A vártnál másképpen csökkenhet a BTC kibocsátása a felezés után

-

A Bitcoin (BTC) blokklánca hamarosan ismét jelentős mérföldkőhöz ér, hiszen a 840 ezredik blokknál a jelenlegi blokkjutalom mértéke megfeleződik.

Erre minden negyedik évben sor kerül, és a következőt 2024 áprilisára várják a szakértők.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hogy egészen pontosan mikor, azt persze nem lehet ennyire előre megmondani, a legkorábbi időpont március 23. is lehet, mások szerint viszont április 24. lesz.

A blokkok között átlagosan 10 perc telik, el, de ez egy átlagos érték, és jelenleg ennél rövidebb, tehát előbb odaérhetünk a 840 ezredikhez.

Jelen pillanatban a rekordmagas hálózati hasrátának köszönhetően a blokkok között kilenc perc, 8 másodperc van.

A Barefoot Mining ügyvezetője, Bob Burnett a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait a felezésről, és egy elterjedt tévedésről ezzel kapcsolatban.

Elmondása alapján mivel a blokkidő rövidebb, ezért naponta több blokk jön létre, mint kellene, 144 helyett 146,7 blokk, emiatt viszont több BTC kerül kibányászásra, napi 900 helyett 966 újat kapunk.

Burnett szerint a közelgő felezéskor a blokkjutalom a várakozások alapján 50%-kal csökken, és ez matematikailag így is lesz, viszont mivel a kibocsátási ráta eltér az előre eltervezettől, így a felezés után nem 450 BTC lesz a napi termelés, hanem 507,6.

Tehát maga a blokkjutalom ténylegesen a jelenleginek az 50%-a lesz, de összességében az újonnan kibocsátott mennyiség ennél kisebb mértékben csökken majd, a mostani érték 52,5%-ára.

Burnett úgy fogalmaz, hogy első ránézésre ez egy nagyon kis különbség, de a bányászok és a kereskedők számára óriásai jelentőségű, hiszen befolyásolja a jövedelmezőséget és a piaci likviditást egyaránt.

Ráadásul a következő ciklusban Burnett nagy esélyt lát arra, hogy a jutalékok mértéke jelentősen megemelkedhet, amely növeli a bányászok aktivitását.

„Nagyot nőhet a napi kibányászott BTC mennyisége, és a jutalékok annyira megnőhetnek, hogy elérik a blokkjutalom mértékét is. Így a bányászok 450 BTC helyett megintcsak 900-at kapnának, mint most. Ha ez bekövetkezik, a bányászati szektor hatalmasat fog erősödni.”

A kriptoiparon belül a BTC-bányászok azok, akik a leginkább ki vannak téve a felezés következményeinek, és Burnett szerint most valószínűleg ők is nagyon közelről tanulmányozzák ezeket a számokat.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Számos körülményt kell figyelembe venni a bányászat során, és sok esetben a spekuláció is közrejátszhat, ennek ellenére a felezés mindig hatalmas érvágást jelent a bányászoknak, hiszen egyik pillanatról a másikra felére csökken a bevételük.

A szektorban működő cégek számára létfontosságú tehát, hogy a legfejlettebb eszközpark mellett a stratégiai tervezés során az ilyen előrejelzéseket, adatokat is belekalkulálják a vállalati működésbe.

Olvastad már? Warren Buffett jobb keze szídja a Bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!