A Bitcoin számára, miért lehet fontosabb az infláció, mint a Sec és a feleződés

-

A Bitcoin árfolyama a következő feleződés előtt hatalmasat robban, mivel a piacok a SEC jóváhagyását várják egy szabályozott BTC ETF-re.

De az amerikai infláció lehet a legnagyobb tényező az értékelések szempontjából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az infláció októberben lelassult, de még mindig magas, 3,2%-os volt. A novemberi FOMC-ülésen Jerome Powell Fed-elnök azt mondta, hogy a központi bank infláció elleni harca még messze nem ért véget.

Eközben az Amerikai Munkaügyi Minisztérium novemberi fogyasztói árindexe szezonális kiigazítással 3,2%-kal emelkedett a 12 hónapos időszakot követő adatok szerint.

A szezonális kiigazítás nélküli CPI októberről változatlanul maradt.

Ragaszkodó infláció: A Bitcoin ár hátszele

A fogyasztói árak enyhe csökkenése felhajtóerőt adhat a Bitcoin számára egy olyan hét után, amikor a vállalati és nagybefektetői érdeklődés lelassult.

Az infláció csökkenése rövid távon erősítheti a Bitcoint, mivel egyes piaci szereplők hajlandóak lehetnek nagyobb kockázatot vállalni.

Hosszú távon azonban minél gyorsabban növekszik az amerikai dollárkínálat, annál több dollárt tud a Bitcoin limitált mennyisége a tőzsdén. Ez az egyik olyan tulajdonság, amelyet a deflációs blokkláncvaluta eleve beépített.

A Bitcoin a kezdetek óta erős fedezetet jelent a központi banki valuta-infláció ellen. A Jefferies egyik elemzője nemrégiben megjegyezte, hogy a Bitcoin „kritikus fedezet” a valuta elértéktelenedésével szemben.

Tehát a Bitcoin kriptotőzsdéken történő árfolyamának szoros megfigyelői számára az amerikai dollár infláció mértékének szem előtt tartása kritikus fontosságú.

A Fed a kamatlábak csökkentésére törekszik

A Fed megfigyelői arra számítanak, hogy a központi bank jövőre keményen elfordul a jelenlegi hawkish kamatrendszerétől. Az alacsonyabb kamatlábak enyhítenék a GDP-t, amely jövőre recesszió felé halad.

Ennek eredményeképpen a Fed jövő májusra áttérhet a kivárásra épülő megközelítésről a kamatcsökkentésre.

A UBS Investment Bank elemzői nemrég azt írták:

„2024-ben lényegesen lassabb növekedésre, emelkedő munkanélküliségi rátára és a szövetségi alapkamat jelentős csökkentésére számítunk”.

A UBS arra számít, hogy a Fed „teljes mértékben alkalmazkodási üzemmódra” vált, 2,75%-os kamatcsökkentéssel.

Ez felszabadítja az amerikai dolláros pénzkínálatot, és valószínűleg magasabbra hajtja a jövő évi inflációt, ahogy az új Bitcoin-kínálatot is csökkentik a következő felezéskor.

Addig is a befektetők némi óvatosságot gyakorolnak, mivel a Bitcoin magasabb volatilitású környezetbe lép.


Olvastad már? A hamis XRP ETF hírére kilőtt az árfolyam – A rejtélyes beadványok nyomába eredtünk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!