A JPMorgan tízszeres növekedést vár a saját maga által kibocsátott kriptopénztől

-

A JPMorgan a világ egyik legnagyobbjának számító befektetési bank szerint  a JPM Coin jövőre már akár 10 milliárd dolláros napi forgalmat is kezelhet.

A pénzintézet egyik vezető tisztviselője, Umar Farook elmondta, a várakozásaik alapján a kriptopénz hamarosan nekikezdhet az erősödésnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Farook, aki a bank intézményi pénzügyekért felelős vezetője, egy szingapúri pénzügyi konferencián adott interjút a Bloomberg számára, amely során kifejtette az optimizmusát a JPM Coin terén.

Azt is kifejtette, hogy a bank szakértői ötszörös, vagy akár tízszeres növekedést jósolnak, azaz napi 10 milliárd dolláros forgalmat is elképzelhetőnek tartanak.

A bank által kiadott információk alapján a JPM Coin egy belső felhasználású kriptopénz, amely a blokklánc-technológiát használja, és az alkalmazásával a bank partnerei a bank hálózatán belül tartott pénzüket gyorsan és egyszerűen tudják elküldeni, lényegesen javítva a likviditást és a kifizetések hatékonyságát.

A bank elnöke, Jamie Dimon korábban is beszélt már az általuk kibocsátott kriptopénzről, és akkor úgy fogalmazott, hogy a Liink blokkláncot használják a tranzakciókhoz, a pénz mozgatására pedig az amerikai dollár tokenizált változatát, amelyet a rendszeren belül JPM Coinnak neveznek.

A bank honlapján található információk szerint a kriptopénz egyik fő célkitűzése a valós idejű pénzküldés, hogy így küszöböljék ki a határokon átnyúló fizetések legnagyobb hiányosságait, amelyek nehézséget okoznak az ügyfeleiknek.

Idén októberben a bank megosztotta, hogy a JPM Coin közreműködésével napi 1 milliárd dolláros forgalmat bonyolítanak.

A nemzetközi fizetésekért felelős vezető, Takis Georgakopoulos pedig elmondta, a bank elérkezettnek látja az időt, hogy terjeszkedni kezdjen, és kiszélesítse a JPM Coin működési területét, növelve a felhasználás arányát.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A bank nemrégiben mutatta be a saját, blokklánc alapú fedezeti rendszerét is, amelynek az első ügyfele a BlackRock, a világ legnagyobb eszközkezelője lett.

A TCN néven futó projekt használatával a Blackrock az egyik pénzpiaci alapjának a részvényeit tokenizálta, hogy az így létrehozott digitális tokeneket, egy másik céggel, a Barclays PLC-vel kötött üzlete során fedezetként tudja használni.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára elérheti a 141.000 dollárt egy év alatt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!