A hamis XRP ETF hírére kilőtt az árfolyam – A rejtélyes beadványok nyomába eredtünk

-


Vendégbejegyzés


Egy hamis bejelentés miatt kilőtt az XRP árfolyama 10%-kal, majd szinte azonnal be is szakadt.

A Blackrock (BLK) nem kíván XRP tőzsdén kereskedett alapot (ETF) indítani – adta hírül hétfőn a vagyonkezelő.

A szóvivő cáfolta, hogy igaz volna az a bejelentés, mely szerint a vállalat már megtette az ehhez kapcsolódó első lépéseket.

A hamis hír megjelenése után ugyan nem sokkal a cáfolatot is közzétették, de az XRP árfolyama időközben egy adott ponton több mint 10%-ot ugrott.

Igaz, a későbbiekben ismét megnyugodott, és visszatért a hírek előtti 65 cent körüli napi árfolyamra.

xrp

Forrás: coinmarketcap.com

A Blackrock nemrégiben már benyújtotta a kérelmét az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez spot bitcoin és ether ETF-ek (Ethereum határidős tőzsdén kereskedett alap) indítására.

A hétfőn benyújtott dokumentumok leutánozták ezeket a formanyomtatványokat, de az igazság az, hogy nem a vagyonkezelő óriás áll mögöttük.

Sajnos nem ez az első eset, hogy a kriptoárak felturbózása miatt visszaélnek a Delaware cégbejegyzési folyamatával.

Néhány, a 2021-es évben benyújtott beadvány azt sugallta, hogy a Grayscale vagyonkezelő két tokenhez is indítana törvényes eszközöket, de a valóság az, hogy ezekkel kapcsolatban a Grayscale-nek egyáltalán nem is voltak tervei.

A Grayscale a CoinDesk anyavállalatának, a Digital Currency Groupnak a leányvállalata.

Hétfő délután néhány ETF megfigyelő, köztük a Bloomberg munkatársa, Eric Balchunas is megerősítette a hamis bejelentést, de egyes médiavállalatok, köztük a Bankless és a The Block is leadták a hírt, ezzel is növelve a az XRP-re nehezedő vételi nyomást.

Más tájékozottabb megfigyelők viszont kifejezetten kételkedtek abban, hogy a Blackrock – amely aligha vállalna kockázatot kriptovalutában – egyáltalán gondolkodna azon, hogy az XRP-vel kapcsolatos ETF-terméket hozzon létre, hiszen az XRP még mindig a SEC-nal folytatott aktív peres eljárás tárgyát képezi.

Ráadásul az XRP-nek az Egyesült Államokban nincs terjedelmes szabályozott határidős piaca, ellentétben a Bitcoinnal és az Etherrel.

Mivel az XRP tőzsdén kereskedett alap (ETF) több mint valószínű, hogy nem valósul meg, ideje más befektetési cél után nézni. 

Bitcoin ETF (BTCETF) – Egy token az új Bitcoin ETF-hez

A Bitcoin ETF token egy nagyon jó jelölt lehet erre. Ez egy olyan token, amely a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásakor megjutalmazza a tulajdonosokat.

Natív tokenje, a BTCETF jelenlegi előértékesítési ára 0,0052 dollár, és amennyiben ETH vagy ERC-20 USDT-vel vásárolsz belőle, szinte azonnal le is kötheted.

Erre azonban figyelj, mert ha BNB-vel, vagy  BEP-20 USDT-vel tárazol be ebből a kriptóból, akkor csak az előértékesítés lezárását követően kötheted le. A stakelt tokenek a listázás utáni 7. napon igényelhetők, és lesznek a tieid.

Az aktuális APY jutalom a cikk írásának pillanatában 462%-os, de minél többen vesznek részt a lekötésben, annál jobban csökken ez a szám. Érdemes tehát sietni, mert minél korábban csatlakozol a poolhoz, annál magasabb jutalom üti a markod. 

Nézd meg a több, mint 37 ezer feliratkozóval bíró No Bs Crypto videóját erről az új tokenről, mely azt taglalja, hogy vajon gazdaggá tehet-e minket a Bitcoin ETF token.

Ráadásul a Bitcoin ETF token csapata a Bitcoin spot ETF megjelenésekor, illetve az egyes mérföldkövek elérésekor jutalmakat oszt ki a felhasználók között.

Tehát amikor a BTC megjelenik tőzsdei befektetési alapként (ETF), automatikus égetési folyamat indul el minden tranzakció után.

