A Shakhtar ukrán futballklub NFT eladásával gyűjt adományokat

-

A Shakhtar Donetsk, Ukrajna egyik vezető labdarúgó csapata a nonf-fungible token (NFT) gyűjteményét fogja értékesíteni.
A klub több dedikált mezt kíván elárverezni, hogy pénzt gyűjtsön az Oroszországgal folyó háború által érintett ukrán állampolgárok számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az FC Shakhtar Donetsk a Binance segítségével árverésre bocsátja a digitális gyűjtőcikkeket

A Binance NFT, a világ vezető kriptotőzsdéjének non-fungible token piactere pénteken bejelentette, hogy elindítja az FC Shakhtar Donetsk, Ukrajna egyik legjobb profi labdarúgó klubjának NFT-gyűjteményét.
A Shakhtar a jövő héten kilenc dedikált mezt árverez el a „Futball a békéért” kezdeményezés során.
A kezdeményezés fő célja, hogy barátságos mérkőzések szervezésével és a jegyekből származó bevételek felajánlásával támogassa az országukban zajló katonai harcok által érintett ukrán gyermekeket.
Az aukció május 7-én kezdődik és egy hétig tart – részletezte a Binance egy blogbejegyzésben.

„A legmagasabb licitet tevők egy-egy limitált kiadású FC Shakhtar Donetsk mezt kapnak, amelyen a »Football for Peace« logó szerepel” – tette hozzá a kereskedési platform.

A mezeket a Shakhtar összes játékosa és edzője dedikálja majd, köztük az ukrán sztárok, Tarasz Sztepanenko, Mihail Mudryk és Andrij Pjatov.
Továbbá 10.000 NFT Mystery Boxot bocsátanak majd áruba 10 BUSD-ért. Ezek szombattól a Binance NFT Marketplace-en is elérhetőek lesznek.

Az aukcióból és a Mystery Boxok eladásából származó bevételt a Shakhtar Social Fund és a Binance Charity Relief Fund számára ajánlják fel. A pénzt a humanitárius segítségre szoruló ukránok megsegítésére fordítják.

„Elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsük az ukrán közösséget abban, hogy megerősödve emelkedjen ki ebből a válságból. A blokklánc ideális ehhez, tekintettel az általa biztosított átláthatóságra és elszámoltathatóságra” – nyilatkozta Szergej Palkin, az FC Shakhtar Donetsk vezérigazgatója.

„Az Ukrajnában zajló válság során a digitális eszközök, köztük az NFT-k fontos szerepet játszottak abban, hogy gyors, hatékony és egyszerű segítséget nyújtsanak a rászorulóknak” – tette hozzá Helen Hai, a Binance NFT vezetője.
Mióta Oroszország február végén megkezdte katonai invázióját, Ukrajna egyre inkább a kriptopénzadományokra támaszkodik, és már több millió dollárt gyűjtött össze digitális coinokban a védelem finanszírozására és a humanitárius problémák megoldására.
A kriptoközösség tagjai és más nemzetek is nyújtottak vagy ígértek támogatást ezekhez az erőfeszítésekhez.

A Shakhtar eredetileg a kelet-ukrajnai Donyeck városából indult, amelyet jelenleg az oroszbarát szakadár erők ellenőriznek. A donbászi katonai konfliktus miatt a futballklub kénytelen volt Kijevbe költöztetni a székhelyét.
A Shakhtar 2014 óta Lvivben, Harkivban és az ukrán fővárosban játssza hazai mérkőzéseit.

Olvastad már? Tovább eshet az ETH, de vannak, akik felhalmoznak


Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!