A Bitget abbahagyja a működését Hong Kongban

-

A Bitget tőzsde bejelentette, hogy a Hong Kongban működő részlegét leállítja, és így a hivatalos engedélykérelmét is visszavonta.

A helyi felhasználóknak december 13-ig ki kell utalniuk a tőzsdei tárcákban tartott kriptóikat a platformról.

„A tőzsde december 13-án befejezi a működését, ez után már nem lesz elérhető. A felhasználóknak eddig az időpontig van módjuk a kriptopénzeik kiutalására, de mindenkit arra bíztatunk, hogy ezt a lehető leghamarabb tegye meg.”

A BitgetX néven működő tőzsde az idei év előző részében adta be a kérelmét a hatóságokhoz, hogy megszerezze a város engedélyét a virtuális eszközök kezeléséhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a birtokában az új jogszabályok alapján is tovább működhetett volna. Most viszont úgy döntöttek, hogy ezt a tervet elvetik, és a teljes helyi üzletágukat leállítják.

A tőzsde hivatalos közleménye alapján a platform nem lesz elérhető december 13- után, így a felhasználók sem tudnak hozzáférni a pénzükhöz, ha addig nem küldik ki a tárcákból.

A tőzsde minden más szolgáltatást felfüggesztett, a felhasználók csak kiutalni tudnak, a kereskedés sem működik, és új felhasználók regisztrációjára sincs lehetőség.

A Bitget 2018-ban indulta nagyobb tőzsdék közé tartozik, napi körülbelül egy millió dolláros forgalommal, ez derül ki a Coingecko adataiból.

A Hong Kong-i részlegük több alkalommal is megerősítette, hogy meg akarja szerezni a város tőzsdefelügyeletétől a megfelelő engedélyeket, hogy törvényesen működhessenek.

A jelenleg érvényes jogszabályok 2023 nyarán léptek életbe, és ez alapján az úgynevezett VATP engedélyre van szüksége a kriptoipari vállalatoknak a működéshez.

A város első ilyen engedélyét egy másik tőzsde, az OSL kapta meg, de ők szintén a napokban jelentették be, hogy felhagynak a részvénykereskedéssel. Ez a döntés a tőzsdét üzemeltető BC Technology felől érkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az iparági pletykák szerint viszont az OSL kriptotőzsdéjét a Bitget vásárolta meg, miután októberben olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a tőzsde üzemeltetője eladná az OSL-t 128 millió dollárért.

Az adásvételről egyelőre semmilyen hivatalos információt nem osztottak meg a résztvevők.

Olvastad már? A Cardano és a Kraken összeáll? Íme, mi történik

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!