Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1500 dollár alatt az ETH

-

Az Ethereum pénteken 1500 dollár alá esett, ahogy a kriptopénzpiacok a korábbi heti nyereséget követően csökkentek.

A Bitcoin szintén a pirosban volt a nap végére, mivel közelebb került a 20.000 dollár alatti kitöréshez.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Összességében a globális kriptopiaci kapitalizáció 1,90%-kal csökkent a cikk írásakor.

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) pénteken már a második egymást követő napon csökkent, mivel a bullish hangulat tovább halványult.

A szerdai 21.022 dolláros csúcsot követően a BTC/USD egymás utáni napokon esett, a mai csökkenés pedig 20.086,07 dolláros mélypontra küldte az árfolyamot.

A bitcoin mai esésére azért került sor, mert az USD tovább erősödött a tegnapi, a vártnál jobb, 2,6%-os harmadik negyedéves GDP-adatokat követően.

bitcoin

BTC/USD – Napi grafikon

Az erősebb dollár mellett a lendület némileg eltolódott, miután a relatív erősség indexen (RSI) belül nem sikerült áttörni a kulcsfontosságú felső határt.

Mivel nem sikerült túllépnie a 66,00-as ellenálláson, az index jelentősen csökkent, és az írás pillanatában 56,82-es szinten maradt.

A 10 napos (piros) és a 25 napos (kék) mozgóátlagok most szintén lassítani látszanak, ami további árfolyamcsökkenéshez vezethet.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ethereum

A BTC mellett az ethereum (ETH) is csökkent a tegnapi kereskedési nap során, és közben az 1500 dolláros szint alá került.

Az ETH/USD 1.493,87 dolláros napközbeni mélypontra zuhant, ami kevesebb mint 24 órával azután következett be, hogy a kereskedők 1.572,24 dolláros csúcsra juttatták.

Mivel a hét elején kitört az 1.590 dolláros kulcsfontosságú árszintről, a lendület némileg eltolódott, mivel a medvék lassan kezdenek újra belépni a piacra.

ethereum

ETH/USD – Napi grafikon

A bitcoinhoz hasonlóan a nap csúcspontja az árfolyam erejét a túlvásárolt területre tolta, ami utat engedett a medvéknek a feltámadásra.

A BTC-vel ellentétben azonban az ethereum esetében a mozgóátlagok lendülete továbbra is magasabb marad.

Ez egy lehetséges árfolyam-emelkedés jele lehet a hétvégén, amikor a hagyományos részvény- és devizapiacok zárva lesznek, és a kereskedők figyelmének középpontjában kizárólag a kriptopiacok állnak.


Olvastad már? Peter Schiff szerint közeleg az USA államcsődje

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!