A Bitcoin (BTC) visszaeshet akár 30.200 dolláros szintre, ha ez a forgatókönyv megvalósul

-

Ali Martinez kriptokereskedő és elemző, akit az X közösségi platformon egyszerűen Ali néven ismer a közösség, megosztotta meglátásait, hogy annak ellenére, hogy a Bitcoin stabil támaszt talál a 36.400 dolláros szinten, a BTC nem tudja ott tartani magát, és lefelé fordulhat.

Az elemző úgy véli, hogy amennyiben a Bitcoin onnan lefelé törik, elérheti a 34.300 és 30.200 dolláros szintet, amelyek a következő fontos keresletszintek a világ digitális valutájának zászlóshajója számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek a szintek, beleértve a jelenlegi 36.400 dolláros támaszt is, jelentős BTC keresleti sávokat rejtenek maguk körül – az „UTXO Realized Price Distribution” (URPD) mutató értékei itt magasak, ami azt jelzi, hogy sok befektető, köztük pénzintézetek is, nagy mennyiségű BTC-t vásároltak ezeken az árszinteken.

A Bitcoin ETF jóváhagyási reménye egyelőre magasan tartja a BTC-t

A Bitcoin a jelenlegi 36.300 dolláros szintre tudott eljutni, mivel a kriptopénzpiac reményeit tovább erősíti, hogy a SEC még ebben a hónapban jóváhagyja legalább egy Bitcoin spot ETF benyújtását.

A „kis ablak”, amely alatt a SEC jóváhagyhatja a Bitcoin ETF-eket, november 17-én zárul, és ha legalább egy ilyen pénzügyi intézmények, például a BlackRock, a Fidelity, a VanEck vagy az Ark Investments által benyújtott kérelmek közül legalább egyet jóváhagynak.

Akkor ez nemcsak a Bitcoin árfolyam, hanem az egész kriptopénzpiac számára sarkalatos pont lehet, véli sok szakértő.

Jelenleg a SEC szabályozó hatóságának mintegy tucatnyi BTC spot ETF-bejelentés van az asztalán, és a szakértők és a piaci szereplők többsége arra fogad, hogy a BlackRock beadványa lesz az első, amely idén jóváhagyást kap.

Az Ethereum ETF elindításához a BlackRock is előkészíti a terepet, és elutasította az XRP-alapú tőzsdén kereskedett alap jóváhagyásának kérelmezésére vonatkozó terveiről szóló pletykákat.

A SEC idei munkájának megszakításának kockázatai

A BlackRock a világ legnagyobb alapkezelő cége, amelynek élén Larry Fink vezérigazgató áll, és amely 9,4 billió dollárnyi vagyont kezel.

Mivel azonban az amerikai kormányzat jelenleg nagy a kockázata annak, hogy a politikai ellenszél miatt átmenetileg leáll, jelentősen csökkenhet annak a valószínűsége, hogy a SEC kiadja a Bitcoin ETF jóváhagyását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin árfolyamának ingadozása

A múlt héten, november 7. és november 9. között a Bitcoin hatalmas áremelkedést produkált, több mint 9%-kal emelkedett, és közel 1200 dollárral növelte az értékét.

Ekkor a BTC elérte a 37.903 dolláros szintet. A digitális arany azóta azonban 5,66%-os esést szenvedett el, amit egy sor emelkedés és csökkenés követett a 37.400 dolláros sávban.

E cikk írásakor a BTC 26.300 dolláron cserél gazdát az elmúlt néhány órában megfigyelt 0,51%-os árcsökkenés után.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyeket a Bull Run-on meg kell figyelni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!