Egy friss felmérés szerint a franciák 9%-a rendelkezik kriptopénzekkel

-

Franciaországban nemrég látott napvilágot egy felmérés eredménye, amelyből kiderül, hogy a francia lakosok 24%-a rendelkezik pénzügyi befektetéssel, és ezen belül 9%-uk kriptopénzekkel is.

A befektetési portfóliókat továbbra is a hagyományos pénzügyi termékek uralják, egyértelműen látható a trend, főleg a fiatalabb generáció körében, hogy a kriptók népszerűsége növekszik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A generációs eltérésekre, és a befektetői szokások átalakulására jól rávilágít, hogy a pénzpiacokra újonnan belépő befektetők átlagos életkora 36 év, és a nagy részük 35-né fiatalabb.

Az adatokból látszik, hogy a többségük nem egyszerűen hozamot akar, hanem részt venni a digitális trendekben, a társadalom-formáló jelenségekben.

kriptopénz

Ebben a korcsoportban a legszembetűnőbb a kriptopénzek népszerűsége, amely főleg annak köszönhető, hogy a fiatalabbak jobban otthon vannak a technológia területén, és a befektetéseik során sem tartózkodnak ettől a területtől.

„Az újabb befektetők lényegesen kevesebb pénzt fordítanak a részvényekre, mint a régi vágásúak. A kriptók esetében pedig fordított a helyzet, a veterán befektetők 25%-a rendelkezik kriptopénzzel, de az újonnan a piacra lépők között ez az arány már 54%. Ha pedig a 25-34 év közötti korcsoportot nézzük, akkor 63%.”

A francia befektetők motivációi széles skálán mozognak, de az egyik legáltalánosabb indok a hozam elérése, és a diverzifikálás. Jelentős különbség az idősebb generációkkal összehasonlítva, hogy a szociális csoport, illetve a barátok, kortársak befolyása sokkal nagyobb súllyal esik latba. Rengeteg befektető számolt be arról, hogy a piacra lépésének az oka egy online beszélgetés volt.

A kriptopénzek népszerűsége mellett a felmérésben a kockázatokról és a befektetett összegről is közöltek adatokat, ebből pedig kiderül, hogy az új befektetők többsége kifejezetten óvatosnak tekinthető.

A befektetések között a viszonylag mérsékelt kockázatúakat részesítik előnyben, és a kriptopénzben tartott összeg átlagosan 4070 euró környékén mozog.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felmérésben egy aggasztó jelenségre is fény derült, a válaszok alapján a pénzügyi műveltség területén számos hiányosság lelhető fel.

A válaszadók többsége megbízhatónak értékelte a saját pénzügyi tudását, ennek ellenére nagy arányú a tévedések mértéke például az inflációt, vagy az egyes befektetések kockázatait illetően.

A jelentésben külön kiemelik, hogy ezek alapján nagy szükség lenne a jobb pénzügyi oktatásra, főleg így, hogy a kriptoeszközökbe való befektetés népszerűsége ilyen ütemben növekszik.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) készen áll a kitörésre, de mik a legközelebbi célárak?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!