Letiltja a mixer-szolgáltatást használó ügyfeleit a Swan Bitcoin

-

A váltóként és szolgáltatóként működő Swan nemrégiben bejelentette, hogy a banki szabályoknak való megfelelés jegyében felfüggeszti azokat a felhasználói fiókokat, amelyeknek a tulajdonosai mixer-szolgáltatásokat használnak.

Az ügyfeleket erről levélben értesítette a Swan, elmondva, hogy a cég működéséhez meg kell felelni a FinCEN, az amerikai pénzügyi bűnüldözési szervezet szabályainak, és így a kriptopénzes mixer-szolgáltatások már más elbírálás alá esnek, ahogyan a vállalkozások is, melyek kapcsolatba lépnek ezekkel a szolgáltatásokkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Yan Pritzker, a Swan társalapítója az X platformon, a korábbi Twitteren osztotta meg a hírt a követőikkel, elmondva, hogy a cégnek akkor is meg kell felelni a banki törvényeknek, ha a bitcoinnal kapcsolatban egyetértenek a magánszféra fontosságával.

Pritzker azt is kiemelte, hogy a FinCEN szabályai a jelenlegi formájukban nagyon rosszak, mivel számtalan alapvető funkciót is tiltólistára tesznek a Bitcoin esetén.

Az egyszer használt címek mellett a mixer-szolgáltatások, de például a programozható Lightning Network csatornák is tiltottnak minősülnek.

Elmondása alapján a mixer-szolgáltatásokat kifejezetten negatív színben tűntetik fel a szabályokban, ahelyett, hogy a valódi lényeget emelnék ki, a nagy tranzakciók kisebb részekre bontását, hogy megőrizhető legyen a magánszféra.

A pénzügyi hatóságok az USA-ban folyamatosan úgy jellemzik a mixer-szolgáltatásokat, mint a bűnözők által használt nyomeltüntető eszközöket, és aktívan dolgoznak azon, hogy leállítsák az ilyen szolgáltatásokat.

Egészen odáig fajult ez az igyekezet, hogy az egyik mixer, a Tornado Cash alapítóját letartóztatták, és börtönbe zárták. Pritzker szerint ez túlkapás.

„Ahogyan azt sokan tudják, mi magunk is írtunk és publikáltunk oktatóanyagokat, ismertetőket, amelyek a mixereket ajánlják, és az olyan szolgáltatókat támogatják, mint a Samourai vagy a Wasabi. Úgy gondoljuk, hogy a mixelés normális, a magánszféra pedig nem bűn. Ha valaki a teljes egyenlegét használja tranzakcióhoz, az olyan, mintha fogná az egész havi fizetését, és azzal menne el a boltba, hogy vegyen egy kiló almát.”

Pritzker elmondása alapján az ország politikai helyzete félelmet kelt a pénzintézetekben, és így a legtöbb bank egyszerűen visszautasítja, hogy bármiféle szolgáltatást nyújtson kriptoipari vállalatoknak.

Így az, hogy továbbra is folytatni tudják a bitcoin-váltási szolgáltatásukat, azt igényli, hogy megfeleljenek a FinCEN banki szabályainak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ügyfeleknek küldött levélben a Swan tisztviselői úgy fogalmaztak, hogy az ilyen politikai döntések megváltoztathatók, és ennek az egyik útja, hogy a tömegeket is megtanítják arra, hogy mi a Bitcoin, és hogyan működik, ez lehet az első lépés ezen az úton.

Olvastad már? Melyek a legjobb altcoinok, amik ezen a héten felülmúlhatják a Bitcoin (BTC) teljesítményét?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!