A Bitcoin számára, miért lehet fontosabb az infláció, mint a Sec és a feleződés

-

A Bitcoin árfolyama a következő feleződés előtt hatalmasat robban, mivel a piacok a SEC jóváhagyását várják egy szabályozott BTC ETF-re.

De az amerikai infláció lehet a legnagyobb tényező az értékelések szempontjából.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az infláció októberben lelassult, de még mindig magas, 3,2%-os volt. A novemberi FOMC-ülésen Jerome Powell Fed-elnök azt mondta, hogy a központi bank infláció elleni harca még messze nem ért véget.

Eközben az Amerikai Munkaügyi Minisztérium novemberi fogyasztói árindexe szezonális kiigazítással 3,2%-kal emelkedett a 12 hónapos időszakot követő adatok szerint.

A szezonális kiigazítás nélküli CPI októberről változatlanul maradt.

Ragaszkodó infláció: A Bitcoin ár hátszele

A fogyasztói árak enyhe csökkenése felhajtóerőt adhat a Bitcoin számára egy olyan hét után, amikor a vállalati és nagybefektetői érdeklődés lelassult.

Az infláció csökkenése rövid távon erősítheti a Bitcoint, mivel egyes piaci szereplők hajlandóak lehetnek nagyobb kockázatot vállalni.

Hosszú távon azonban minél gyorsabban növekszik az amerikai dollárkínálat, annál több dollárt tud a Bitcoin limitált mennyisége a tőzsdén. Ez az egyik olyan tulajdonság, amelyet a deflációs blokkláncvaluta eleve beépített.

A Bitcoin a kezdetek óta erős fedezetet jelent a központi banki valuta-infláció ellen. A Jefferies egyik elemzője nemrégiben megjegyezte, hogy a Bitcoin „kritikus fedezet” a valuta elértéktelenedésével szemben.

Tehát a Bitcoin kriptotőzsdéken történő árfolyamának szoros megfigyelői számára az amerikai dollár infláció mértékének szem előtt tartása kritikus fontosságú.

A Fed a kamatlábak csökkentésére törekszik

A Fed megfigyelői arra számítanak, hogy a központi bank jövőre keményen elfordul a jelenlegi hawkish kamatrendszerétől. Az alacsonyabb kamatlábak enyhítenék a GDP-t, amely jövőre recesszió felé halad.

Ennek eredményeképpen a Fed jövő májusra áttérhet a kivárásra épülő megközelítésről a kamatcsökkentésre.

A UBS Investment Bank elemzői nemrég azt írták:

„2024-ben lényegesen lassabb növekedésre, emelkedő munkanélküliségi rátára és a szövetségi alapkamat jelentős csökkentésére számítunk”.

A UBS arra számít, hogy a Fed „teljes mértékben alkalmazkodási üzemmódra” vált, 2,75%-os kamatcsökkentéssel.

Ez felszabadítja az amerikai dolláros pénzkínálatot, és valószínűleg magasabbra hajtja a jövő évi inflációt, ahogy az új Bitcoin-kínálatot is csökkentik a következő felezéskor.

Addig is a befektetők némi óvatosságot gyakorolnak, mivel a Bitcoin magasabb volatilitású környezetbe lép.


Olvastad már? A hamis XRP ETF hírére kilőtt az árfolyam – A rejtélyes beadványok nyomába eredtünk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!