Saját mesterséges intelligenciát indított Elon Musk

-

Elon Musk cége, az xAI hivatalosan is bemutatta a saját mesterséges intelligenciával működő projektjüket, a Grok névre keresztelt alkalmazást.

A ChatGPT-hez hasonló chatbot a beszámolók alapján az OpenAI általános modelljét minden felmérésben felülmúlja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk úgy fogalmazta meg egy interjúban, hogy azért indították el a céget, és azért alkotnak ilyen, mesterséges intelligenciával működő eszközöket, hogy előremozdítsák az emberiség fejlődését, segítsék a kutatást és az innovációt.

A vállalkozó elmondta, a Grok hatalmas előnnyel rendelkezik a többihez képest, hiszen össze van kapcsolva az X-szel, azaz a Twitterrel, és így valós idejű információkat kap a világról.

„Úgy építettük meg a Grokot, hogy azokra a kérdésekre is válaszoljon, amelyeket a többi AI modell elutasít. Belekódoltuk a szellemességet, és egy kis lázadást, szóval, ha nem bírod a humort, akkor ne akard használni!”

A Grok mögötti program, a Grok-1 ugyanazokkal a tesztekkel lett megvizsgálva, mint a ChatGPT 3.5, és minden téren jobbnak bizonyult annál.

A GPT4-et, a fejlettebb modellt viszont nem tudta túlteljesíteni, ezt leszögezte az xAI csapata.

„Rendkívül nagy iramban zajlanak a fejlesztéseink, az xAI kiképzése gőzerővel halad, mostanra nagyon hatékonyak lettünk benne. Jelenleg már csak olyan modellek tudják legyőzni, amelyek sokkal nagyobb adatállománnyal lettek betanítva, például a GPT-4.”

A Grok első debütálása egyelőre zárt körű, az USA lakosai között egy korlátozott létszámú tesztelő kapott hozzáférést a programhoz, de mikor teljes körűen elindítják, az X Premium Plus szolgáltatáson belül lesz használható, havonta 16 dollárért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az xAI elmondta, a Grok a jelenlegi formájában béta fázisú terméknek tekinthető, viszont gyors fejlődést várnak az elkövetkező időszakban. A csapat emellett számos biztonsági megoldást is bevezetett, hogy ne lehessen rosszindulatú célra használni.

„Úgy gondoljuk, a mesterséges intelligencia elképesztő potenciállal rendelkezik, hogy közreműködjön a tudomány és a gazdaság területén a kutatásokban, fejlesztésekben. Éppen ezért azon dolgozunk, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tegyünk, hogy megelőzzük a rosszindulatú felhasználást. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az AI a jót szolgálja.

Olvastad már? A legfontosabb kriptók robbanni fognak novemberben – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP), Cardano (ADA)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!