Többnyire eltűntek a gyenge kezek, de a kriptót nem rázta meg a techek zuhanása

-

A nagyobb technológiai részvények veszteségei, amelyek többnyire a Wall Street zárása után következnek be, nem jelennek meg a bitcoin árfolyamgyengülésében.

A Bitcoin leválni látszik a nagy tech részvényekről, mivel a kiábrándító eredmények nem váltanak ki nagyobb BTC árfolyamveszteséget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A 2022. harmadik negyedévre vonatkozó gazdasági adatok súlyos veszteségeket okoztak néhány tech részvénynek, de a BTC/USD elkerülte a láncreakciót.

A bitcoin hodlerek megrázták a Q3-as tech eredményeket

A legnagyobb kriptopénz október 27. után 800 dollár, azaz 3,8%-os veszteséget szenvedett el miután hat hete a legmagasabb szinteket érte el.

A cikk írásakor a bitcoin még mindig 20.200 dollár körül volt, ami inkább konszolidációs kereskedési viselkedést, mint nagyobb korrekciót kínál.

Ugyanez nem volt igaz a technológiai részvényekre – ezeket az Amazon drámai, 20%-os zuhanása vezette a záráson kívüli kereskedés során, köszönhetően az elmaradt eredménycéloknak.

Az Amazon piaci kapitalizációja a történelem legnagyobb ilyen zárás utáni esését pecsételte meg, több mint 230 milliárd dollárral.

„Nyilvánvalóan sok minden történik a makrogazdasági környezetben, és kiegyensúlyozottabbá tesszük a befektetéseinket, anélkül, hogy veszélyeztetnénk a legfontosabb hosszú távú, stratégiai tétjeinket” – nyilatkozta Andy Jassy vezérigazgató a cég harmadik negyedéves eredményjelentésében.

Miközben tükrözi a technológiai óriások által idén világszerte tapasztalt problémás változási állapotot, az Amazon leépülése nem váltott ki utánzó lépéseket a kriptopiacokon.

Ugyanez igaz a Meta hasonlóan fájdalmas eredményeire is, amelynek részvényárfolyama 100 dollár alá esett, így a héten visszatért a 2015-ös szintre.

Alex Krueger közgazdász, kereskedő és vállalkozó úgy véli, hogy ez tengernyi változás a 2021-es év végéhez képest, amely időszakot súlyos áresések jellemezték, és amelyek a Netflix gyenge teljesítményével párhuzamosan következtek be.

„Tavaly januárban a Netflix eredményei és az azt követő 20%-os zuhanás a $BTC-t 20%-kal, a $ETH-t 30%-kal küldte lejjebb. Ma az Amazon bevételei és az azt követő 20%-os zuhanás 2%-os esést jelentett a $BTC-nek, 3%-osat a $ETH-nak” – tweetelte október 28-án:

„A gyenge kezek többnyire eltűntek”

Ezzel együtt a Netflix 50%-ot esett az elmúlt évben, a jelenlegi árfolyama 300 dollár körül mozog.

A BTC/USD árfolyama további 6% körüli esést mutat, a Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint.

BTC/USD vs. Netflix részvény 1 hetes grafikon. TradingView

A korreláció nem szűnt meg

A megfigyelés a bitcoin és a hagyományos piacok közötti korrelációról szóló egyre növekvő narratívába illeszkedik.

Az elmúlt héten nem volt egyértelmű a BTC és a részvények közötti zárt lépcsőzetes mozgás, az előbbi felzárkózott, miközben a részvények lehűltek.

Ahogy arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a bitcoin és az arany növekvő korrelációja most ismét figyelmet kap.

Összességében azonban a hosszú távú trendváltás például az S&P 500-zal való korrelációban még messze van attól, hogy megerősítést nyerjen.

BTC/USD vs. S&P 500 korrelációs diagram. Forrás: TradingView

„Bár még túl korai lenne megmondani, hogy ez a trend folytatódik-e, érdemes rá figyelni” – foglalta össze Mario Nawfal, az IBC Group blokklánctanácsadó cég alapítója.

Olvastad már? Cardano (ADA) befektetők figyelem

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!