Costa Rica törvényes fizetőeszközzé teheti a bitcoint

-

A Kongresszus egyik tagja, Johana Obando a héten beadott egy törvényjavaslatot, amely a bitcoint és a többi kriptopénzt törvényes fizetési metódusként határozza meg.

Az elképzelések szerint a hagyományos bankok és pénzintézetek szintén lehetőséget kapnának arra, hogy váltóként, tőzsdeként, letétkezelőként, vagy tárcaszolgáltatóként ajánljanak kriptopénzes szolgáltatásokat az ügyfeleiknek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A törvényjavaslat egyik nem titkolt célja, hogy végre a jog területén is letisztázza, hogy mi az ország hozzáállása a kriptopénzekhez, fogyasztóvédelmet biztosítson a területen, és befektetőket, vállalkozásokat csábítson az országba az iparág területéről.

Obando a sajtónak elmondta, hogy nem céljuk senkire rákényszeríteni a bitcoin használatát, így nem is akarják kötelezővé tenni azt.

Lehetőséget kell viszont biztosítani arra, hogy ha valaki mégis használni akarja, akkor azt törvényes keretek között, biztonságosan tehesse meg.

Ez a megközelítés némileg különbözik El Salvador kezdeményezésétől, ahol hivatalos fizetőeszközként vezették be a bitcoint a közemúltban.

„A kriptoipar nagyon új terület. Ezzel a jogszabállyal Costa Rica szeretne egyfajta központtá válni a vonatkozó befektetések számára. Azt akarjuk, hogy az emberek, és a területen aktív cégek azt lássák, hogy itt jó lehetőségeket kapnak a növekedésre.”

A kriptó és a bankok

A törvénycsomag, amellett, hogy jogilag is meghatározza a kriptopénzeket, kriptoeszközöket, és az azokhoz kapcsolódó állampolgári jogokat, a bankok számára is újdonságokat hoz.

Obando elmondása alapján a jogszabály egy másik célja, hogy átjárást biztosítson a bankok és a kriptopénzek között az ország területén.

Ennek egyik lehetséges módja, ha maguk a bankok válnak a kriptopénzek kezelőivé, azaz a hagyományos bankszámlák mellett kriptotárcaként is működhetnének az ügyfeleik számára.

Ezután pedig már nem nagy ugrás, ha letétkezelést vagy éppen tőzsdei szolgáltatásokat is nyújtanak.

Ez a kezdeményezés a tervek szerint a pénzügyi inkluzivitást is tovább növelné az országban.

Ezen a téren rengeteget fejlődött Costa Rica az elmúlt öt évben, a felnőtt lakosság 82%-a már rendelkezik bankszámlával.

Ha ez az új törvényjavaslat elfogadásra kerül, és hatályba lép, ez a szám még tovább nőhet, ezt reméli a képviselő.

Olvastad már? Peter Schiff szerint közeleg az USA államcsődje

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!