Miért esett tegnap a Bitcoin ára?

-

A tegnapi napon a Bitcoin árfolyama csökkent, mivel a tőkeáttételes long kereskedők kiszállása a BTC-t a 35.000 dolláros szint alá húzta.

A vártnál alacsonyabb, 3,2%-os éves növekedést mutató Amerikai Egyesült Államok inflációs adatai ellenére a bikás lendület.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának csökkenése nem minden elemzőt aggasztott, egyesek szerint a Bitcoin elindul a 48.000 dollár felé vezető úton.

Nézzük meg közelebbről a Bitcoin árfolyamát ma befolyásoló tényezőket.

126 millió dollár értékű Bitcoin long pozíciót likvidáltak

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin határidős piacán bekövetkezett erőteljes mozgás volt az elsődleges oka a mai árcsökkenés sebességének.

A Bitcoin long likvidálások gyorsan, több mint 97,9 millió dollárra szöktek fel november 14-én egy óra alatt, az azt megelőző 24 órában pedig több mint 126,3 millió dollárt likvidáltak.

bitcoin

Bitcoin derivatívák áttekintése. Forrás: CoinGlass

Amikor a BTC longokat a kereskedők vételi nyomása nélkül likvidálják, a Bitcoin árát negatívan érinti.

A Bitcoin kereskedési volumen több mint 7 milliárd dollárral csökkent a november 9-én elért 13 milliárd dolláros novemberi csúcshoz képest.

bitcoin
Bitcoin kereskedési volumen. Forrás: Newhedge

A következetes likviditás és kereskedési volumen hiánya néhány elemzőt arra késztetett, hogy megbeszéljék, vajon a jelenlegi Bitcoin árfolyam-rally kitart-e.

Ha a likviditásban fellendülés következik be, a Bitcoin gyorsan talpra állhat.

A futures piac azt jelzi, hogy a kereskedők is úgy vélik, hogy a visszalépés közeleg, több mint 54%-uk továbbra is shortban tartja a Bitcoint.

Rekordszámú BTC-tárca van nyereségben

A november 14-i Bitcoin árfolyam-visszaesés ellenére november 11-én a tárcák nyereségben lévő aránya elérte az eddigi legmagasabb százalékos értéket az év során.

A rövid és hosszútávú tulajdonosok több mint 83%-a jelenleg nyereségben van.

Nyereséges Bitcoin címek. Forrás: Glassnode

A rekordszámú nyereségben lévő tárcával a kereskedők még mindig az október 24-i realizált nyereségszint alatt vannak, de az emelkedés egybevág az árcsökkenéssel.

Az októberi nyereségfelvételt a megnövekedett kereskedési volumen támogatta, ami segíthetett a Bitcoin árfolyamának megerősítésében.

A kereskedési volumen csökkenése a nyereségben lévő befektetők magas számával kombinálva a Bitcoin árfolyamának további csökkenéséhez vezethet, ha több kereskedő elkezdi realizálni a nyereséget.

Bitcoin realizált profit. Forrás: Glassnode

Minden tekintet a spot Bitcoin ETF kérelmekre szegeződik

Úgy tűnik, hogy a kriptopiac rövid távú bizonytalansága nem változtatta meg az intézményi befektetők hosszú távú nézeteit.

Az ellenséges amerikai szabályozási környezet ellenére két nagy intézmény, a BlackRock és az Invesco Galaxy tőzsdén kereskedett alap (ETF) tickerei szerepelnek a Depository Trust and Clearing Corporation honlapján.

A nagy pénzügyi cégek sürgetése ellenére úgy tűnik, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet továbbra is 2024-ig késlelteti a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásáról szóló döntéseket.

A Bitcoin árát továbbra is közvetlenül befolyásolják a makrogazdasági események, és az is valószínű, hogy a további szabályozási intézkedések, az ETF-hírek és a kamatemelések továbbra is hatással lesznek a BTC árára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Annak ellenére, hogy a Federal Reserve elnöke, Jerome Powell szüneteltette a kamatemeléseket, a Bitcoin ára nem reagált azonnal pozitívan.

A kamatlábak és a finanszírozási arány szüneteltetése miatt egyes elemzők úgy vélik, hogy a Bitcoin ára rövid időn belül eléri a 69.000 dollárt.

Hosszú távon a piaci résztvevők továbbra is arra számítanak, hogy a Bitcoin árfolyama fellendül, különösen mivel úgy tűnik, hogy egyre több pénzintézet karolja fel a BTC-t.

Olvastad már? Félmillió tokent hoztak létre a Bitcoin hálózatán egyetlen nap alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!