Charles Hoskinson a globális kripto-szabályozásról beszél

-

Ahogy a múlt héten Dubaiban befejeződött a Cardano (ADA) Summit 2023, Charles Hoskinson társalapító számos ötletet vitatott meg a „big pey” podcastben.

A kriptoval kapcsolatos különböző kérdésekről beszélt, többek között a Cardano irányítási modelljéről és a Midnight protokollról.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cardano társalapítója három fő feladatot sorolt fel, amelyeket a cég az elkövetkező években szeretne megvalósítani.

Az első feladat egy biztonságos és védett protokoll létrehozása, amely elég biztonsági korlátokkal rendelkezik ahhoz, hogy ne tegyen mindent tönkre.

A cél egy olyan szabályozási funkció alkalmazása, amelyet a Cardano rendszerben „rögzítenek” a robusztus infrastruktúra érdekében.

A második feladat az, hogy a Cardano ökoszisztémában megírjuk a Federalist Papers-t, amely a lehető legnagyobb mértékben determinisztikus kódban részletezi a kormányzásra vonatkozó utasításokat.

A cél az, hogy a blokkláncon lévő vállalkozásokat vagy eszközöket a hagyományos pénzügyi világhoz való viszonyuk szempontjából határozzák meg.

Ezzel jön a harmadik feladat – a Cardano blokkláncon lévő összes adat összekapcsolása az öröklött eszközök világához, valamint az ilyen vállalkozások és eszközök jogi meghatározása és képviseletének megadása.

Hoskinson hangsúlyozta, hogy meg kell határozni és le kell írni a Cardano különböző típusú eszközeinek tulajdonjogát.

Charles Hoskinson javaslata hogyan kezeli a szabályozási intézkedéseket világszerte

Hoskinson fenti megjegyzései kulcsfontosságúak annak megértéséhez, hogy a kriptoipar hogyan próbál globális kormányzási és jogi infrastruktúrát kialakítani a számtalan szabályozási intézkedéssel szemben világszerte.

Ne feledjük, hogy amikor az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) június elején beperelte a Binance (BNB) és a Coinbase (COIN) vállalatokat, a szabályozó hatóság az ADA-t felvette az értékpapírok újonnan besorolt listájára.

A Cardano hevesen elutasította a SEC állítását, miszerint az ADA értékpapírnak tekinthető, mondván,

„Az ADA semmilyen körülmények között nem minősül értékpapírnak az amerikai értékpapírtörvények értelmében. Soha nem is volt az”.

Eközben az Európai Unió jövőre hozza nyilvánosságra a kriptoeszközök piacáról szóló rendeletet (MiCA). A Közel-Keleten és Ázsiában számos szabályozó hatóság előzékeny a kriptovalutával szemben, de a szabályozások idővel a helyükre kerülnek.

A kriptoszektor előtt álló kihívás az, hogy folyamatosan fejlessze stratégiáit a különböző joghatóságok eltérő kriptorendszerekre reagálva.

Hoskinson hangsúlyozta egy olyan egyedi globális kormányzási rendszer kiépítésének fontosságát, amely világszerte elfogadható a hatóságok számára.

Így az intelligens szerződések ökoszisztémája köré egy olyan alternatív jogi rendszer hozható létre, amelyet a világ minden tájáról származó intézmények elismernek.

A protokollszintű irányítás transznacionális jellege megkérdőjelezné azt az érvet, hogy egy kormány szuverén a kriptopénzek felett – tette hozzá.

Midnight a Cardano Partner Chains programjának hasznosítására

Hoskinson egy izgalmas új keretrendszert is bemutatott a csúcstalálkozón, a Partner Chains-t.

Az új fejlesztőcsapatok a Cardano alapinfrastruktúrájának erősségeit és technológiáit kihasználva partnerláncokat építhetnek.

Az első projekt, amely ezt a funkciót kihasználja, a Midnight, a várva várt, adatvédelemre összpontosító blokklánc lesz.

A közösség tagjai között nagy a nyüzsgés a Midnight esetleges átvételéről. Az izgalom azt követően tört ki, hogy a podcast házigazdája azzal cukkolta az ADA-tulajdonosokat, hogy hamarosan megkapják a Midnight AirDropot.

Hoskinson a podcastban továbbá kifejtette, hogy a kísérlet az egész kriptovilágot össze akarja fűzni.

Úgy véli, hogy már nem arról van szó, hogy a legnagyobb rétegprotokoll legyen. Ehelyett arról szól, hogy összekapcsolja a kripto ökoszisztémát az interoperabilitás jegyében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogy egyre több felhasználó sodródik a DeFi térbe, kritikus fontosságúvá válik a kriptotér és a hagyományos pénzügyi világ összekapcsolása.

Eközben az ADA rendkívül jól teljesít a chartokon. Az október közepén kezdődött bikafutás óta az árfolyama több mint 40%-kal emelkedett. A cikk megjelenésekor 0,3512 dolláron kereskedtek vele.

Forrás: tradingview.com

Olvastad már? A Binance egy új mém tokent listáz, míg a Meme Kombat gyűjtése az 1,5 millió dollárhoz közeledik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!