőszakosan lépnek fel a vállalatokkal szemben.

Az iparág növekedésére adott válaszul a koreai hivatalok, hatóságok fokozott figyelemmel kísérik a kriptopiacot, hogy elejét vehessék a csalásoknak.

A helyi jogalkotók, valamint a bíróságok is aktívan részt vesznek az iparági szabályozások kidolgozásában, hogy reagálni tudjanak a kriptós vonatkozású bűncselekmények kockázataira.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A helyi hivatalnokok úgy nyilatkoztak, hogy a legnagyobb kihívást az OTC kereskedés, valamint a kereskedőplatformok letétkezelése terén tapasztalják.

Elmondásuk alapján elsősorban azért van szükség szigorú szabályozásra, mert ezek a platformok nem tartoznak a hagyományos pénzügyi felügyeleti szervek hatáskörébe, és így potenciálisan nagyobb esélye van, hogy illegális tevékenységet végezhetnek.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára elérheti a 141.000 dollárt egy év alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A BlackRock felülvizsgálja a Bitcoin ETF modelljét

A BlackRock vezetői kedden újabb megbeszélést tartottak az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC), hogy megvitassák a cég kérelmét egy Bitcoin (BTC) spot ETF indítására az Egyesült...

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!