A Bitcoin (BTC) ára elérheti a 141.000 dollárt egy év alatt

-

A CoinShares vezető kriptoeszköz-kezelő bemutatja, hogyan katalizálhatja a Bitcoin ETF lehetséges jóváhagyása az Egyesült Államokban a BTC árfolyamát.

A CoinShares digitális eszközkezelő a közelmúltban végzett kutatásában megpróbálta megjósolni, hogy a Bitcoin-alapú tőzsdén kereskedett alapokba (ETF-ek) beáramló tőke az Egyesült Államokban hogyan befolyásolhatja a BTC árdinamikáját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ETF után a Bitcoin (BTC) akár 265.000 dollárig is emelkedhet: a CoinShares modellje

Az Egyesült Államokban a Bitcoin Spot ETF-ek jóváhagyását követően a Bitcoin (BTC) árfolyama az első 12 hónapban 141.000 dollár fölé ugorhat.

Ez a számítás a CoinShares kutatási vezetője, James Butterfill által közzétett alapok áramlási modelljén alapul.

Maga a modell egy konzervatív feltételezésen alapszik, a Galaxy jelentése szerint a spot Bitcoin ETF-ek 14,4 billió dolláros piacot jelenthetnek.

Amennyiben ezen alapok tulajdonosainak csupán 10%-a fektetné be vagyonának 1%-át, a szegmensbe történő beáramlás meghaladná a 14,4 milliárd dollárt.

Ez a megközelítés a Bitcoin (BTC) potenciális 300%-os rallyjára mutat, amelyet az első 12 hónapban regisztrálhatunk, miután a Bitcoin ETF-nek zöld utat adott a SEC:

Ha a fent említett 14,4 milliárd dolláros beáramlást vesszük, a modell szerint ez akár 141.000 dollárra is felnyomhatja az árfolyamot Bitcoinonként.

Ezután egy 31 milliárd dolláros beáramlás a szegmensbe további rallyt eredményezhet, és a legnagyobb kriptopénz árfolyamát a bámulatos 265 000 dolláros szintre emelheti.

Ugyanakkor az előrejelzés szerzői hozzátették, hogy „nagyon nehéz megállapítani, hogy mekkora lesz a potenciális keresleti falat, ha egyszer elindul egy spot alapú ETF”.

A CoinShares opciót szerez a Valkyrie kripto ETF egységének megvásárlására

Maga a CoinShares 3,46 milliárd dollárnyi AUM-ot kezel.

Amint arról korábban már beszámoltunk, szinte az összes nagy amerikai vagyonkezelési nagyágyú kérelmet nyújtott be a Bitcoin Spot ETF jóváhagyására a SEC-hez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Néhány elemző biztos benne, hogy legalább az egyik ilyen kérelmet a SEC 2024 végéig jóváhagyhatja.

A tegnapi napon, 2023. november 16-án a CoinShares kizárólagos opciót szerzett a Valkyrie, egy amerikai digitális eszközkezelő megvásárlására. Az opció 2024. március 31-ig érvényes.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek nyereséget hozhatnak a karácsonyfa alá

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!