A Bitcoin „rendelkezésre álló kínálata” történelmi mélyponton van

-

A Glassnode felhívja a figyelmet egy jelentős összefolyásra a Bitcoin mérőszámok között, ami arra utal, hogy a „rendelkezésre álló kínálat” történelmi tendenciája soha nem látott mélypontra süllyedt.

A negyedik Bitcoin-feleződés gyorsan közeledik, és a becslések szerint már csak 157 nap van hátra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindeközben figyelemre méltó szűkösség tapasztalható a Bitcoin kínálatában, amely mostanra elérte a történetében eddig soha nem látott szintet.

A Glassnode legfrissebb jelentéséből kiderült, hogy a „rendelkezésre álló kínálat” történelmi mélyponton van, és a „kínálat megőrzésének” aránya akár 2,4-szeresen is meghaladja a jelenlegi kibocsátást.

A Bitcoin-kínálat szűkössége

A jelentés három kulcsfontosságú szakaszról beszél, amelyek mindegyike értékes betekintést nyújt a Bitcoin piacába.

Az első a „rendelkezésre álló és aktív” kínálat körül forog, amely a kereskedésre elérhető, aktívan forgalomban lévő BTC mennyiségét méri.

Ebben a kategóriában a jelentős mérőszámok közé tartozik a Short-Term Holder Supply, amely jelenleg többéves mélyponton van, és 2,33 millió BTC-t tesz ki.

Ebbe a csoportba a legfeljebb 155 napos érmék tartoznak, amelyeket statisztikailag a legnagyobb valószínűséggel fognak eladni.

A „legforróbb” kínálat további mutatói közé tartoznak az egy hónapnál fiatalabb érmék (1,39 millió BTC) és a futures open interest (0,41 millió BTC), amely a derivatív piacokon a „kínálati kitettség” reprezentációjaként szolgál.

Ez a „forró kínálat” együttesen a napi kereskedésben aktívan részt vevő forgalomban lévő kínálat nagyjából 5-10%-át teszi ki.

A második szakaszba való átmenet, a „kínálat megőrzése és tárolása” fázis arányainak mérése a rendelkezésre álló kínálat csökkenését mutatta, ami az érmék tőzsdéktől és az aktív kereskedéstől való figyelemre méltó elmozdulását jelzi, látható tendenciával a hideg tárolás és a hosszú távú befektetői tárcák felé.

A 100 BTC-nél kevesebbet tartalmazó összes entitás felhalmozási rátái 2022 februárja óta meghaladják az új kibocsátásokét.

Ez volt a történelem leghosszabb és legtartósabb időszaka.

A harmadik szakasz a tőkeáramlások piaci értékelésre gyakorolt hatásának elemzésére nullázódik.

A Realized Cap proxy-ként való felhasználásával a tőkebeáramlások, tőkekiáramlások és az eszközök forgásának megértéséhez azt találtuk, hogy a Bitcoin-kínálat és a likviditás meglehetősen szűkös.

A Bitcoin felezésére irányuló stratégia

A felezés az egyik legjobban várt esemény a Bitcoin-naptárban.

Bár 210.000 blokkonként történik, és 50%-kal csökkenti az új érmék kibocsátásának arányát, a pontos dátum és időpont a bányászati blokkok „természetes változékonysága és valószínűsíthető jellege” miatt nem ismert.

Azok azonban, akik e feleződési ciklusok körül kereskednek, potenciálisan jobb hozamot érhetnek el, mint azok, akik vásárolnak és tartják.

Ezt a kereskedési veterán, a Plan B feltételezte, aki nemrégiben megjegyezte, hogy a Bitcoin árfolyamának legnagyobb emelkedése a három megelőző feleződési esemény közelében következett be.

Számításai szerint a kifejezetten a Bitcoin feleződések idején aktívan részt vevő kereskedők akár 2500%-os hozamot is elérhettek.


Olvastad már? A 4 kriptó, amely esélyes a következő Binance és Coinbase listázásra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!