Elon Musk megkezdte a Twitter kitakarítását

-

A jelentések szerint a felső vezetéssel kezdte az új tulajdonos, mivel az ügyvezetőt, a pénzügyi vezetőt, és a jogi igazgatót is elbocsátotta.

A 44 milliárd dolláros felvásárlást éppen csak véglegesítve október 27-én, az első napon megkezdődött a vállalati tisztogatás.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ügyvezető Parag Agrawal, a pénzügyi vezető Ned Segal, és a jogi igazgat Vijaya Gadde a továbbiakban nem a csapat tagjai.

A pletykák szerint Musk azzal indokolta ezt, hogy félrevezették őt a tárgyalások során a hamis felhasználói fiókokkal kapcsolatban.

Musk még júliusban vissza akart lépni a felvásárlástól, mondván, hogy a cég hamis számokat közölt vele a felhasználók valódi számáról, és a hamis, vagy automata fiókok arányáról.

Az üzletet végül mégis megkötötték, és a végső aláírásokra október 27-én került sor. Musk azt mondta, hogy vissza akarja hozni a platformra a szólásszabadságot.

Ennek jegyében meg fogják változtatni az algoritmusokat, és harcba kezdenek a hamis fiókok ellen.

Musk egy nyílt levelet is írt a Twitteren reklámozó szervezeteknek, megismételve az eredeti elképzeléseit, és elmondva, hogy egyfajta közös digitális főtérré akarja változtatni a platformot a jövő generációi számára.

Úgy fogalmazott, hogy z általa szeretett emberiségért teszi ezt, és az is a célja, hogy a Twitter a legtiszteletreméltóbb hirdetési felületté válhasson.

Musk közismerten szereti a viccet, és nem kerülte el a figyelmét, hogy mennyi mém született a felvásárlás körüli elhúzódó drámázásról.

Éppen ezért október 26-án közzétett egy felvételt, amelyen besétál a Twitter San Francisco-i székházába, a videónak pedig a „Let hat sink in” címet adta.

Ez a kifejezés nagyjából azt jelenti, hogy „jól gondold át ezt”, szó szerinti fordításban viszont úgy hangzik, hogy „engedd be a mosdókagylót”, Musk pedig a videón egy valódi mosdókagylóval a kezében érkezett meg az épületbe.

A The Washington Post október 20-án úgy cikkezett, hogy a pletykák szerint Musk kirúgná a személyzet 75%-át, pár nappal később viszont a Bloombergnek úgy nyilatkozott a vállalkozó, hogy ez a pletyka nem igaz, nem tervez tömeges elbocsátást.

A három felső vezető viszont a jelek szerint nem tartozik ebbe a tömegbe, mert őket viszont hamar lapátra tette.


Olvastad már? A Blockchain.com saját bankkártyát ad ki

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!