Buffett megint ekézte a bitcoint, amiért az „nem termel semmit”

-

„Ha azt mondanád nekem, hogy a világ összes Bitcoinja a tiéd, és 25 dollárért felajánlanád nekem, nem fogadnám el, mert mit kezdenék vele?” – mondta Warren Buffett.
A milliárdos befektető, Warren Buffett ismét lecsapott a Bitcoinra (BTC), kijelentve, hogy még 25 dollárért sem venné meg a világ összes BTC-jét.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 91 éves, mintegy 124 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkező férfi lelkes kriptoszkeptikus, aki egyszer a Bitcoint „patkányméreg a négyzeten”-nek nevezte.
Érvei gyakran a kézzelfogható értéket nem kínáló digitális eszközök köré csoportosulnak, és a közösség ez alkalommal gyorsan rávilágított arra, hogy számtalan olyan felhasználási lehetőség és hasznosság van a kriptóban, amelyet Buffett valószínűleg nem kutatott.
A Berkshire Hathaway éves részvényesi találkozóján szombaton Buffett a kriptóval kapcsolatban nyilatkozott a szektor növekvő mainstream elfogadottságával kapcsolatban.
Megjegyezte, hogy bár fogalma sincs arról, hogy a BTC értéke növekedni fog-e a jövőben, abban biztos, hogy „nem termel semmit.”
Buffett azzal érvelt, hogy boldogan írna „egy 25 milliárd dolláros csekket ma délután” az Egyesült Államok összes termőföldjének vagy „lakóházának” 1%-áért, mivel mindkettő valós hasznosságot termel, de még a Bitcoin kínálatának 100%-áért sem adna ki 25 dollárt:

„Ha most azt mondanád, hogy a világ összes Bitcoinja a tiéd, és 25 dollárért felajánlanád nekem, nem fogadnám el, mert mit kezdenék vele? Így vagy úgy, de vissza kellene adnom neked. Ez nem fog semmit sem érni. A lakások lakbért fognak termelni, a farmok pedig élelmiszert fognak termelni.”

„A vagyontárgyaknak, hogy értéket képviseljenek, valamit kell nyújtaniuk valakinek. És csak egy valuta van, amit elfogadnak” – tette hozzá.
Buffett megjegyzésein ismert kriptopártiak is gúnyolódtak a Twitteren a hétvégén.


Marc Andreessen, az Andreessen Horowitz (a16z) kripto kockázatitőke-befektető cég társalapítója megjegyezte, hogy „annyira vad, hogy ezt mondja, miközben meztelenül cukorbetegséget reklámoz”, utalva a beszéd alatt Buffett asztalán lévő See’s Candies dobozokból és üdítős dobozokból álló együttesre.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Válaszul a Tesla vezérigazgatója és Twitter-tulajdonos Elon Musk azt mondta: „haha, annyiszor mondja azt, hogy »Bitcoin«.”
Míg a MicroStrategy-vezérigazgatója, Michael Saylor azt fűzte hozzá, hogy „mindenki csak a Bitcoinról beszél.”

Jamie Dimon egy kis bókot mond a kriptónak

Az egyik kriptoszkeptikus, aki legalább egy kicsit enyhített az álláspontján, a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon.
A bankár egyszer „csalásnak” nevezte a Bitcoint, és folyamatosan ismételgette, hogy személyes szinten nem érdekli a szektor támogatása, annak ellenére, hogy a JP Morgan az elmúlt néhány évben jelentősen felmelegedett a digitális eszközök iránt.
Az omahai KMTV 3 hírcsatornával pénteken beszélgetve Dimon megjegyezte, hogy bár továbbra sem kedveli különösebben a kriptókat, és óvatosságra int, ha az emberek befektetnek beléjük, „meg fogja védeni a jogukat, hogy ezt tegyék.”

Azt is kiemelte, hogy a kriptó időnként fontos felhasználási eseteket szolgál, különösen a határokon átnyúló fizetések tekintetében:

„Nem minden rossz. Ha azt mondanád, hogy »200 dollárt akarok küldeni egy barátomnak egy külföldi országba«, az két hétig is eltarthat és 40 dollárba kerülhet. Megteheted azonban egy digitális valután keresztül, és másodpercekbe telik.”

Olvastad már? Az eurozóna készülhet a digitális euróra


Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!