Saját mesterséges intelligenciát indított Elon Musk

-

Elon Musk cége, az xAI hivatalosan is bemutatta a saját mesterséges intelligenciával működő projektjüket, a Grok névre keresztelt alkalmazást.

A ChatGPT-hez hasonló chatbot a beszámolók alapján az OpenAI általános modelljét minden felmérésben felülmúlja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk úgy fogalmazta meg egy interjúban, hogy azért indították el a céget, és azért alkotnak ilyen, mesterséges intelligenciával működő eszközöket, hogy előremozdítsák az emberiség fejlődését, segítsék a kutatást és az innovációt.

A vállalkozó elmondta, a Grok hatalmas előnnyel rendelkezik a többihez képest, hiszen össze van kapcsolva az X-szel, azaz a Twitterrel, és így valós idejű információkat kap a világról.

„Úgy építettük meg a Grokot, hogy azokra a kérdésekre is válaszoljon, amelyeket a többi AI modell elutasít. Belekódoltuk a szellemességet, és egy kis lázadást, szóval, ha nem bírod a humort, akkor ne akard használni!”

A Grok mögötti program, a Grok-1 ugyanazokkal a tesztekkel lett megvizsgálva, mint a ChatGPT 3.5, és minden téren jobbnak bizonyult annál.

A GPT4-et, a fejlettebb modellt viszont nem tudta túlteljesíteni, ezt leszögezte az xAI csapata.

„Rendkívül nagy iramban zajlanak a fejlesztéseink, az xAI kiképzése gőzerővel halad, mostanra nagyon hatékonyak lettünk benne. Jelenleg már csak olyan modellek tudják legyőzni, amelyek sokkal nagyobb adatállománnyal lettek betanítva, például a GPT-4.”

A Grok első debütálása egyelőre zárt körű, az USA lakosai között egy korlátozott létszámú tesztelő kapott hozzáférést a programhoz, de mikor teljes körűen elindítják, az X Premium Plus szolgáltatáson belül lesz használható, havonta 16 dollárért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az xAI elmondta, a Grok a jelenlegi formájában béta fázisú terméknek tekinthető, viszont gyors fejlődést várnak az elkövetkező időszakban. A csapat emellett számos biztonsági megoldást is bevezetett, hogy ne lehessen rosszindulatú célra használni.

„Úgy gondoljuk, a mesterséges intelligencia elképesztő potenciállal rendelkezik, hogy közreműködjön a tudomány és a gazdaság területén a kutatásokban, fejlesztésekben. Éppen ezért azon dolgozunk, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tegyünk, hogy megelőzzük a rosszindulatú felhasználást. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy az AI a jót szolgálja.

Olvastad már? A legfontosabb kriptók robbanni fognak novemberben – Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL), Ripple (XRP), Cardano (ADA)

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!