Dogecoin szárnyakra kap, 150%-ot emelkedett az elmúlt napokban

-

Az üzletmágnás és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk egy újabb technológiai óriás tulajdonjogával bővíti egyre növekvő cégbirodalmát, és arra ösztönzi a Dogecoint ( DOGE ), hogy folytassa a hét elején kirobbantott exponenciális növekedését.

A milliárdos azt állítja, hogy azért szerezte meg a Twittert, mert úgy gondolja, hogy a civilizációnak olyan térre van szüksége, ahol szabadon lehet vitatkozni az ötletekről.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Október 29-től a Binance egy belső csapatot alkotott, amely együttműködik a Musk által megszerzett Twitterrel.

A kriptovaluta tőzsde kidolgozott terveket dolgozott ki, hogy segítse az újonnan felvásárolt közösségi média platformot a blokklánc-törekvésekben való navigálásban.

Fontos megjegyezni, hogy a Binance immár a Twitter résztulajdonosa, 500 millió dolláros tőkével.

Changpeng Zhao vezérigazgató október 28-án megerősítette ,  hogy cége átutalta az összeget Musk felvásárlási ajánlatának finanszírozására.

A belső csapat híre alig egy nappal azután érkezett, hogy a közösségi média platform együttműködést jelentett be a Rarible-lel, a Magic Edennel, a Dapper Labs-szal és a Jump.trade-del.

Ezek az NFT piacterek segítik a Twittert az NFT Tweet Tiles néven ismert funkció integrálásában.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül tweeteken keresztül vásároljanak, eladjanak és megjelenítsenek NFT-ket.

Forrás: https://www.tradingview.com/

Október 30-án tovább folytatódott az árrally abban a reményben, hogy a kriptovaluta jelentős lendületet kap Elon Musk Twitter-felvásárlásától .

A DOGE ára 60%-kal csökkenhet az év végére, mivel 2021 áprilisa óta a legtöbb túlvásárolt szintet éri el.

Nevezetesen, a mém-érme hatalmas napközbeni emelkedése egy szélesebb körű emelkedő trend része volt, amely a hét elején, október 25-én kezdődött. Összességében a DOGE ára 150%-ot erősödött az október 25-29-i árrally során.

A megugrást a napi kereskedési volumen megfelelő növekedése is kísérte. Ez egybeesett a DOGE-tranzakciók számának 100 000 dollár feletti megugrásával, a Santiment szerint.

Mindkét mutató azt sugallja, hogy a gazdag befektetők, vagy az úgynevezett „bálnák” körében egyre nagyobb a kereslet a Dogecoin tokenek iránt.

Forrás: https://santiment.net/

A Dogecoin folyamatban lévő árralije azonban egy klasszikus technikai mutató szerint kezd túlfeszítettnek tűnni.

A relatív erősségi index (RSI), egy lendületi mutató, amely meghatározza a közelmúltbeli árváltozások mértékét a túlvett vagy túlértékelt szintek elemzéséhez, 93,69 pontra emelkedett a napi Dogecoin grafikonon.

Ez a legmagasabb szint 2021 áprilisa óta, egy hónappal azelőtt, hogy a DOGE árfolyama rekordmagasságra, 0,75 dollárra emelkedett.

Forrás: https://www.tradingview.com/

Ezért a „túlvásárolt” feltételek nem feltétlenül jelentenek azonnali bearish fordulatot.

De tükrözik a jelenlegi eufórikus vásárlási lendületet a piacon, ami előbb-utóbb arra készteti az árfolyamot, hogy vagy oldalirányba, vagy lefelé korrigálja.

A Dogecoin 2018-2020-as medvepiaca heti grafikonon hasonló árlépésekre világít rá.

Figyelemre méltó, hogy a DOGE majdnem 95%-kal összeomlott majdnem két évvel azután, hogy 2018 januárjában elérte a 0,0194 dolláros csúcsot.

DOGE ez év végére 0,055 dollárra korrigálhat, ami körülbelül 60%-kal alacsonyabb a jelenlegi árszinthez képest, ha a fraktál a tervezettnek megfelelően alakul.


Olvastad már? Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 1500 dollár alatt az ETH

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!