A Bitcoin „rendelkezésre álló kínálata” történelmi mélyponton van

-

A Glassnode felhívja a figyelmet egy jelentős összefolyásra a Bitcoin mérőszámok között, ami arra utal, hogy a „rendelkezésre álló kínálat” történelmi tendenciája soha nem látott mélypontra süllyedt.

A negyedik Bitcoin-feleződés gyorsan közeledik, és a becslések szerint már csak 157 nap van hátra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindeközben figyelemre méltó szűkösség tapasztalható a Bitcoin kínálatában, amely mostanra elérte a történetében eddig soha nem látott szintet.

A Glassnode legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy a „rendelkezésre álló kínálat” történelmi mélyponton van, és a „kínálat megőrzésének” aránya akár 2,4-szeresen is meghaladja a jelenlegi kibocsátást.

A Bitcoin-kínálat szűkössége

A jelentés három kulcsfontosságú szakaszról beszél, amelyek mindegyike értékes betekintést nyújt a Bitcoin piacába.

Az első a „rendelkezésre álló és aktív” kínálat körül forog, amely a kereskedésre elérhető, aktívan forgalomban lévő BTC mennyiségét méri.

Ebben a kategóriában a jelentős mérőszámok közé tartozik a Short-Term Holder Supply, amely jelenleg többéves mélyponton van, és 2,33 millió BTC-t tesz ki.

Ebbe a csoportba a legfeljebb 155 napos érmék tartoznak, amelyeket statisztikailag a legnagyobb valószínűséggel fognak eladni.

A „legforróbb” kínálat további mutatói közé tartoznak az egy hónapnál fiatalabb érmék (1,39 millió BTC) és a futures open interest (0,41 millió BTC), amely a derivatív piacokon a „kínálati kitettség” reprezentációjaként szolgál.

Ez a „forró kínálat” együttesen a napi kereskedésben aktívan részt vevő forgalomban lévő kínálat nagyjából 5-10%-át teszi ki.

A második szakaszba való átmenet, a „kínálat megőrzése és tárolása” fázis arányainak mérése a rendelkezésre álló kínálat csökkenését mutatta, ami az érmék tőzsdéktől és az aktív kereskedéstől való figyelemre méltó elmozdulását jelzi, látható tendenciával a hideg tárolás és a hosszú távú befektetői tárcák felé.

A 100 BTC-nél kevesebbet tartalmazó összes entitás felhalmozási rátái 2022 februárja óta meghaladják az új kibocsátásokét.

Ez volt a történelem leghosszabb és legtartósabb időszaka.

A harmadik szakasz a tőkeáramlások piaci értékelésre gyakorolt hatásának elemzésére nullázódik.

A Realized Cap proxy-ként való felhasználásával a tőkebeáramlások, tőkekiáramlások és az eszközök forgásának megértéséhez azt találtuk, hogy a Bitcoin-kínálat és a likviditás meglehetősen szűkös.

A Bitcoin felezésére irányuló stratégia

A felezés az egyik legjobban várt esemény a Bitcoin-naptárban.

Bár 210.000 blokkonként történik, és 50%-kal csökkenti az új érmék kibocsátásának arányát, a pontos dátum és időpont a bányászati blokkok „természetes változékonysága és valószínűsíthető jellege” miatt nem ismert.

Azok azonban, akik e feleződési ciklusok körül kereskednek, potenciálisan jobb hozamot érhetnek el, mint azok, akik vásárolnak és tartják.

Ezt a kereskedési veterán, a Plan B feltételezte, aki nemrégiben megjegyezte, hogy a Bitcoin árfolyamának legnagyobb emelkedése a három megelőző feleződési esemény közelében következett be.

Számításai szerint a kifejezetten a Bitcoin feleződések idején aktívan részt vevő kereskedők akár 2500%-os hozamot is elérhettek.


Olvastad már? A 4 kriptó, amely esélyes a következő Binance és Coinbase listázásra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!