A Bitget abbahagyja a működését Hong Kongban

-

A Bitget tőzsde bejelentette, hogy a Hong Kongban működő részlegét leállítja, és így a hivatalos engedélykérelmét is visszavonta.

A helyi felhasználóknak december 13-ig ki kell utalniuk a tőzsdei tárcákban tartott kriptóikat a platformról.

„A tőzsde december 13-án befejezi a működését, ez után már nem lesz elérhető. A felhasználóknak eddig az időpontig van módjuk a kriptopénzeik kiutalására, de mindenkit arra bíztatunk, hogy ezt a lehető leghamarabb tegye meg.”

A BitgetX néven működő tőzsde az idei év előző részében adta be a kérelmét a hatóságokhoz, hogy megszerezze a város engedélyét a virtuális eszközök kezeléséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a birtokában az új jogszabályok alapján is tovább működhetett volna. Most viszont úgy döntöttek, hogy ezt a tervet elvetik, és a teljes helyi üzletágukat leállítják.

A tőzsde hivatalos közleménye alapján a platform nem lesz elérhető december 13- után, így a felhasználók sem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, ha addig nem küldik ki a tárcákból.

A tőzsde minden más szolgáltatást felfüggesztett, a felhasználók csak kiutalni tudnak, a kereskedés sem működik, és új felhasználók regisztrációjára sincs lehetőség.

A Bitget 2018-ban indulta nagyobb tőzsdék közé tartozik, napi körülbelül egy millió dolláros forgalommal, ez derül ki a Coingecko adataiból.

A Hong Kong-i részlegük több alkalommal is megerősítette, hogy meg akarja szerezni a város tőzsdefelügyeletétől a megfelelő engedélyeket, hogy törvényesen működhessenek.

A jelenleg érvényes jogszabályok 2023 nyarán léptek életbe, és ez alapján az úgynevezett VATP engedélyre van szüksége a kriptoipari vállalatoknak a működéshez.

A város első ilyen engedélyét egy másik tőzsde, az OSL kapta meg, de ők szintén a napokban jelentették be, hogy felhagynak a részvénykereskedéssel. Ez a döntés a tőzsdét üzemeltető BC Technology felől érkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az iparági pletykák szerint viszont az OSL kriptotőzsdéjét a Bitget vásárolta meg, miután októberben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a tőzsde üzemeltetője eladná az OSL-t 128 millió dollárért.

Az adásvételről egyelőre semmilyen hivatalos információt nem osztottak meg a résztvevők.

Olvastad már? A Cardano és a Kraken összeáll? Íme, mi történik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!