Ezzel csökken az elérhető tokenek száma, a tranzakciós adó pedig 1%-kal csökken.

Az egyes mérföldkövek az alábbiak: 
  • A BTCETF token kereskedési volumene eléri a 100 millió dollárt.
  • A SEC engedélyezi az első Bitcoin ETF-et az Egyesült Államokban.
  • Az első Bitcoin ETF elérhetővé válik az Egyesült Államokban.
  • A Bitcoin ETF (AUM) értéke eléri az 1 milliárd dollárt. 
  • A BTC árfolyama napi bontásban 100 000 dollár felett zár.

Minden egyes mérföldkő teljesülésekor elégetésre kerül a tokenek 5%-a (105 millió token), és a tranzakciós adó 1%-kal csökken.

Összességében tehát a tokenek 25%-a kerül elégetésre, és a tranzakciós adó az első mérföldkőnél előbb 5%-ról 4%-ra csökken, majd a folyamat legvégén 0% lesz.

Kövesd te is a Bitcoin ETF token oldalának hírösszeállítását, így mindig jól értesült leszel a Bitcoin spot ETF-ekkel kapcsolatban. 

Nézd meg a  Bitcoin ETF token előértékesítését most

Meghódítja a piacot a BlackRock spot Ethereum ETF-je

2023 szeptember 11-én a BlackRock – a világ legnagyobb vagyonkezelője – benyújtott egy kérelmet a SEC-hez (az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez) a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alappal (ETF) kapcsolatban.

Amennyiben a várakozásoknak megfelelően jóváhagyják, akkor ez az ETF lesz az első olyan az Egyesült Államokban, amely megengedi a befektetőknek, hogy közvetlen kriptovásárlás nélkül is kitettséget szerezzenek az Ethereum felé.

A vállalat tervét a Nasdaq fedte fel, ez az az amerikai tőzsde, amelynél bevezetésre kerül majd az említett ETF, persze, amennyiben jóváhagyják.

A hírt az ETH árfolyamának növekedése követte, mely szombaton elérte a 2115 dolláros csúcsot.

Később az emelkedés kicsit visszaesett, és a cikk írásának pillanatában 2,036.06 dolláron áll, mely az elmúlt hét naphoz viszonyítva 8.52%-os növekedést jelent.

Forrás: coinmarketcap.com

A BlackRock egyébként kérelmezte a Bitcoin spot ETF-et is, melyet az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete az előzetes várakozások szerint 2024 első negyedévében engedélyez.

Ráadásul az Ethereum is készen áll arra, hogy társuljon az olyan megbecsült pénzügyi eszközökkel, mint az arany és az ezüst.

A SEC-en a világ szeme: a SEC bejelentése szerint 8-10 elbírálásra váró beadvány van előttük az asztalon, és egyesek szerint a BTC és ETH ETF-ek jóváhagyása bizony a következő bikafutam startját fogja jelenteni.

Az ETHETF token egy ERC-20 token, amely szorosan kapcsolódik az Ethereum sorsához és a SEC küszöbön álló spot ETF-jóváhagyásához. Különlegessége, hogy amint ez valóra válik, eltörlik a 2%-os égetési adót. 

Az ETHETF token top tulajdonságai:

  • 2%-os égetési adó: A közösség növekedését hivatott előmozdítani oly módon, hogy minden egyes vásárláskor beindítja az automatikus égetési mechanizmust.
  • Az égetési adó megszüntetése: Az Ethereum spot ETF SEC általi jóváhagyása után eltörlik az égetési adót.
  • Könnyített beszerzési lehetőség biztosítása: A token hozzáférhető lesz olyan decentralizált tőzsdéken, mint az Uniswap, tehát a vásárlási folyamat kimondottan egyszerűvé válik.

Az ETHETF teljes tokenszáma 1 milliárd token, melyből 95% jut a DEX likviditásra, és 5% a CEX jegyzésekre.

A tokennek nincs előértékesítése, megjelent viszont a DEX-en, és 2%-os égési adóval rendelkezik, amit majd az ETH ETF elfogadásakor eltörölnek.

Az ETHETF token nem csak egy sima kriptoeszköz, hiszen az Ethereum ígéretes jövőjét ünnepli a tőzsdén kereskedett alapok világában. Vedd ki te is a részed az eseményeket követő előnyökből!

Nézd meg az ETHETF token előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek:

Kiemelt kép. Tada Images / Shutterstock.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!