Miért esett tegnap a Bitcoin ára?

-

A tegnapi napon a Bitcoin árfolyama csökkent, mivel a tőkeáttételes long kereskedők kiszállása a BTC-t a 35.000 dolláros szint alá húzta.

A vártnál alacsonyabb, 3,2%-os éves növekedést mutató Amerikai Egyesült Államok inflációs adatai ellenére a bikás lendület.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának csökkenése nem minden elemzőt aggasztott, egyesek szerint a Bitcoin elindul a 48.000 dollár felé vezető úton.

Nézzük meg közelebbről a Bitcoin árfolyamát ma befolyásoló tényezőket.

126 millió dollár értékű Bitcoin long pozíciót likvidáltak

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin határidős piacán bekövetkezett erőteljes mozgás volt az elsődleges oka a mai árcsökkenés sebességének.

A Bitcoin long likvidálások gyorsan, több mint 97,9 millió dollárra szöktek fel november 14-én egy óra alatt, az azt megelőző 24 órában pedig több mint 126,3 millió dollárt likvidáltak.

bitcoin

Bitcoin derivatívák áttekintése. Forrás: CoinGlass

Amikor a BTC longokat a kereskedők vételi nyomása nélkül likvidálják, a Bitcoin árát negatívan érinti.

A Bitcoin kereskedési volumen több mint 7 milliárd dollárral csökkent a november 9-én elért 13 milliárd dolláros novemberi csúcshoz képest.

bitcoin
Bitcoin kereskedési volumen. Forrás: Newhedge

A következetes likviditás és kereskedési volumen hiánya néhány elemzőt arra késztetett, hogy megbeszéljék, vajon a jelenlegi Bitcoin árfolyam-rally kitart-e.

Ha a likviditásban fellendülés következik be, a Bitcoin gyorsan talpra állhat.

A futures piac azt jelzi, hogy a kereskedők is úgy vélik, hogy a visszalépés közeleg, több mint 54%-uk továbbra is shortban tartja a Bitcoint.

Rekordszámú BTC-tárca van nyereségben

A november 14-i Bitcoin árfolyam-visszaesés ellenére november 11-én a tárcák nyereségben lévő aránya elérte az eddigi legmagasabb százalékos értéket az év során.

A rövid és hosszútávú tulajdonosok több mint 83%-a jelenleg nyereségben van.

Nyereséges Bitcoin címek. Forrás: Glassnode

A rekordszámú nyereségben lévő tárcával a kereskedők még mindig az október 24-i realizált nyereségszint alatt vannak, de az emelkedés egybevág az árcsökkenéssel.

Az októberi nyereségfelvételt a megnövekedett kereskedési volumen támogatta, ami segíthetett a Bitcoin árfolyamának megerősítésében.

A kereskedési volumen csökkenése a nyereségben lévő befektetők magas számával kombinálva a Bitcoin árfolyamának további csökkenéséhez vezethet, ha több kereskedő elkezdi realizálni a nyereséget.

Bitcoin realizált profit. Forrás: Glassnode

Minden tekintet a spot Bitcoin ETF kérelmekre szegeződik

Úgy tűnik, hogy a kriptopiac rövid távú bizonytalansága nem változtatta meg az intézményi befektetők hosszú távú nézeteit.

Az ellenséges amerikai szabályozási környezet ellenére két nagy intézmény, a BlackRock és az Invesco Galaxy tőzsdén kereskedett alap (ETF) tickerei szerepelnek a Depository Trust and Clearing Corporation honlapján.

A nagy pénzügyi cégek sürgetése ellenére úgy tűnik, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet továbbra is 2024-ig késlelteti a Bitcoin ETF-ek jóváhagyásáról szóló döntéseket.

A Bitcoin árát továbbra is közvetlenül befolyásolják a makrogazdasági események, és az is valószínű, hogy a további szabályozási intézkedések, az ETF-hírek és a kamatemelések továbbra is hatással lesznek a BTC árára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Annak ellenére, hogy a Federal Reserve elnöke, Jerome Powell szüneteltette a kamatemeléseket, a Bitcoin ára nem reagált azonnal pozitívan.

A kamatlábak és a finanszírozási arány szüneteltetése miatt egyes elemzők úgy vélik, hogy a Bitcoin ára rövid időn belül eléri a 69.000 dollárt.

Hosszú távon a piaci résztvevők továbbra is arra számítanak, hogy a Bitcoin árfolyama fellendül, különösen mivel úgy tűnik, hogy egyre több pénzintézet karolja fel a BTC-t.

Olvastad már? Félmillió tokent hoztak létre a Bitcoin hálózatán egyetlen nap alatt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

A PEPE, a BONK és a CYBRO: a robbanásszerű keresletük mögött meghúzódó okok feltárása

Vendégbejegyzés A kriptopiac figyelemre méltó fellendülésnek lehet tanúja, ahogy a PEPE, a BONK és a CYBRO elképesztő teljesítményükkel a címlapokra kerülnek. Ebben a cikkben elmerülünk ezeknek az...

Titokzatos 240 millió XRP átutalás: Hová tűnt?

Egy szokatlan fejlemény a kriptopénzpiacon belül, hogy 240 millió XRP token rendhagyó átutalását hajtották végre a Coincheck tőzsdéről egy ismeretlen pénztárcába. A jelentős mozgás érdeklődést és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!