Egy friss felmérés szerint a franciák 9%-a rendelkezik kriptopénzekkel

-

Franciaországban nemrég látott napvilágot egy felmérés eredménye, amelyből kiderül, hogy a francia lakosok 24%-a rendelkezik pénzügyi befektetéssel, és ezen belül 9%-uk kriptopénzekkel is.

A befektetési portfóliókat továbbra is a hagyományos pénzügyi termékek uralják, egyértelműen látható a trend, főleg a fiatalabb generáció körében, hogy a kriptók népszerűsége növekszik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A generációs eltérésekre, és a befektetői szokások átalakulására jól rávilágít, hogy a pénzpiacokra újonnan belépő befektetők átlagos életkora 36 év, és a nagy részük 35-né fiatalabb.

Az adatokból látszik, hogy a többségük nem egyszerűen hozamot akar, hanem részt venni a digitális trendekben, a társadalom-formáló jelenségekben.

kriptopénz

Ebben a korcsoportban a legszembetűnőbb a kriptopénzek népszerűsége, amely főleg annak köszönhető, hogy a fiatalabbak jobban otthon vannak a technológia területén, és a befektetéseik során sem tartózkodnak ettől a területtől.

„Az újabb befektetők lényegesen kevesebb pénzt fordítanak a részvényekre, mint a régi vágásúak. A kriptók esetében pedig fordított a helyzet, a veterán befektetők 25%-a rendelkezik kriptopénzzel, de az újonnan a piacra lépők között ez az arány már 54%. Ha pedig a 25-34 év közötti korcsoportot nézzük, akkor 63%.”

A francia befektetők motivációi széles skálán mozognak, de az egyik legáltalánosabb indok a hozam elérése, és a diverzifikálás. Jelentős különbség az idősebb generációkkal összehasonlítva, hogy a szociális csoport, illetve a barátok, kortársak befolyása sokkal nagyobb súllyal esik latba. Rengeteg befektető számolt be arról, hogy a piacra lépésének az oka egy online beszélgetés volt.

A kriptopénzek népszerűsége mellett a felmérésben a kockázatokról és a befektetett összegről is közöltek adatokat, ebből pedig kiderül, hogy az új befektetők többsége kifejezetten óvatosnak tekinthető.

A befektetések között a viszonylag mérsékelt kockázatúakat részesítik előnyben, és a kriptopénzben tartott összeg átlagosan 4070 euró környékén mozog.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felmérésben egy aggasztó jelenségre is fény derült, a válaszok alapján a pénzügyi műveltség területén számos hiányosság lelhető fel.

A válaszadók többsége megbízhatónak értékelte a saját pénzügyi tudását, ennek ellenére nagy arányú a tévedések mértéke például az inflációt, vagy az egyes befektetések kockázatait illetően.

A jelentésben külön kiemelik, hogy ezek alapján nagy szükség lenne a jobb pénzügyi oktatásra, főleg így, hogy a kriptoeszközökbe való befektetés népszerűsége ilyen ütemben növekszik.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) készen áll a kitörésre, de mik a legközelebbi célárak?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!