A Bithumb korábbi elnöke 8 év börtönnel nézhet szembe

-

Az ügyészek 8 éves börtönbüntetést kértek a Bithumb volt elnökére a dél-koreai kriptopénzpiacon elkövetett állítólagos 85 millió dolláros csalás miatt.

A dél-koreai kriptopénzpiac egyik nagy horderejű ügyében az ügyészek nyolc év börtönbüntetést kértek Lee Jung Hoon-ra, a Bithumb, az ország második legnagyobb kriptotőzsdéjének volt elnökére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fellebbviteli tárgyaláson, amelyet Seo Seung-Ryeol bíró vezet a szöuli legfelsőbb bíróságon, a BXA (Bithumb Coin) sikertelen tőzsdei bevezetésével kapcsolatos 85 millió dolláros csalás vádjait vizsgálják újra.

Lee Jung-hoon nyolcéves börtönbüntetésre készülhet

A koreai Decenter média szerint a szöuli legfelsőbb bíróság újrakezdte Lee Jung-hoon, a Bithumb egykori elnökének fellebbviteli tárgyalását.

Ezt követően az ügyészség megismételte a Lee-re kiszabandó nyolcéves börtönbüntetés iránti kérelmét, ezzel fokozva a 110 milliárd won, mintegy 85 millió dolláros állítólagos csalás miatti jogi csatát.

Lee Jung-hoon-t azzal vádolják, hogy a BK Group elnökét, Kim Byeong-gun-t csalárd üzletbe vezette a Bithumb felvásárlásának és közös irányításának ürügyén, a BXA (Bithumb Coin) tőzsdei bevezetésének ígéretével.

Az első tárgyaláson hozott felmentő ítéletet megtámadó ügyészség azzal érvel, hogy Lee a pénzügyi szabályozást akarta kijátszani és a tőzsdei érméken keresztül hasznot húzni, kihasználva a jelentős információs aszimmetriát és megtévesztve a befektetőket a BXA bevezetésének megvalósíthatóságával kapcsolatban.

Annak ellenére, hogy az első tárgyaláson felmentették, ahol a bíróság a befektetési megállapodás nem kötelező erejű záradékára hivatkozott, és nem talált kifejezett ígéretet az érmék bevezetésére, az ügyészség fellebbezett, Lee állítólagos megtévesztési szándékára hivatkozva.

Az ügyészség azzal érvel, hogy Lee teljes mértékben tisztában volt a BXA érmék tőzsdei jegyzésének nehézségeivel, de nem közölte ezeket a kihívásokat Kimmel, és ezzel szándékosan félrevezette őt.

Bithumb

Lee védekezése ellentmond az ügyészség állításainak

Lee védőcsapata azonban kétségbe vonja Kim elnök nyilatkozatainak megbízhatóságát, rámutatva az ellentmondásokra, és megjegyezve, hogy Kim maga javasolta először a Bithumb felvásárlását.

A védelem vitatja azt az állítást is, hogy Kim nem tudott a BXA Coin tőzsdei jegyzési státuszáról, és hivatkozik az egyik tanúval a tőzsdei jegyzési folyamatról folytatott üzenetváltásra.

Az utolsó nyilatkozatában Lee tagadta a csalárd szándékot, és kifejezte, hogy hisz Kim képességében, hogy képes a vállalatot vezetni és hozzájárulni annak növekedéséhez.

Kiemelte az eladóként való elkötelezettségét, és csalódottságának adott hangot a késedelmes kifizetések miatt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mivel a fellebbezési tárgyalás jövő január 18-án folytatódik, az ügy továbbra is foglalkoztatja a dél-koreai kriptopénz-ipart, a közösség pedig türelmetlenül várja az ítéletet.

A tárgyalás kimenetele jelentős jelentőséggel bír, a kriptopénz közösség pedig szorosan figyelemmel kíséri a fejleményeket.

Olvastad már? A legjobb kriptók, amelyek nyereséget hozhatnak a karácsonyfa alá

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!