Félmillió tokent hoztak létre a Bitcoin hálózatán egyetlen nap alatt

-

November 12-én új rekord született az inscriptions tokenek számában, miután egyetlen nap alatt több, mint 505 ezer új tokent hoztak létre a felhasználók.

Ezzel összesen már több, mint 40 millió Ordinals létezik a Bitcoin blokkláncán. Az Ordinals inscriptions tokenek hasonlóan működnek, mint az NFT-k, és a közösség most új rekordnak örülhet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A napi volumen tekintetében is kiemelkedően magas ez a szám, a legnagyobbnak számít a tavaly decemberi indulás után.

Akkor több, mint 700 ezer tokent hoztak létre 24 óra leforgása alatt. Az idei szeptemberben csendes időszak köszöntött be az inscriptions tokenekre, az utóbbi időben viszont egyértelműen trendfordulót láthatunk.

A hétvégén, november 12-én rengeteg új tokent hoztak létre a felhasználók, és több, mint félmillió tranzakciót végeztek ennek érdekében.

A Bitcoin hálózat teljes napi tranzakciószáma így meghaladta a 700 ezret.

Ez az érték szintén majdnem rekordnak számít, addig mindössze egy alkalommal dolgoztak fel több tranzakciót a bányászok, szeptember 15-én, 703700 tranzakcióval.

A vasárnapi roham alapján elmondható, hogy a hálózat teljes forgalmának a 72%-át az Ordinals tette ki, jelentős mértékben megnövelve az átlagos tranzakciós díjakat, vagy éppen az utalások átfutási idejét.

A hálózati díjak azóta mérséklődtek, és 4,28 dollárra csökkent az átlagos jutalék a magas prioritású utalások számára, de a mempoolban még mindig nagyjából 200 ezer várakozó tranzakciót találunk.

Forrás: Dune

Az új napi rekordot követően az összesített számokban is nagy mérföldkövet ért el az Ordinals projekt, a tokenek száma átlépte a 40 milliót.

A bányászok számára különösen jövedelmező ez a jelenség, az általuk gyűjtött díjak mértéke eléri a 2438 bitcoint, azaz jelenlegi áron számolva nagyjából a 90 millió dollárt, hogy feldolgozzák azokat a tranzakciókat is, amelyek a különböző inscriptions tokeneket hozzák létre.

A múlt hónapban az ORDI coin, egy BRC20 token, amely az Ordinals kereskedhető kriptopénze, 545%-ot emelkedett, a kapitalizációja pedig elérte a 434 millió dollárt.

A jelenleg monitorozott 10900 különböző kriptopénz közül az ORDI így az összesített lista 112. helyén áll.

Nem csak a tokenek száma, vagy éppen az árfolyam növekszik, de a Bitcoin NFT-k népszerűsége is, és ezzel együtt a kereskedési volumen.

A bitcoin hálózata jelenleg a második legnépszerűbbnek számít az Ethereum után az NFT szektorban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Ethereum a héten nagyjából 103 millió dolláros forgalmat bonyolított, de a Bitcoin sincsen sokkal lemaradva, 93 millió dolláros volumennel nincs oka szégyenkezésre.

A cryptoslam.io adataiból kiderül, hogy a Bitcoin NFT-eladásainak a mértéke az elmúlt hét napos periódusban 246%-kal nőtt, a vezető kollekciónak pedig a $SATS BRC-20 NFTs nevű gyűjtemény számít, a legtöbben ezt vásárolták.

Olvastad már? A Bitcoin „rendelkezésre álló kínálata” történelmi mélyponton van

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!